CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ
LIVE VIDEO (ora 22.00) Corespondență de la New York. Klaus Iohannis, către românii din SUA: Vă admir curajul! Contez pe voi!
Published
7 years agoon

Președintele României, Klaus Iohannis și delegația oficială condusă de acesta continuă seria activităților oficiale la sediul Organizației Națiunilor de la New York.”Vă admir curajul, ați răzbit și v-ați făcut un loc aici, departe de casă. Contez așadar pe voi să fiți partenerii tuturor românilor dornici de transformare, care cred că este posibilă și în România o politică mai curată și o economie mai performantă, pe măsura talentului și potențialului nostru“, le-a spus Klaus Iohannis romanilor din SUA.
În cea de-a treia zi – 26 septembrie – , șeful statului are programată o întâlnire a președintelui cu comunitatea românilor din New York la sediul misiunii permanente a României la ONU, tip de reuniune devenită deja tradiție în cadrul vizitelor oficiale ale lui Klaus Iohannis și care semnalează importanța acordată de președinte românilor din diaspora, comunitate ce a jucat un rol important în alegerea sa ca cel mai important om din stat.
Ambasadorul Romaniei la Washington, Excelenta sa George Cristian Maior, l-a intampinat pe Presedinte la Sediul Misiunii Permanente a Romaniei la ONU, din New York. Klaus Iohannis a sosit impreuna cu sotia sa, doamna Carmen Iohannis. Presedintele le-a spus romanilor din SUA ca ii admira pentru reusita lor de peste Ocean, dar ca se bazeaza pe ei pentru a face schimbarile de care Romania are nevoie. “Contez pe voi!”, a spus, in incheierea discursului sau, Klaus Iohannis. Presedintele a petrecut apoi, aproape 30 de minute in compania romanilor stabiliti in SUA.
DISCURSUL lui Klaus Iohannis:
Broadcast live streaming video on caleaeuropeana.ro
Ce i-au spus romanii lui Klaus Iohannis la New York
Broadcast live streaming video on caleaeuropeana.ro
Interviu cu Sandra Pralong, Consilier de stat pentru Diaspora al Presedintelui Romaniei
Interviu cu Ioana Alexiu, romanca de pe Wall Street
Potrivit corespondenților CaleaEuropeana.ro de la New York, programul președintelui mai include și două momente diplomatice la nivel înalt deosebit de importante: o reuniune cu președintele Chinei, Xi Jinping și un dineu oferit de premierul Japoniei, Shinzo Abe.
CaleaEuropeana.ro a transmis LIVE, începând cu ora locală 15.00 (22.00 în România) întrevederea președintelui Klaus Iohannis cu comunitatea românilor din New York.
Puteti citi aici discursul integral al Presedintelui:
„Domnilor ambasadori,
Stimați invitați,
Doamnelor și domnilor,
Dragi români,
Încerc o emoție și o bucurie specială să mă aflu aici, la New York, alături de voi, de cei din diaspora românească. Spun că este o bucurie specială din două motive. Unul personal, pentru că mă simt legat de românii din afara granițelor, cunosc și apreciez eforturile și contribuția lor pentru România, pentru cei de acasă. Întâlnirea noastră de astăzi, la fel ca și cele pe care le-am avut cu reprezentanții comunităților românești din Europa, îmi arată încă o dată că, indiferent de distanțe, apartenența la o națiune nu se pierde niciodată. În mod particular voi, cei de aici, din Statele Unite ale Americii, sunteți și departe și aproape în același timp. Departe din rațiuni care nu țin de niciunul dintre noi, aproape prin atașamentul față de România și prin valori.
Al doilea motiv de bucurie specială pentru mine ține de semnificația contextului și locului în care ne aflăm. În condițiile în care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă una dintre coordonatele fundamentale ale politicii noastre externe, comunitățile românești din Statele Unite ale Americii sunt un liant între cele două state. Apreciez rolul pe care îl aveți în relațiile româno-americane și îmi doresc să găsim o cale de a-l întări și extinde. Acest parteneriat strategic nu este doar unul politic sau militar, el este deopotrivă și economic, dar și cultural.
