BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII
Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, subliniază importanța parteneriatelor pentru a răspunde nevoii universale de acces echitabil la servicii medicale: Provocările în acest domeniu nu cunosc granițe
Published
2 weeks agoon
By
Teodora Ion
Situația geopolitică actuală relevă că avem nevoie de parteneriate pentru a putea investi în sănătate, îmbunătățind astfel viețile oamenilor, deoarece ”provocările legate de sănătate nu cunosc granițe”, a subliniat vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Thomas Östros, în cadrul unei sesiuni a Forumului Grupului BEI.
”Ieri am avut ocazia să-l ascultăm pe Dr. Tedros, șeful OMS, unul dintre partenerii noștri importanți în domeniul sănătății, și explicațiile sale cu privire la situația în care se află această organizație importantă. Este, de asemenea, un exemplu foarte bun a ceea ce este necesar acum, și anume parteneriate, parteneriate pentru a putea investi în sănătate și, astfel, pentru a consolida posibilitățile și viețile oamenilor. Așadar, provocările legate de sănătate nu cunosc granițe. Și, desigur, provocările din domeniul sănătății variază în funcție de regiune, dar nevoia de acces echitabil, de sisteme de sănătate reziliente și de finanțare durabilă este universală”, a evidențiat Östros în intervenția sa care a deschis sesiunea dedicată parteneriatelor globale în domeniul sănătății.
El a amintit de tributul pe impactul pe care l-a avut pandemia de COVID-19 asupra sănătății globale și de mobilizarea fără precedent a instituțiilor europene, companiilor inovative din domeniul sănătății și a partenerilor din sectorul organizațiilor non-guvernamentale pentru a face față cursei contracronometru pentru viață.
Vicepreședintele BEI nu a omis să critice decizia Statelor Unite de a se retrage din Organizația Mondială a Sănătății, lăsând un vid financiar care trebuie suplinit.
”Pandemia COVID 19 și-a pus amprenta asupra sănătății globale. Practic, a anulat peste un deceniu de câștiguri în ceea ce privește speranța de viață, iar acum asistăm la consecințele imediate ale înghețării finanțării în domenii foarte importante ale sănătății de către țări precum SUA”, a semnalat oficialul Băncii Europene de Investiții.
Exemple ale angajamanetului Băncii Europene de Investiții pentru acces echitabil la sănătate de calitate
Thomas Östros a dat câteva exemple care reflectă angajamentul Băncii Europene de Investiții pentru a construi sisteme de sănătate eficiente în fiecare colț al globului.
”Suntem parteneri cu Comisia Europeană și Fundația Gates pentru a construi acceleratorul dezvoltării umane, HDX, care este o facilitate de 800 de milioane de euro care vizează nevoile medicale nesatisfăcute din întreaga lume, sprijinind soluțiile locale pentru asistență medicală: poate fi vorba de producția de medicamente esențiale, poate fi vorba de producția de vaccinuri la nivel local în Africa, de exemplu, poate fi vorba de sprijin pentru companiile inovatoare care sunt gata să își ducă ideile. În parteneriat cu țările cu venituri mici și medii, precum și cu Fundația Gates și Comisia Europeană, furnizăm 500 de milioane de euro pentru a sprijini OMS și UNICEF în punerea în aplicare a programului global de eradicare a poliomielitei”, a trecut în revistă vicepreședintele BEI proiectele în care banca este implicată.
El a anunțat că BEI va organiza o scurtă ceremonie, după sesiunea de discuții amintită măi sus, pentru a celebra reușitele din cadrul inițiativei privind poliomielita.
”De asemenea, în colaborare cu IFC și cu alte instituții de finanțare a dezvoltării, precum și cu partenerii Team Europe, BEI investește în pregătirea pentru sănătate, în infrastructura medicală și în producția farmaceutică. De fapt, la New York, anul trecut, în timpul Adunării Generale a ONU, am lansat inițiativa de finanțare a cercetării pentru a fi pregătiți pentru următoarea pandemie și pentru a utiliza lecțiile pe care le învățăm pentru a fi și mai eficienți. Împreună cu OMS și Comisia Europeană, aș dori să subliniez o altă inițiativă comună pe care am întreprins-o. Împreună cu Banca Africană de Dezvoltare, Banca Islamică de Dezvoltare și Banca Asiatică de Dezvoltare, am lansat Platforma de investiții cu impact asupra sănătății. Împreună, ne angajăm să investim peste 1,5 miliarde de euro în asistența medicală primară, piatra de temelie a unui sistem de asistență medicală funcțional în țările cu venituri mici și medii. Această platformă a intrat acum în faza de operaționalizare și aștept cu nerăbdare să văd aceste proiecte cruciale, investiții cruciale, fiind finanțate și implementate”, a continuat vicepreședintele BEI.
