Connect with us

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

EXCLUSIV INTERVIU Jean-Claude Juncker, candidatul PPE la şefia Comisiei Europene: Nu poți construi un viitor numai pe datorii

Published

on

“NU POTI CONSTRUI UN VIITOR NUMAI PE DATORII”, afirma Jean-Claude Juncker, candidatul PPE la sefia Comisiei Europene, in interviul acordat  pentru caleaeuropeana.ro. Juncker a vorbit despre cum ar dori sa conduca Europa spre iesirea din criza, relatia cu SUA, Rusia si China, dar si despre asteptarile sale de la partidele de dreapta din Romania.junckerPutin testeaza Europa

  1. Având în vedere că Rusia reprezintă o provocare regională, considerați că state europene partenere, precum Moldova și Georgia, se află în pericol? Cum comentați atitudinea domnului Schulz referitoare la Rusia?

Jean-Claude Juncker: Să ne înțelegem: Rusia va învăța să respecte integritatea teritorială a vecinilor ei dacă primește o replică fermă și unitară din partea Europei.

Niciun politician responsabil nu-și dorește un război. Dar noi, europenii, avem alte instrumente la dispoziție pentru a pune presiune asupra Rusiei. Și nu ar trebui să subestimăm eficacitatea presiunii economice. În lumea noastră globalizată, nicio țară nu-și poate permite să se izoleze permanent de restul lumii. Este necesar să întărim- dacă Rusia nu-și schimbă atitudinea- nivelul sancțiunilor noastre și impactul lor, inclusiv prin închiderea canalelor economice înspre și dinspre Rusia.

Putin testează Europa. Iar noi nu trebuie să-i permitem să scape așa ușor. De aceea sprijin cu fermitate semnarea Acordurilor de Asociere cu Moldova și Georgia, care ar trebui să aibă loc cât mai curând.

UE face tarile mici sa fie mari

  1. Ați criticat rolul central- unii l-ar numi ”monopol”- pe care l-au avut statele mai mari ale UE în timpul crizei economice. Din moment ce acest subiect este o realitate, care ar fi soluția dumneavoastră pentru această problemă?

Jean-Claude Juncker: Am fost întotdeauna un susținător al principiului egalității între statele membre, ceea ce este un principiu fondator al UE și stipulat în Tratate. Asta nu înseamnă că nu apreciez contribuția importantă pe care au adus-o statele mari în vederea stabilizării țărilor din zona euro, în timpul recentei crize. Cu toate acestea, chiar și statele mici au avut contribuții importante. Pe cap de locuitor, de exemplu, cetățenii din Luxemburg au contribuit cel mai mult la împrumuturile coordonate necesare pentru salvarea monedei euro: 3506 Euro/persoană, în timp ce cetățenii germani au contribuit cu 2317 Euro/cap de locuitor, iar Franța cu 2179 Euro/cap de locuitor.

Să nu uităm, de asemenea, că marea majoritate a statelor membre ale UE sunt țări mici. Țările mici au modelat parcursul UE cel puțin la fel de mult ca țările mari. În calitatea mea de luxemburghez, vă pot spune că Uniunea Europeană face țările mici să fie mari.

3. Uniunea Europeană se află în acest moment la finalul celui de-al doilea mandat al lui Barroso, în funcția de președinte al Comisiei Europene. Care ar fi primele trei lucruri pe care I le-ați reproșa legat de leadership-ul UE?

Jean-Claude Juncker: Barroso și Comisia lui au lucrat neîncetat pentru a pune pe picioare economia europeană și pentru a stabiliza moneda euro, într-un context foarte dificil. Ca președinte al Comisiei, voi construi lucruri noi plecând de la această muncă depusă cu succes.

Mai mult, îmi voi concentra eforturile pe creștere și crearea de noi locuri de muncă, pe întărirea politicii energetice europene și pe dezvoltarea unei politici externe comune în adevăratul sens al cuvântului. Îmi mai doresc ca membrii Comisiei să fie bărbați și femei cu experiență politică, care să aducă propuneri clare pentru atingerea acestor obiective.

De la Schuman la Juncker

  1. Care sunt primele trei lucruri care vă diferențiază de ceilalți candidați și care vă conferă un avantaj, pentru a fi cea mai bună alegere în viitorul mandat prezidențial al Comisiei Europene?