Văd trei căi prin care voi înșivă puteţi fi parte și susține acest parteneriat între țările noastre:
Prima, pe care o practicați deja – și vă mulțumesc pentru felul în care o faceți – este să continuați să fiți purtătorii de cuvânt ai culturii și tradițiilor românești pe aceste meleaguri.
A doua este să adăugați rolului vostru de ambasadori informali ai României în America și pe acela de emisari ai culturii americane în România.
Iar când spun „cultură americană” mă refer la „cultura domniei legii” – rule of law, cum se spune aici, la tradiția americană a statului de drept, a corectitudinii şi a respectului legii în toate circumstanțele și la toate nivelurile.
A treia cale este cea a parteneriatului economic. Voi, care îndrăgiți meleagurile natale și le cunoașteți potențialul, sunteți cei mai în măsură să-i îndemnați pe partenerii americani să descopere la rândul lor România, fie ca turiști, fie, de ce nu, ca investitori, știind că vor găsi în țară oameni creativi și performanți, dar și oportunități.
Doamnelor și domnilor,
Săptămâna trecută am ținut să readuc în atenția publică o serie de teme prioritare, care răspund unor așteptări generale, dar și angajamentelor pe care le-am afirmat în mod constant. Mă refer la întărirea statului de drept și continuarea luptei anticorupție, la educație ca sursă de dezvoltare a societății și la nevoia unei legislații stabile, coerente și predictibile.
Statul de drept, educația și o legislație mai simplă, coerentă și predictibilă sunt trei direcții majore asupra cărora îmi voi îndrepta toată atenția în perioada următoare, dar și pe termen lung. Insist asupra lor din convingerea că ele îi privesc și afectează în egală măsură, chiar dacă din perspective diferite, și pe românii din țară, și pe cei din străinătate.
Suntem aici într-un loc în care democrația, statul de drept, separația și echilibrul puterilor, libertatea, pluralismul și domnia legii au devenit, cum spuneam, reflexe naturale într-o societate care își extrage forța din aceste valori și principii. Repet că, pentru mine, experiența dumneavoastră, a celor care trăiți de mai multă sau mai puțină vreme în Statele Unite, este în acest sens cât se poate de valoroasă.
Îmi doresc ca România să devină un exemplu de democrație și de funcționare corectă a instituțiilor publice, de care să fiți mândri. Cu cât vom întări mai mult instituțiile și mecanismele democratice, cu atât va crește prestigiul României în lume. Iar voi puteți să fiți o parte însemnată a acestei transformări.
Doamnelor și domnilor,
Am lansat odată cu începerea noului an școlar provocarea unei ample consultări pe tema educației în România. La aceasta sunt chemați să participe și românii din afara granițelor, cu experiența sau expertiza pe care au acumulat-o intrând în contact cu sistemele de educație din alte state. Comunitatea românească din Statele Unite are în rândurile sale personalități ale lumii academice și culturale, dar și mulți tineri valoroși, studenți și absolvenți de mari universități, pe care îi încurajez să se implice în acest demers.
De cealaltă parte, atunci când vine vorba de ceea ce pot sau trebuie să facă autoritățile din țară pentru românii din afară, facilitarea procesului de recunoaștere a diplomelor obținute în străinătate și de echivalare a studiilor nu ar trebui să mai întârzie. Într-o societate care apreciază și respectă valoarea și performanța, acesta nu are voie să fie un impediment în calea întoarcerii în țară a celor care au studiat în afara granițelor.