În ultimii cinci ani, Banca Europeană de Investiții a furnizat peste 22 de miliarde de euro sub formă de finanțare pentru proiecte din sectorul sănătății și științelor vieții, dintre care aproximativ 5 miliarde de euro în țări din afara Uniunii Europene.
Angajamentul BEI în domeniul sănătății acoperă mai multe domenii: infrastructură, inovare medicală, sisteme de sănătate, consolidarea accesului la medicamente esențiale, iar sprijinul BEI urmărește nu numai să răspundă nevoilor imediate de asistență medicală, ci și să construiască sisteme durabile și rezistente, care să se poată adapta la provocările viitoare.
Un alt exemplu oferit de Thomas Östros este cooperare dintre BEI și BioNTech.
”Înainte de pandemie, am fost parteneri în finanțarea cercetării lor legate de cancer. Când a izbucnit pandemia, am fost de acord să le finanțăm încercările de a crea un vaccin COVID 19, ceea ce au reușit să facă foarte, foarte repede. Câțiva ani mai târziu, au inaugurat chiar și fabrica lor din Rwanda pentru producerea locală de vaccinuri. Ce exemplu interesant al modului în care cooperarea în cadrul Uniunii Europene și în afara Uniunii Europene merge împreună”, a mai spus acesta.
La rândul său, Björn Gillsäter, director general responsabil de relațiile globale cu donatorii în cadrul GAVI – Alianța Globală pentru Vaccinuri – a evidențiat două aspecte ce caracterizează acest parteneriat: sustenabilitatea și inovarea.
Pentru următorii cinci ani, activitatea GAVI se va axa pe următoarele sectoare, potrivit lui Gillsäter:
- asigurarea securității sanitare prin realizarea de stocuri de vaccinuri vitale pentru a răspunde nevoilor urgente
- accelerarea vitezei de vaccinare la nivel global pentru a atinge ținta de 500 de milioane de copii imunizați în fața unor boli pentru care există acest remediu
- protejarea comunităților prin investiții în sistemele de sănătate
Ted Chaiban, director executiv adjunct pentru acțiuni umanitare și operațiuni de aprovizionare în cadrul UNICEF a semnalat că ”virușii nu cunosc frontiere și nici munca noastră nu ar trebui să cunoască și este important să continuăm să ne concentrăm pe echitate în viitor”.
”UE a fost un actor-cheie în prioritizarea sănătății și a strategiilor sale globale, odată cu adoptarea inițiativei Global Gateway”, a evidențiat acesta, precizând cele trei domenii în care UE și UNICEF colaborează atunci când vine vorba de sănătate:
- consolidarea capacităților locale de producție a vaccinurilor
- consolidarea achizițiilor de vaccinuri și medicamente și a capacității de prognoză
- accentul pe asistența medicală primară
În egală măsură, Ryan Richardson, director de strategie în cadrul companiei BioNTech, a pus accent pe faptul că, ”la baza diferitelor tipuri de sprijin financiar care sunt cele mai utile se află o temă comună, și anume că suntem în căutarea unor parteneri strategici care împărtășesc o viziune comună, care ne pot ajuta să mobilizăm resurse la care poate nu avem acces direct, unindu-ne forțele într-un fel de parteneriat avantajos pentru ambele părți pentru a atinge obiective comune”.
În cele din urmă, Michael Ryan, director general adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății, a reliefat caracterul primordial al sănătății și colaborării, atrăgând atenția că ”cel mai rău lucru care se poate întâmpla într-o criză este să ne pierdem coeziunea și să ne întoarcem unii împotriva altora, fie la nivel de comunitate, fie la nivel național, fie la nivel global, cu toții suntem implicați în acest lucru pentru a construi parteneriate”.
”Aceste parteneriate sunt determinate la fel de mult de pasiune și angajament și de promovarea echității, la fel de mult cum sunt determinate de contracte, bani și orice altceva, avem un obiectiv uman comun de reducere a suferinței umane, de creștere a securității umane. Sănătatea este securitate, sănătatea este apărare, sănătatea este pace”, a arătat Michael Ryan.
Forumul din acest an s-a concentrat pe prioritățile de investiții ale Europei, prezentând cele mai bune practici și strategii eficiente pentru a răspunde nevoilor de investiții. Cu expertiza Grupului BEI, Forumul a analizat modul de mobilizare a resurselor pentru a sprijini obiectivele Europei, pentru a consolida piața unică și pentru a preveni fragmentarea economică.
Pentru prima dată, Forumul a inclus și Zilele globale ale BEI, o secțiune dedicată provocărilor mondiale. În conformitate cu foaia de parcurs strategică a Grupului BEI, panelurile s-au concentrat pe investițiile cu impact ridicat din afara UE, valorificând mandatele și garanțiile UE pentru a sprijini politicile Uniunii Europene în întreaga lume. Printre subiectele-cheie s-au numărat Ucraina, securitatea energetică, sănătatea și materiile prime esențiale.
Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

