Un an de la atentatul din Manchester. Theresa May: Astfel de acte nu fac altceva decât să ne întărească hotărârea de a învinge astfel de ideologii

Victimele atacului de la Manchester vor fi omagiate, marţi, la împlinirea unui an de la tragedie, printr-o slujbă religioasă şi prin momente de reculegere în acest oraş, dar şi la nivel naţional în Statele Unite ale Americii, precum şi prin muzică, scrie BBC News.

Salman Abedi, un britanic de 22 de ani având părinţi libieni, s-a aruncat în aer la sfârşitul unui concert al cântăreţei americane Ariana Grande pe Manchester Arena în nordul Angliei, în cel mai letal atac comis de militanţi în Marea Britanie în ultimii 12 ani, soldat cu 22 de morți și aproape 500 de răniți.

FOTO: Donald Tusk/ Facebook

Marţi, un serviciu religios de comemorare are  loc la Catedrala din Manchester, iar la 13:30 GMT  (16:30, ora României) va fi ţinut un minut de reculegere la nivel naţional.

„Vizarea celor tineri şi nevinovaţi în timp ce se bucurau de o seară lipsită de griji pe Manchester Arena la 22 mai 2017 este un act de o laşitate dezgustătoare”, a scris premierul britanic Theresa May într-un articol pentru ziarul Manchester Evening News. „Intenţia sa a fost să lovească în inima valorilor noastre şi în modul nostru de viaţă, într-unul dintre oraşele noastre cele mai vibrante, cu scopul de a ne ştirbi determinarea şi de a ne diviza. A eşuat”, a adăugat ea. 

După atacul de anul trecut, „am spus că teroriștii nu vor câștiga niciodată, nu ne vor învinge niciodată”, a scris premierul. „Astfel de acte îngrozitoare nu vor face altceva decât să ne întărească hotărârea de a învinge astfel de ideologii și credințe distorsionate. Rezistența și hotărârea pe care acest oraș le-a demonstrat în cele 12 luni de atunci este o dovadă a acestui fapt”, a mai scris May.

În cursul altor evenimente, cântăreţi de la coruri locale, inclusiv Manchester Survivors Choir, cor format din oameni care au fost prinşi în atac, se vor strânge în oraş pentru a cânta „Manchester Together – With one Voice” (Manchester împreună – Cu o singură voce).

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.