În altă ordine de idei, dar tot în direcția acțiunilor din țară care îi privesc deopotrivă pe cei din afară, sunt preocupat de calitatea legilor din România și de efectele lor. Știu că una dintre îngrijorările celor care doresc să investească în România, fie că vorbim de investitori străini, fie de români din afara granițelor care vor să dezvolte afaceri în țară, este lipsa de predictibilitate a legislației, care creează neîncredere și incertitudine. O economie competitivă, care nu stă nici sub presiunea corupției, nici a schimbării repetate a regulilor jocului, va deveni una mai atractivă și mai deschisă. Am vorbit răspicat despre aceste lucruri de la tribuna Parlamentului, iar schimbarea acestei stări de fapt este unul din obiectivele mele pe termen lung.
Doamnelor și domnilor,
Nu în ultimul rând, cred că statul român trebuie să aibă grijă de cetățenii săi oriunde s-ar afla ei, oferindu-le sprijin diplomatic, asistență, servicii consulare de calitate.
În același timp, are datoria de a le asigura și proteja drepturile și libertățile, de a fi în serviciul lor, de a-i sprijini în a-și păstra identitatea, tradițiile și cultura, dar și de a-i privi ca parteneri.
Așa cum am subliniat cu fiecare ocazie, toate acestea sunt, cred eu, condiția și expresia unei Românii puternice în Europa și în lume.
În acest context, votul prin corespondență este un proiect la care țin în mod special, nu din rațiuni politice, ci tocmai ca exemplu al unei relații corecte între stat și cetățean în garantarea unui drept fundamental, a dreptului la vot. Asigurarea cadrului legal și a condițiilor necesare pentru ca în 2016 românii din străinătate să poată vota, pentru prima dată, prin corespondență va fi o dovadă de maturizare a clasei politice românești.
Transformările profunde într-o societate sau într-un sistem nu sunt ușoare. De fiecare dată, dorința și nevoia de schimbare vor avea de înfruntat rezistența, inerția, obișnuința cu vechile practici sau scepticismul. Și tot de atâtea ori va trebui să ne reamintim ce este cu adevărat important și ce fel de viitor vrem să avem.
Vă admir curajul, ați răzbit și v-ați făcut un loc aici, departe de casă. Contez așadar pe voi să fiți partenerii tuturor românilor dornici de transformare, care cred că este posibilă și în România o politică mai curată și o economie mai performantă, pe măsura talentului și potențialului nostru.
Peste tot pe unde am întâlnit români în afara granițelor i-am încurajat să fie solidari și uniți, pentru că asta îi face puternici și respectați. Vă adresez și dumneavoastră același îndemn și vă mulțumesc pentru că ne reprezentați aici, în Statele Unite, și pentru că purtați România în minte și în suflet!
Vă mulțumesc!”
Departamentul Comunicare Publică
Citiți și LIVE VIDEO Corespondență Specială de la NEW YORK. Klaus Iohannis la ONU
În ceea ce privește întâlnirea la nivel înalt cu omologul său chinez, aceasta va prefața Reuniunea mondială a liderilor privind realizarea egalității de gen și capacitatea femeilor, care va avea loc duminică (27 septembrie). Evenimentul va fi prezidat de Xi Jinping, iar Klaus Iohannis va susține o intervenție. Șeful statului este unul dintre cei 8 lideri mondiali semnatari ai petiției HeForShe, campanie inițiată în 2014 de UN Women.
Reuniunea bilaterală România-China va fi prima întâlnire în care președintele României va avea consultări oficiale cu liderul uneia dintre cele mai mari puteri mondiale și totodată, non-europene. În același timp, întrevederea are loc la prima participare a ambilor lideri la ONU și după reuniunea bilaterală Xi Jinping-Barack Obama de la Casa Albă, de vineri.
.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