You may like
Ministrul Sănătății, vizită în Coreea de Sud. Alexandru Rafila a discutat cu omologul sud-coreean despre dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două țări în domeniul medical
Dan Motreanu ridică sănătatea la nivel de prioritate strategică în bugetul UE pentru 2028-2034. Eurodeputatul a obținut sprijinul majorității în comisia de specialitate a PE pentru amendamentele propuse
Camera Deputaților adoptă legislația care ușurează drumului pacienților care au nevoie de fizioterapie. Deputatul Alexandru Rogobete: Serviciile medicale trebuie să fie disponibile tuturor, fără obstacole
Victor Negrescu a propus în Parlamentul European măsuri pentru un sistem de sănătate european mai echitabil, mai accesibil și mai bine finanțat
Oficialii BEI subliniază importanța asistenței financiare rambursabile de 4 miliarde de euro acordate României pentru implementarea eficientă a proiectelor strategice
BEI a acordat României finanțări în valoare de 2,5 miliarde de euro în 2024, anunță vicepreședintele instituției: Au dus la deblocarea unor investiții totale de 5,2 miliarde de euro
BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII
Oficialii BEI subliniază importanța asistenței financiare rambursabile de 4 miliarde de euro acordate României pentru implementarea eficientă a proiectelor strategice
Published
6 days agoon
March 15, 2025By
Teodora Ion
O delegație MIPE, condusă de secretarul de stat Carmen Moraru, a avut o întâlnire de lucru cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Ioannis Tsakiris, însoțit de alți reprezentanți ai instituției financiare internaționale pentru a discuta modalitățile concrete de sprijin pentru implementarea proiectelor strategice pentru dezvoltarea României.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, oficialii BEI au subliniat importanța asistentei financiare rambursabile în valoare de 4 miliarde de euro acordate României pentru acoperirea cofinanțării publice naționale și importanța continuării cooperării în domenii de interes strategic la nivel european.
Parteneriatul cu Banca Europeană de Investiții reprezintă un pas important pentru implementarea cu succes a proiectelor. Finanțarea de 4 miliarde de euro va accelera dezvoltarea infrastructurii de transport și sănătate, domenii esențiale pentru creșterea calității vieții în România. Colaborarea cu BEI demonstrează angajamentul nostru comun pentru o implementare eficientă a fondurilor europene, asigurând astfel un impact pozitiv și de lungă durată pentru economia românească”, a subliniat secretarul de stat Carmen Moraru.
Banca Europeană de Investiții a jucat un rol important în România încă din 1991, finanțând cu peste 21 de miliarde de euro proiecte în țara noastră. Mai mult de două treimi din această sumă a fost direcționată înspre transporturi, linii de credit, energie, sănătate și industrie.
În 2024, instituția financiară europeană a acordat României finanțări în valoare de 2,49 de miliarde de euro.
BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII
BEI a acordat României finanțări în valoare de 2,5 miliarde de euro în 2024, anunță vicepreședintele instituției: Au dus la deblocarea unor investiții totale de 5,2 miliarde de euro
Published
1 week agoon
March 13, 2025By
Teodora Ion
Banca Europeană de Investiții a acordat României finanțări în valoare de 2,49 de miliarde de euro în 2024, această țară fiind un partener cheie pentru Grupul BEI, a declarat, joi, vicepreședintele acestei bănci, Ioannis Tsakiris, informează Agerpres.