Jean-Claude Juncker: Am câștigat foarte multă experiență în cei 19 ani în care am fost Prim Ministru al Luxemburgului și în cei 8 ani petrecuți în calitate de președinte al Eurogrupului.

Cunosc și apreciez importanța ascultării celorlalți și a ajungerii la un consens. Sunt un ,,constructor de poduri” și îmi doresc să reclădesc legăturile care au fost deteriorate în ultimii ani din pricina crizei, între nord și sud, între est și vest.

Nu îi privesc pe ceilalți candidați ca pe niște dușmani, ci ca pe niște oponenți. Principalele noastre diferențe sunt legate de viziunile distincte cu privire la direcția pe care dorim să o dăm Europei și, cu atât mai mult, cu privire la direcția pe care vrem să o urmeze politicile economice și sociale ale Europei.

5. Ați menționat anterior că este vital să vorbim despre ,,adevărata Europă”, așa cum a fost ea imaginată de părinții fondatori, prin intermediul programelor lor politice formulate imediat după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Cum ați adapta obiectivele originale la UE de astăzi?

Jean-Claude Juncker: Majoritatea părinților fondatori ai UE au fost creștin-democrați, ca mine. Robert Schuman, Konrad Adenauer și Alcide de Gasperi s-au gândit la un set de valori pe care le-au pus în inima proiectului european, iar aceste valori îmi sunt foarte dragi: solidaritatea dintre națiuni europene; subsidiaritatea, în sensul în care statelor membre li se permite să gestioneze acele lucruri de care se pot ocupa singure și, per ansamblu, promovarea unei economii sociale de piață, o economie de piață cu o orientare socială, unde economia servește oamenilor și nu invers.

Cine apara spatiul cibernetic al UE

      6. Ați făcut referire și la chestiunea competențelor europene în materie de politică externă, securitate și apărare- la îmbunătățirea capacității de a acționa atât în lume, cât și în spațiul cibernetic. Ne-ați putea da un exemplu de politici referitoare la spațiul cibernetic?

Jean-Claude Juncker: Trebuie să ne îmbunătățim capabilitățile aferente securității spațiului cibernetic. Acum mai puțin de doi ani, Uniunea Europeană a fondat un Centru european de combatere a criminalității informatice în cadrul Europol, ceea ce a reprezentat un bun punct de plecare în acest sens. Acum putem utiliza platforma existentă pentru a merge mai departe și a ne extinde.

Cooperarea între sectorul public și privat, între statele membre și cu partenerii noștri din afara Uniunii trebuie să fie și ea îmbunătățită în sensul acumulării și împărtășirii de informații cu privire la posibile amenințări.

De asemenea, trebuie să stimulăm inovarea acestui sector în Europa. Acest lucru va avea efecte pozitive nu numai în sectorul informatic, ci și asupra economiei noastre.

Apararea comuna, pentru statele dispuse si pregatite

  1. Cum ați proceda în calitate de președinte al Comisiei Europene pentru a întări capacitatea europeană de apărare?

Jean-Claude Juncker: Consider că Uniunea Europeană trebuie să acorde o mai mare importanță mențiunilor din Tratate, care ne permit să construim progresiv o apărare europeană comună între statele care sunt dispuse și pregătite să facă acest lucru.

Sunt conștient că nu este o idee populară peste tot, însă Tratatele permit țărilor care doresc să facă asta, să meargă înainte. Punerea laolaltă a capabilităților noastre de apărare are sens și din punct de vedere economic.

Rusia trebuie sa respecte Uniunea Europeana si frontierele existente

  1. Care este viziunea dumneavoastră despre relațiile UE cu SUA, Rusia și China?

Jean-Claude Juncker: Ne aflăm în negocieri pentru un acord comercial cu Statele Unite, iar încheierea acestuia va fi una dintre prioritățile mele în calitate de președinte al Comisiei. Este anacronic să impunem taxe vamale pe produsele fiecăruia dintre noi. Desigur, va fi și prioritatea mea să nu sacrificăm siguranța, sănătatea și standardele de protecție socială și a datelor pe altarul comerțului liber.

În ceea ce privește Rusia, mi-ar plăcea să restabilim o relație bazată pe înțelegere reciprocă și respect. Împărtășim multe lucruri și am putea avea avantaje comune, însa Rusia trebuie să respecte Uniunea Europeană și vecinii ei cu aspirații europene. Precondiția pentru stabilirea unor relații mai bune cu Rusia este ca ea să respecte întru totul dreptul internațional și frontierele existente în Europa.

