Twitter va notifica utilizatorii care au fost expuşi propagandei ruse în timpul alegerilor din SUA din 2016

Compania Twitter, care în prezent analizează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, a transmis vineri că îşi va notifica unii dintre utilizatori dacă au fost expuşi la materiale generate de un presupus serviciu rus de propagandă, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Compania a precizat că va trimite e-mailuri către 677.775 de utilizatori din SUA care au urmărit, redistribuit sau reacţionat la postări de pe conturi asociate cu Agenţia de Cercetare pe Internet (IRA) în timpul alegerilor.

IRA este o organizaţie rusă care, potrivit unor congresmeni şi cercetători, are sute de angajaţi ce se ocupă cu răspândirea de materiale pro-Kremlin prin intermediul unor conturi false pe reţelele de socializare.

Twitter a adăugat că a suspendat deja aceste conturi, astfel că respectivul conţinut nu mai este public pe platforma sa.

Compania a anunţat în septembrie că a suspendat circa 200 de conturi având legătură cu Rusia, decizie urmată în octombrie de suspendarea reclamele unor instituţii media precum Russia Today şi Sputnik.

Citiți și:

Twitter va stopa difuzarea conținuturilor sponsorizate de Russia Today și Sputnik: Au încercat să se amestece în alegerile din SUA acționând pentru guvernul rus

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.