Mesajul principal pe care vicepreședintele BEI a dorit să-l transmită în conferința de presă organizată la Ministerul Finanțelor este că angajamentul Băncii Europene de Investiții față de ”creșterea și dezvoltarea durabilă a țării nu a fost niciodată mai puternic”.
”România este un partener cheie pentru Grupul Băncii Europene de Investiții. Angajamentul nostru față de creșterea și dezvoltarea durabilă a țării nu a fost niciodată mai puternic, acesta este mesajul pe care doresc să-l transmit partenerilor noștri, piețelor și publicului, în special în aceste vremuri dificile. După cum bine știți, 2023 a fost un an record pentru Grupul BEI în România. Atingerea acestui succes a fost o provocare, dar în 2024 am construit pe acest elan și am obținut rezultate remarcabile: noi finanțări în valoare de 2,49 miliarde de euro, ceea ce a dus la deblocarea unor investiții totale în valoare de 5,27 miliarde de euro, impulsionând economia României cu aproximativ 1,5% din PIB”, a menționat Ioannis Tsakiris în conferința de presă la care a participat și Alin Marius Andrieș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.
Ioannis Tsakiris a dezvăluit că a avut joi în întâlnire cu ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, pentru a-i prezenta rezultatele instituției și pentru a discuta despre pașii următori. O întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se află, în egală măsură, pe agenda oficialului BEI.
El a ridicat fabrica Nokian din Oradea la rang de bornă al anului 2024.
Amintim că la finalul lunii iulie a anului trecut, Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat Nokian Tyres un împrumut de 150 de milioane de euro pentru construirea în România a primei fabrici din lume care va produce anvelope de autoturism, fără emisii de dioxid de carbon (CO2), a anunţat instituţia financiară internaţională.
Fabrica de la Oradea, prevăzută să fie finalizată în 2027, va crea aproximativ 500 de locuri de muncă cu normă întreagă şi va ajuta la combaterea declinului demografic din regiune, precizează sursa citată.
Fabrica va avea aproximativ 100.000 de metri pătraţi şi se va baza pe energie verde obţinută din surse cu zero emisii CO2, inclusiv energie verde produsă local, precum şi pe tehnologii avansate, pentru a preveni emisiile de CO2.
Uzina va produce până la 6 milioane de anvelope anual, odată ce va atinge capacitatea maximă în 2027. Operaţiunile comerciale vor începe în prima parte a anului 2025 iar capacitatea se va mări gradual în 2026. Amplasamentul va include şi un depozit pentru distribuţia de anvelope.
Această colaborarea fructuoasă între BEI și România continuă și în 2025.
Vizita vicepreședintelui Băncii Europene de Investiții în țara noastră a fost marcată prin anunțarea unui sprijin financiar din partea acestei bănci pentru un proiect energetic în țara noastră.
Banca Europeană de Investiții (BEI) angajează până la 30 de milioane de euro pentru un proiect important de energie eoliană în România, accelerând tranziția verde și independența energetică a țării.
sprijinul BEI cofinanțează cel de-al doilea parc eolian terestru planificat în Peștera, sat aflat în apropierea municipiului Constanța pe litoralul românesc al Mării Negre.
Peștera II, una dintre cele mai mari inițiative de energie eoliană din România, urmează să aibă o putere instalată de până la aproximativ 400 megawați (MW), suficientă pentru alimentarea a peste 1,4 de milioane de gospodării românești pe durata unui an. Construcția urmează să fie demarată în anul acesta și, odată finalizată, va sprijini eforturile Uniunii Europene de atingere a neutralității climatice până la jumătatea secolului.