You may like
-
Casa Albă: SUA, Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Marea Britanie au lansat o alianță pentru a combate influența Chinei în Pacific
-
Klaus Iohannis le-a prezentat liderilor din UE eforturile României pentru a asigura securitatea alimentară globală în contextul blocadei rusești a porturilor ucrainene
-
“De 27 de ori da!”. Reacții ale liderilor UE după ce au acordat Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la aderare
-
Klaus Iohannis: Îmi doresc să ajungem la ce am descris în prima mea campanie prezidențială, ca România și Moldova să fie împreună în UE
-
Klaus Iohannis, primul lider UE care a vorbit la telefon cu Maia Sandu după decizia istorică a Consiliului European de a acorda R. Moldova statut de candidat
-
Klaus Iohannis, despre renunțarea la votul în unanimitate la nivelul UE: Este de dorit o arhitectură decizională “mai suplă”, dar acest lucru implică multe “complicații procedurale”
8 Comments
Leave a Reply
Cancel reply
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ
Peste 2.000 de politicieni PPE se reunesc la Congresul de la Zagreb: O nouă conducere, combaterea schimbărilor climatice, sprijinirea tinerilor și Balcanii de Vest
Published
3 years agoon
November 18, 2019By
REDACTIA
Dan Cărbunaru
Liderii PPE se reunsesc, în această săptămână, la Zagreb, unde timp de două zile – miercuri și joi – are loc Congresul popularilor europeni, cea mai importantă forță politică din Uniune.
Singur candidat la poziția de Președinte PPE, polonezul Donald Tusk îl va înlocui pe francezul Joseph Daul. Acesta din urmă va găzdui Congresul, alături de premierul croat Andrej Plenkovic și secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz.
Pe lângă alegerea noii garnituri de lideri – președinte, 10 vicepreședinți, secretar general și trezorier -, cei peste 2000 de participanți din 40 de țări vor discuta despre soluțiile de combatere a schimbărilor climatice, sprijinirea tinerei generații și despre Balcanii de Vest, zonă care a resimțit din plin efectele veto-ului președintelui francez Emanuel Macron din Consiliul European, care a blocat începerea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.
Între delegațiile naționale prezente la Congres se află și cea a Partidului Național Liberal, care va participa cu 30 de delegați, începând cu președintele Klaus Iohannis, președintele PNL și prim-ministrul Ludovic Orban, cei zece eurodeputați din partea PNL și alți 18 delegați naționali.
Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat deja prezența la Zagreb, unde va sosi a doua zi după dezbaterea organizată de SNSPA în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale.
Urmăriți corespondența noastră de la Zagreb pentru a afla care sunt deciziile luate de liderii PPE și cum va fi reprezentată România.
ALEGERI EUROPENE 2019
Galerie FOTO/VIDEO din Bruxelles: Peste 1000 de români așteaptă să voteze la una dintre cele 8 secții de votare din Belgia
Published
3 years agoon
May 26, 2019By
Diana Zaim
Corespondență din Bruxelles
Corespondentul Calea Europeană, directorul Dan Cărbunaru, se află la Bruxelles de unde relatează cele mai proaspete informații privind alegerile pentru Parlamentul European, pe măsură ce acestea vor fi difuzate.
Duminică, sediul Parlamentului European din Bruxelles este transformat într-un uriaș centru de informare, în care aproximativ 1.300 de jurnaliști din țări UE și non-UE vor relata despre alegerile europene, considerate cruciale pentru viitorul Uniunii Europene, informează Parlamentul European printr-un comunicat.
S-au format cozi deja la secțiile de votare din principalele orașe din Europa. Sute de români așteaptă să-și exercite dreptul la vot. În Bruxelles există 8 secții de votare, iar la secția de votare de pe strada Montoyer peste 1000 de români așteaptă să voteze. În 2 ore s-a avansat maxim 20-30 de metri. Există și o coadă specială pentru familiile care au venit împreună cu copiii. Coada formată de oameni se întinde deja pe o distanță de 3 străzi, informează jurnalistul Dan Cărbunaru.
UPDATE 26 mai, ora 14:55
Poliția este prezentă în Belgia pe strada Montoyer din Bruxelles, unde zeci de români împreună cu familiile așteaptă să voteze atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum.