China este al doilea cel mai mare partener comercial al UE și există loc pentru îmbunătățirea relațiilor dintre noi în următorii ani. Acest lucru va fi în beneficiul Europei. Totuși, vom putea trata de la egal la egal cu China dacă vom fi uniți într-o viziune comună a Uniunii Europene. Chestiunile precum aplicarea tratamentului egal și corect afacerilor europene în China pot fi abordate dacă vom vorbi pe o unitară și sigură.

Tehnologiile digitale pot aduce UE 500 de miliarde de dolari

  1. Domnule Juncker, în dezbaterea cu domnul Schulz, ați precizat că prioritatea dumneavoastră ca președinte al Comisiei va fi rezolvarea problemei șomajului. Cum veți aborda acest subiect sensibil?

Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Trebuie să generem creștere care să nu fie bazată pe datorii. Putem face acest lucru prin utilizarea mai puternică a celui mai bun avantaj pe care îl avem în Europa: piața noastră unică întinsă pe un întreg continent, cu 500 de milioane de potențial consumatori. Din acest motiv, am făcut din realizarea pieței unice digitale o prioritate de top ca președinte al Comisiei – folosind oportunitățile uriașe ale tehnologiilor digitale, care nu au granițe. Pentru a înfăptui acest lucru avem nevoie de curaj să punem capăt silozurilor naționale în reglementarea telecomunicațiilor, în drepturile de autor și legislația pentru protecția datelor, în managementul undelor radio și în dreptul concurenței.

Prin acest lucru, putem genera 500 de miliarde de euro de creștere adițională în Europa în cadrul mandatului noii Comisii, astfel creând sute și mii de noi locuri de muncă și o societate vibrantă bazată pe cunoaștere.

 Voi lucra zi si noapte pentru eradicarea somajului

 10. Ca specialist în finanțe, dumneavoastră lucrați cu numere, procente și statistici. Care este predicția dumneavoastră pentru diminuarea șomajului până în 2019?

 Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Până la sfârșitul noului mandat al Comisiei, putem fi într-o situație mult mai bună dacă instituțiile UE și guvernele naționale își vor intensifica eforturile de a le oferi tinerilor joburi locuri de muncă decente. Planul nostru de consolidare și solidarizare împotriva crizei deja are rezultate și începem să vedem perspective bune în întreaga Uniune, Spania fiind un exemplu particular, care acum este la cel mai scăzut nivel de șomaj din 2006.

Ca președinte al Comisiei mă voi dedica să asigur că până în 2019 nivelurile rușinoase ale șomajului în general, dar și în rândul tinerilor pe care le vedem astăzi, să devină trecut. Voi lucra noapte și zi pentru asta.

Franta a salvat onoarea Europei

 11.Este foarte cunoscut faptul că UE este principalul binefăcător în Africa în ceea ce privește ajutorul umanitar și ajutor pentru dezvoltare, însă din păcate, Uniunea a eșuat în a oferi asistență adecvată față de incidentele violente care au sfâșiat state precum Mali și Republica Centrafricană. Cum veți susține dumneavoastră acțiuni mai concentrate legate de problemele de securitate din Africa?

Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Din fericire, Franța a salvat onoarea Europei în Mali. Pe viitor, ar trebui să fim mai bine pregătiți să desfășurăm misiuni ale UE în zone de criză din vecinătatea Europei pentru a stabiliza situația și a garanta pacea. De asemenea, dacă nu toate cele 28 de state membre ale UE sunt pregătite în acest sens, atunci cele care sunt ar trebui lăsate să se angajeze în aceste misiuni. Până la urmă, Europa a fost foarte des stabilizată și ajutată de către alte țări pentru ca acum să se distanțeze timid de asumarea marilor răspunderi pentru pacea mondială.

Banii cetatenilor nu vor mai fi folositi pentru salvarea bancilor

12. Ca fost lider al zonei Euro, sunteți foarte familiarizat cu sectorul financiar al UE, însă mulți cetățeni ai Uniunii pot resimți efectele mecanismelor financiare nerealizând în același timp ce le declanșează. De aceea, ne puteți explica implicațiile pentru cetățenii UE a mecanismului unic de supervizare ca pilon al proiectului Uniunii Bancare?

Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Partidul Popular European este cel care a proiectat reglementarea mai bună a sectorului financiar; redirecționarea finanțelor publice spre sănătate, și să îmbunătățească guvernanța din zona Euro. Acum putem să prevenim, să supervizăm și să facem față crizei împreună. În timpul anilor de criză am văzut cum banii cetățenilor au trebuit utilizați pentru a salva eșuarea băncilor. Ne-am asigurat că acest lucru nu se va mai întâmpla.

Mecanismul unic de supervizare înseamnă că Banca Centrală Europeană cu implicarea îndeaproape a organismelor de supraveghere naționale, va fi capabilă să supervizeze cele 6000 de bănci din zona Euro și să se asigure că nu vor lua parte la situații riscante care pot compromite stabilitatea financiară a tuturor statelor ce împart Euro ca monedă unică comună.

Statele conduse de populari se intorc spre crestere economica, dupa reforme dureroase

 13. Ce plănuiți să aduceți nou în viziunea PPE pentru Comisia Europeană, după două mandate ale lui Barroso, un alt leadership popular?

 Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Dacă este un lucru pe care criza ni l-a arătat acela este că suntem pe mâini bune cu leadership-ul PPE. Statele conduse de guverne din grupul PPE se întorc spre creștere economic după reforme structurale și dureroase. În statele conduse de guverne din grupul socialist, reformele structurale sunt blocate, iar șomajul este încă în creștere. De aceea, nu trebuie schimbată filosofia PPE, ci implementarea ei completă.

Mesaj pentru romani: mergeti la vot, fiecare vot conteaza!

14. Care sunt așteptările privind alegerile din România? 

Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Sper ca partidele de centru-dreapta din familia noastră politică să performeze. PPE are parteneri puternici în România, mulți dintre aceștia deja au lucrat la Bruxelles, oferind rezultate pentru poporul român, iar speranța mea este că cetățenii vor realiza acest lucru și își vor pune încrederea în noi.

15. De ce este important pentru europeni să voteze? Dar pentru români?

 Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Trebuie să votați la aceste alegeri europene deoarece aceasta este șansa voastră să aveți un cuvânt de spus asupra traiectoriei Europei. În mai puțin de 30 de zile, 300 de milioane de europeni vor merge la urne pentru a vota un nou Parlament European. Cetățenii din 28 de state vor alege direct cei 751 de reprezentanți ai lor în Parlamentul European. 32 dintre aceștia vor fi aleși direct aici, în România, fiind un număr considerabil care poate schimba majoritatea în Parlamentul European. Și pentru prima dată în istoria integrării europene am desemnat candidați pentru președinția Comisiei Europene, oferindu-le cetățenilor o oportunitate clară despre cum vor ei să vadă implementarea și modelarea politicilor europene în următorii cinci ani. Zilele înțelegerilor din culise s-au încheiat. Toate sondajele acum arată o cursă cot la cot între Partidul Popular European și Partidul Socialiștilor Europeni pentru aceste alegeri – ceea ce înseamnă că fiecare vot contează. Aceasta este șansa voastră de a alege.

Nu poti construi un viitor pe datorii

16. Când ar trebui să se încheie măsurile de austeritate în Europa?

 Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene: Vorbiți despre austeritate ca și cum ar fi anii 1930. La începutul crizei, ne-am comportat într-un mod „keynesian” și am injectat 250 de miliarde de euro în economie, rulând un program anti-ciclic care prin definiție este opusul austerității. Dar în același timp trebuie să ne ocupăm de problema datoriilor publice. Nu există o alternativă pentru aceste reforme dureroase. Nu poți construi un viitor numai bazându-te pe datorii, mai devreme sau mai târziu trebuie să le plătești

Măsurile dificile care au fost adoptate pentru a ne consolida bugetele și să ne punem datoria sub control au fost necesare deoarece în anii precedenți anumite guverne, și în special guverne socialiste în state precum Spania și Portugalia s-au comportat într-o manieră iresponsabilă cheltuind banii pe care nu îi aveau.

Mai departe trebuie să punem accentul pe creștere economice care să nu fie bazată pe datorie.

 

.

.