BEI a jucat un rol esențial încă din 1991, banca finanțând cu peste 21 de miliarde de euro România, potrivit declarațiilor lui Tsakiris. Mai mult de două treimi din această sumă a fost direcționată înspre transporturi, linii de credit, energie, sănătate și industrie.
BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII
România își extinde producția de energie curată printr-un sprijin de 30 de milioane de euro de la BEI pentru un nou parc eolian realizat în sudul țării, în apropierea Mării Negre
Published
1 week agoon
March 13, 2025By
Teodora Ion
Banca Europeană de Investiții (BEI) angajează până la 30 de milioane de euro pentru un proiect important de energie eoliană în România, accelerând tranziția verde și independența energetică a țării.
Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, sprijinul BEI cofinanțează cel de-al doilea parc eolian terestru planificat în Peștera, sat aflat în apropierea municipiului Constanța pe litoralul românesc al Mării Negre.
Sprijinul BEI pentru „Peștera II” reprezintă o co-investiție realizată cu fonduri gestionate de Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), o firmă de investiții cu sediul în Danemarca care se concentrează pe dezvoltarea și construcția proiectelor de energie regenerabilă în întreaga lume. Valoarea totală a proiectului se va ridica probabil la peste 500 de milioane de euro.
Peștera II, una dintre cele mai mari inițiative de energie eoliană din România, urmează să aibă o putere instalată de până la aproximativ 400 megawați (MW), suficientă pentru alimentarea a peste 1,4 de milioane de gospodării românești pe durata unui an. Construcția urmează să fie demarată în anul acesta și, odată finalizată, va sprijini eforturile Uniunii Europene de atingere a neutralității climatice până la jumătatea secolului.
”Suntem mândri să sprijinim tranziția României către o energie curată prin investiția noastră de 30 de milioane de euro în proiectul eolian terestru Peștera II”, a spus vicepreședintele BEI, Ioannis Tsakiris.
”Această inițiativă emblematică nu doar mărește capacitatea de energie regenerabilă a României, ci contribuie și la ambițioasele obiective climatice și de durabilitate ale UE. Felicit Copenhagen Infrastructure Partners pentru rolul de lider în promovarea acestui proiect important în energia regenerabilă, care întărește securitatea energetică, încurajează creșterea economică durabilă și accelerează tranziția verde. Împreună, ne reafirmăm angajamentul fără echivoc față de o Europă mai durabilă, mai rezilientă și mai neutră climatic”, a continuat acesta.
Co-investiția reflectă angajamentul BEI pentru finanțarea acțiunilor climatice și a creșterii economice durabile în Europa.
”Ne așteptăm ca proiectul Peștera II să furnizeze energie la prețuri accesibile pe termen lung, întărind independența energetică a României și sprijinind obiectivele de decarbonizare ale țării. Mai mult, urmărim să extindem prezența CIP în tranziția energetică a României și prin alte investiții”, a spus Radu Gruescu, Partener în cadrul CIP.
CIP este cel mai mare administrator de fonduri dedicat din lume pentru investițiile de tip greenfield în energia regenerabilă, cu know-how în energie eoliană offshore și terestră, energie fotovoltaică solară (PV), biomasă și alte forme de energie durabilă. CIP a strâns aproximativ 32 de miliarde de euro de la peste 160 de investitori instituționali și administrează un portofoliu de proiecte de energie curată transformative în întreaga lume.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Premierul Marcel Ciolacu, discuții cu președinta BERD: Avem un parteneriat solid, care se reflectă în investițiile semnificative pe care această instituție financiară le derulează în România