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro

©️ CaleaEuropeană.ro
Cetățenii români, alături de cetățenii din alte 20 de state membre ale Uniunii Europene, își aleg duminică reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii cinci ani în cadrul unor alegeri europene cruciale ce vor da startul deopotrivă unei schimbări la nivelul de vârf al ierarhiei instituțiilor europene și unui nou ciclu decizional pentru viitorul Uniunii Europene.
Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 (orele României), când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada), conform paginii de internet a Ministerului Afacerilor Externe.
Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 – 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.
Citiți și: Alegeri europene 2019: Românii din diaspora au format deja cozi la vot. LISTA COMPLETĂ a celor 441 de secții unde votează românii din străinătate
La secţiile de votare organizate în străinătate pot vota cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinatate. De asemenea, pot vota cetăţenii cu drept de vot din alte state membre ale Uniunii Europene care s-au înscris pe listele speciale pentru a vota membrii din România în Parlamentul European.
În străinătate se poate vota cu paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; cartea electronică de identitate; buletinul de identitate.
Nu se poate vota pe baza titlului de călătorie şi nu se utilizează cărţile de alegător.
CaleaEuropeană.ro vă va ține la curent cu cele mai importante evoluții – prezența la urne, declarații politice, proiecții și rezultate – pe parcursul acestor alegeri pe care România le organizează, în premieră, din postura de țară ce asigură președinția Consiliului Uniunii Europene.
CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ
Președintele PE, Antonio Tajani, reiterează poziția de susținere pentru candidatura Laurei Codruța Kövesi la funcția de procuror-șef european, arătând că nu este dispus să facă nicio concesie Consiliului pentru deblocarea negocierilor în favoarea candidatului francez
Published
3 years agoon
April 10, 2019
Corespondență Bruxelles
Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, a reiterat sprijinul instituției pentru candidatura Laurei Codruța Kövesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European într-un moment în care nu se cunoaște data la care vor fi reluate discuțiile eșuate cu Consiliul UE, transmite corespondentul CaleaEuropeană.ro de la Bruxelles.
,,Poziția Parlamentului European este foarte clară: avem un candidat român și pe acesta îl susținem pentru funcția de procuror-șef european”, a răspuns Tajani la o întrebare adresată de un jurnalist cu privire la felul în care s-ar putea soluționa blocajul din procesul de negociere pe această chestiune între Consiliu și Parlament. ,,Dezbaterea rămâne deschisă”, a adăugat acesta fără a indica că PE ar putea face o concesie Consiliului UE, respectiv statelor membre, în favoarea alegerii candidatului francez Jean-Francois Bohnert.
De altfel, după cea de-a treia rundă de negocieri interinstituționale, care s-a încheiat fără vreun rezultat săptămâna trecută, PE a acuzat Consiliul UE că ,,cedează presiunii guvernului român de a susține un candidat mult mai slab”, fiind esențial ca acesta ,,să aleagă un candidat care să facă instituția (Parchetul European n.r.) puternică și credibilă”, afirma Ingeborg Gräßle (PPE, Germania), președintele comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului.
De asemenea, Judith Sargentini (Grupul Verzilor, Olanda), vicepreședintele Comisiei pentru Libertăți Civile, justiție și afaceri interne (LIBE), declara tot atunci că ,,opoziția cu care se confruntă în prezent dna. Kövesi din partea autorităților române scoate în evidența curajul și independența sa, ambele fiind cerințe esențiale pentru funcționarea eficientă a Parchetului European”. Sargentini punea blocajul apărut în negocierile dintre Parlament și Consiliu pe seama faptului că ,,hărțuirea din partea guvernului român (a Laurei Codruța Kövesi n.r.) a condus și la o discreditare totală a candidatului Consiliului”, care pare acum singurul instrument la îndemâna statelor membre pentru a o bloca pe Kövesi, de altfel, ,,de departe cel mai puternic și mai promițător candidat pentru acest post”.
Amintim faptul că cele două comisii, LIBE și CONT au avut un rol esențial în evaluarea celor trei candidați aflați în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european.
Cea de-a patra rundă de negocieri între Parlament și Consiliu ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 10 aprilie, însă a fost anulată pe fondul urgențelor prezentate de Brexit. Consiliul UE s-a arătat deschis la continuarea tratativelor săptămâna aceasta, însă Parlamentul European nu a dat curs acestei propuneri, au declarat surse europene în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro.
,,Parlamentul nu a răspuns la propunerea Consiliului de a continua negocierile. Discuțiile pe actuala legislatură mai pot avea loc maxim până la data de 18 aprilie”, au explicat sursele citate, arătând astfel că în cazul nu care nu se va ajunge la un compromis între cele două instituții, numirea procurorului-șef european va fi amânată până la formarea noii configurații a Parlamentului European. De altfel, chiar Consiliul recunoștea săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că ,,în cazul în care negocierile nu vor fi încheiate până săptămâna viitoare, este probabil ca acestea să fie reluate odată ce noul Parlament intră în funcțiune”.
În orice caz, procurorul-şef trebuie să fie numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu în urma negocierilor, pentru un mandat de șapte ani. Astfel, cele două instituții vor fi nevoite să găsească o cale de a ieși din impas, în condițiile în care co-legislativul european o susține pe Laura Codruța Kövesi, spre deosebire de preferințele Consiliului UE, unde țările membre au optat prin vot secret pentru candidatul francez Jean-Francois Bohnert.
Parchetul European se așteaptă să devină operațional în 2020 și este creat pe baza cooperării consolidate între 22 de state membre. Cele 6 state care nu participă sunt: Suedia, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Irlanda și Danemarca, însă se vor putea alătura în orice moment cooperării dacă doresc, cu excepția Danemarcei care are drept de opt-out asupra chestiunilor ce țin de afaceri interne și justiție și a Marii Britanii, care se va retrage din UE.
Antonio Tajani a făcut această declarație în cadrul evenimentului ,,Choose Your Future”, organizat de Parlamentul European pentru presa din statele membre, ca parte a campaniei de promovare a alegerilor europene din 23-26 mai 2019. Evenimentul se desfășoară la Bruxelles în perioada 9-10 aprilie.