Continue Reading
5 Comments

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

STUDIU Parlameter 2014: Doua treimi dintre europeni NU se simt bine informati in legatura cu Parlamentul European

Published

on

O majoritate a cetățenilor europeni apreciază rolul pe care Parlamentul European l-a jucat în alegerea noului președinte al Comisiei, spune sondajul Parlameter, 2014 publicat vineri. Mai mulți europeni simt acum că vocea lor contează în luarea deciziilor la nivelul UE. Peste jumătate dintre respondenți au declarat că aderarea la UE este un lucru bun.

rp_European-parliament-strasbourg-inside-e1397734605729.jpg

Sondajul realizat în urma alegerilor europene din mai la UE și a inaugurării ulterioare a Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, a reflectat o conștientizare sporită în rândul cetățenilor, atât față de afacerile europene cât și față de Parlamentul European. Nivelul de cunoștiințe cu privire la Parlamentului European rămâne totuși slab.

Principalele constatări (modificări față de iunie 2013)

58% dintre respondenți au auzit recent despre Parlamentul European (+11 de puncte), în timp ce 40% (-10 puncte) nu.
– Imaginea Parlamentului a fost pozitivă în procent de 30% stabil, 43% neutru (+ 1 punct) și 23% negativ (-2 puncte).
67% nu se simt bine informați cu privire la activitatea Parlamentului (+ 1 punct față de noiembrie 2011).
63% au fost de acord ca, luând în considerare rezultatele alegerilor și alegerea președintelui Comisiei reprezintă un progres democratic, în timp ce 18% nu sunt de acord și 19% nu s-au pronunțat.
41% au considerat că vocea lor contează în Uniunea Europeană (+2 puncte).
– Principalele priorități politice ale UE au fost combaterea sărăciei și a excluziunii sociale 54% (+3 puncte), economia, coordonarea bugetară și politica de impozitare 31% (+1 punct), protecția consumatorilor și a sănătății 30% (-3 puncte), și combaterea terorismului și respectarea libertății individuale 29% (+4 puncte).
54% (+4 puncte) consideră că aderarea la UE este un lucru bun, 14% (-3%) sunt de părere că este un lucru rău, în timp ce 29% (-2 puncte) nu au apreciat acest aspect.

Context

Eurobarometrul Parlamentului European – Parlameter 2014 a fost comandat de către PE. La sondaj au participat 27801 de cetățeni, între 29 noiembrie și 9 decembrie 2014 care au răspuns unor întrebări privind percepțiile și cunoașterea instituției și a Uniunii Europene în ansamblu, precum și a domeniilor de politică. Acest studiu anual oferă rezultate atât la nivel european cât și la nivelul statelor membre.

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat un proces intentat fostului ministru Dan Şova

Published

on

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, marţi, că a câştigat, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, procesul intentat lui Dan Şova, care a susţinut că tatăl acesteia ar fi fost “general de Securitate” şi “şeful Securităţii Giurgiu”.macovei_monica

”Am câştigat procesul cu Şova şi la Curtea de Apel. Minciunile lui Şova despre tatăl meu au fost demontate. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Dan Şova a minţit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost «general de securitate» şi «şeful Securităţii Giurgiu»”, se arată într-un comunicat remis presei.

Monica Macovei aminteşte că, anterior, şi Tribunalul Bucureşti a decis că Şova ”a minţit” când a făcut aceste acuzaţii mincinoase în legătură cu tatăl său şi a admis, în octombrie 2013, acţiunea depusă de ea şi de mama sa, prin care îi solicita dovezi lui Şova.

“Dan Şova nu a avut şi nu are nicio dovadă, a minţit cu bună ştiinţă”, arată Macovei.

Monica Macovei mai precizează că hotărârea din decembrie 2014 a Curţii de Apel din Bucureşti este definitivă şi executorie şi că o va executa.

Potrivit unei postări anterioare făcută pe blogul personal, Monica Macovei arăta că a solicitat în acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti ca Dan Şova să îşi ceară public scuze şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

 

.

 

 

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Curiozitățile Parlamentului European. Cine este cel mai tânăr eurodeputat și ce delegație națională și-a schimbat întreaga componență

Published

on

Anul ce tocmai s-a încheiat a constituit unul în care Parlamentul European a început legislatura cu o componență politică și a încheiat-o cu alta. Acest lucru se întâmplă o dată la cinci când au loc alegerile europene.