UE confirmă rebrandingul “ReArm Europe” după reacțiile negative din Italia și Spania: Planul apărării se va numi “Readiness 2030”, o referire la data când Rusia ar putea fi capabilă să atace un stat UE sau NATO

Ministrul Sănătății, vizită în Coreea de Sud. Alexandru Rafila a discutat cu omologul sud-coreean despre dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două țări în domeniul medical

Încă un pas în procesul de aderare la OCDE: Secretariatul General al Guvernului a prezentat progresele în cadrul Grupului de lucru pentru proprietatea de stat și practici de privatizare

Secretarul general al ONU avertizează că ”riscăm să pierdem din vedere cel mai mare dar al Europei pentru civilizație: Iluminismul”: Vocile izolaționismului sunt auzite din ce în ce mai tare

Confiscarea de către Europa a activelor înghețate ale Rusiei ar fi “un act de război”, avertizează premierul Belgiei

Comisia Europeană și autoritățile naționale iau măsuri pentru a proteja copiii de practicile dăunătoare din jocurile video

Președintele Patronatului în Construcții, Alexandru Fulga, la Forumul Construcțiilor 2025: În ultimii 10 ani, statul a fost unul dintre cei mai importanți investitori în domeniul construcțiilor din România

CDS, partenerul Forumului Construcțiilor 2025. Alexandru Fulga a adus în prim-plan importanța fondurilor europene, relația dintre stat și sectorul privat, stabilitatea legislativă și digitalizarea industriei

UE mai acordă încă o șansă dialogului comercial cu SUA și amână cu două săptămâni taxele anunțate în urma tarifelor impuse de Trump

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Marcel Ciolacu: România nu-și permite experimente. Crin Antonescu este singura garanție reală că tot ce am construit într-un ritm nemaiîntâlnit de la Revoluție încoace va continua

OCDE anticipează o încetinire a creșterii economice globale în contextul tensiunilor tarifare: Este esențial să se mențină piețele deschise și un sistem comercial internațional bazat pe norme

Înaltul Reprezentant al UE se îndoiește de intenția Rusiei de a face pace în Ucraina: Condițiile prezentate ridică un mare semn de întrebare

Planurile “coaliției de voință” pentru un acord de pace în Ucraina trec la “faza operațională”, anunță Starmer: Putin și Rusia să lase “armele să tacă în Ucraina”

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

Zelenski denunță manipularea Rusiei privind un armistițiu: Lui Putin îi este teamă să îi spună direct lui Trump că dorește să continue acest război

Extremismul și populismul nu aduc bani și nu construiesc spitale, subliniază vicepreședintele PE Victor Negrescu, prezentând eforturile depuse pentru a aduce mai multe fonduri UE în România

Președintele Consiliului Județean Cluj, după sosirea celor 34 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri de redresare: Facilitează accesul tinerilor la școală, asigurându-le dreptul la educație

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, subliniază importanța parteneriatelor pentru a răspunde nevoii universale de acces echitabil la servicii medicale: Provocările în acest domeniu nu cunosc granițe

Ilie Bolojan: Semnarea acordului SUA-Ucraina privind mineralele, o “bază bună” pentru dialog transatlantic aprofundat către o soluție de pace
Trending
- INTERVIURI1 day ago
INTERVIU Un gigant tehnologic al Europei compară fragmentarea din domeniile militar și telecom și îndeamnă UE să aplice planul Draghi: Nu inovarea lipsește Europei, ci amploarea ei
- NATO1 week ago
Moment istoric: România are oficial două escadrile de avioane de vânătoare F-16, după înzestrarea completă a Escadrilei 48 Vânătoare de la Câmpia Turzii
- ROMÂNIA1 day ago
Camera Deputaților adoptă legislația care ușurează drumului pacienților care au nevoie de fizioterapie. Deputatul Alexandru Rogobete: Serviciile medicale trebuie să fie disponibile tuturor, fără obstacole
- INTERNAȚIONAL3 days ago
Erdogan dorește o întâlnire cu Trump la Casa Albă. În ajunul discuțiilor Trump-Putin, Turcia reafirmă opoziția față de anexarea ilegitimă a Crimeei de către Rusia: Nu recunoaștem situația de facto
- EDITORIALE1 week ago
Recuperarea