Dmitro Kuleba: Ucraina este alături de poporul și guvernul „Moldovei prietene în fața amenințărilor reînnoite din partea Moscovei”

Șeful diplomației UE anunță că Iranul și Statele Unite vor relua negocierile privind Acordul nuclear iranian „în zilele următoare”

Miniștrii de externe ai G7 și Josep Borrell cer Moscovei să deblocheze porturile ucrainene de la Marea Neagră pentru exporturile de alimente

Premierul britanic se teme că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă

Casa Albă: SUA, Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Marea Britanie au lansat o alianță pentru a combate influența Chinei în Pacific

Volodimir Zelenski: Ucraina nu mai este o țară terță, este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE

Șeful diplomației române, apel la acțiune globală fermă și pragmatică în rezolvarea rapidă a actualului blocaj privind exportul de cereale din porturile ucrainene

Bogdan Aurescu și ministrul de externe din Republica Coreea au convenit să reia agenda de vizite oficiale la București și consultările politice cu caracter regulat

O zi “seismică” în SUA: Curtea Supremă revocă protejarea dreptului femeilor la avort. Joe Biden denunță o decizie care “duce America cu 150 de ani înapoi în timp”

Sondaj NATO înainte de summitul istoric de la Madrid: Peste 80% dintre români consideră că România este mai sigură datorită Alianței și că aceasta este importantă pentru viitorul securității lor

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Daily Mail: “29 de milioane de români şi bulgari s-ar putea muta în Regatul Unit”

Klaus Iohannis: Îmi doresc să ajungem la ce am descris în prima mea campanie prezidențială, ca România și Moldova să fie împreună în UE