Deși au o importanță diferită în fiecare stat, alegerile europarlamentare sunt adesea European-parliament-brusselsconsiderate alegeri de rang secund, iar componența Parlamentului generează de multe ori un interes doar din perspectiva propriului stat (cine sunt europarlamentarii care mă reprezintă). În campania electorală europeană (prima în care am avut și confruntări directe între pretendenții la șefia Comisiei Europene) s-a pus accent problemele economice, criza locurilor de muncă, pericolul extremismului, dar și egalitatea de gen în politica europeană. Printre temele de campanie s-a numărat și angajabilitatea tinerilor, o problemă serioasă pentru statele membre dar și pentru Bruxelles.

Între 22-25 mai 2014 s-a schimbat componența Parlamentului European. V-ați întrebat ce aduce diferit noul legislativ european?

În primul rând, avem o diferență de 65 de ani între cel mai tânăr euro-deputat, danezul Anders Primdahl Vistisen (12.11.1987, 27 de ani) și cel mai vârstnic, grecul Emmanouil Glezos (9.09.1922, 92 de ani).

Problematica egalității de gen la cel mai înalt nivel european este un subiect sensibil pe agenda de la Bruxelles, fie că vorbim despre Comisie sau Parlament. În urma alegerilor noului Parlament din totalul membrilor săi 36.88% sunt femei. Cele mai multe provin din Malta (66,67%). Cu un procent semnificativ în această direcție contribuie și România (28.12%; procentul s-a modificat o dată cu numirea doamnei Corina Crețu în calitate de comisar european).

Dacă ne gândim că o dată la cinci ani au loc alegeri iar tranziția dinspre un Parlament spre altul este dificilă, rezultatele din 2014 ne contrazic. Avem un total de 50.6% deputați realeși, în timp ce 49.4% sunt deputați noi. Cu alte cuvinte, în 2014 am legitimat un Parlament European care este pe jumătate identic cu cel din perioada 2009-2014.

La nivelul delegațiilor regăsim cifre interesante. Germania este țara cu cei mai mulți deputați realeși (69.79%) în timp ce Grecia este statul cu cei mai mulți deputați noi, un procent impresionant de 100%. La fel de impresionant este și numărul partidelor politice naționale, care prin intermediul euro-deputaților sunt prezente în PE: 186.

Totodată, să nu uităm că alegerile europene din 2014 sunt primele ce se desfășoară sub aplicabilitatea Tratatului de la Lisabona, iar în urma acestora Parlamentul European a revenit la componența prevăzută de Tratat – 751 de membri. În acest context, România a trecut de la 33 de membri în PE, la 32.

.

.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI26 mins ago

Pachetul ”Fit for 55”: Marian-Jean Marinescu propune ca fondurile rezultate din comerțul cu emisii să se întoarcă în industria din care au fost colectate și să fie investite în combustibilii alternativi

COMISIA EUROPEANA28 mins ago

Uniunea Europeană caută noi mijloace pentru a combate violența împotriva femeilor, persoanelor LGBTQ+ și altor minorități

CONSILIUL UE42 mins ago

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, mesaj de la Bruxelles: Colaborarea UE-OMS, esențială în contextul amenințărilor de sănătate publică 

MAREA BRITANIE1 hour ago

SUA, Germania, Franța, Italia și Regatul Unit sprijină ”suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei” și cer Rusiei să detensioneze situația: Diplomația este singura cale

Eugen Tomac1 hour ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Undă verde pentru salariul minim european. România se poate apropia de un trai decent, oferit de salariile din statele Europei de Vest

euro bani moneda
CONSILIUL UE2 hours ago

Consiliul UE militează pentru eliminarea diferențelor salariale dintre femei și bărbați. Ce vor trebui să facă angajatorii

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

UE declară anul 2022 “Anul European al Tineretului” pentru a onora eforturile tinerilor de a depăși obstacolele pe care le-a provocat COVID-19

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 hours ago

Marian-Jean Marinescu, responsabilul PE pentru Cerul Unic European, a avut o serie de întâlniri premergătoare trialogului asupra acestui dosar

EVENIMENTE3 hours ago

LSE IDEAS a organizat împreună cu New Strategy Center, Elcano Institute și NUPI, evenimentul online dedicat noului Concept Strategic al NATO

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 hours ago

Eurodeputatul Mircea Hava atrage atenția că nivelul scăzut de colectare a TVA în România poate duce la amânarea unor proiecte de dezvoltare: Avem nevoie de o politică fiscală coerentă

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA6 days ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE6 days ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ6 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.1 week ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA1 week ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

Team2Share

Trending