Klaus Iohannis, despre amânarea aderării României la spațiul Schengen: “Și pentru noi reprezintă o frustrare”

Klaus Iohannis, despre renunțarea la votul în unanimitate la nivelul UE: Este de dorit o arhitectură decizională “mai suplă”, dar acest lucru implică multe “complicații procedurale”

Klaus Iohannis este de acord cu comunitatea politică europeană propusă de Macron: Nu creăm un înlocuitor la aderare, dar nici așteptarea falsă că un stat va deveni automat membru UE

Klaus Iohannis, optimist că R. Moldova și Ucraina vor deveni candidate la UE: Acest statut este o “garanție că integrarea europeană se va întâmpla”

Dosarul Stocării Gazelor: Acordul negociat de eurodeputatul Cristian Bușoi asigură că depozitele de gaze din UE vor fi umplute la cel puțin 80% din capacitate până în noiembrie

Din plenul PE, Andrej Plenković transmite sprijinul „de neclintit” al Croației pentru ca Ucraina să devină țară candidată la UE

Într-un discurs adresat Uniunii Africane, Volodimir Zelenski acuză Rusia că ține Africa ”ostatică”: Pentru a elimina riscul de foamete, ”războiul de colonizare” împotriva Ucrainei trebuie să înceteze

Declarația Summitului celor Trei Mări de la Riga: Klaus Iohannis și ceilalți lideri regionali au acordat Ucrainei statutul de “țară parteneră participantă” la Inițiativă

Ședință comună a Parlamentelor României și R. Moldova. Eugen Tomac: Suntem două state cu aceeași istorie, vorbim aceeași limbă. Trebuie să ne gândim la viitorul comun


Team2Share


Trending
-
REPUBLICA MOLDOVA1 week ago
Premieră istorică: Parlamentele Republicii Moldova și României se vor reuni sâmbătă la Chișinău și vor adopta o declarație comună
-
REPUBLICA MOLDOVA3 days ago
Volodimir Zelenski și Maia Sandu și-au promis “asistență reciprocă pe calea Ucrainei și R. Moldova către UE”
-
CONSILIUL EUROPEAN4 days ago
Șeful Consiliului European îi invită pe Macron, Scholz, Draghi, Iohannis și ceilalți lideri UE să “acorde statut de candidat Ucrainei și R. Moldova”
-
INTERNAȚIONAL1 week ago
“Toți patru susținem candidatura imediată a Ucrainei la UE”, au transmis Macron, Iohannis, Scholz și Draghi la Kiev. Zelenski: “Patru țări mari sunt de partea noastră. O realizare istorică”
-
PARLAMENTUL EUROPEAN2 days ago
“Acordați fără întârziere statutul de candidat la UE Ucrainei și Moldovei”, cere Parlamentul European într-o rezoluție adoptată cu majoritate covârșitoare în ajunul summitului UE
Pingback: LIVE VIDEO Klaus Iohannis se întâlnește cu românii din New York | Ziarul Profit
Pingback: Klaus Iohannis, întrevedere oficială la New York cu președintele Chinei: România și-a exprimat interesul pentru Noul Drum al Mătăsii | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO Corespondență Specială de la NEW YORK. Klaus Iohannis la ONU | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO CORESPONDENȚĂ din New York. Klaus Iohannis vorbește, duminică, la ONU | caleaeuropeana.ro
Pingback: INTERVIU SPECIAL de la New York. Sandra Pralong, consilier de stat pentru românii din diaspora: Președintele Klaus Iohannis a fost foarte bine primit de românii din SUA | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO&TEXT Corespondență. De la New York la Washington: Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă | caleaeuropeana.ro
Pingback: LIVE VIDEO Corespondență de la New York. Președintele Iohannis vorbește din nou la tribuna ONU și participă la summit-ul pe terorism organizat de Barack Obama | caleaeuropeana.ro
Pingback: Klaus Iohannis, întrevedere cu Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU, la New York | caleaeuropeana.ro