Connect with us

U.E.

Olanda: Ministerul educației anunță anularea examenelor centrale, echivalent cu examenul de bacalaureat. Cum va fi validată diploma

Published

on

© Ministerul Educației Naționale/ Facebook

Ministerul educației din Olanda a decis ca toate examenele centrale de sfârșit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, să fie anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Prin această măsură elevii din Olanda nu vor repeta anul școlar. Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar, se arată în comunicatul ministerului.

”Rezultatele examenelor școlare stau la baza obținerii diplomei în acest an școlar”, transmite Arie Slob, ministrul educației din Olanda.

“Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior”, a declarat ministrul olandez al educaţiei Arie Slob.

Instituţiile de învăţământ au mai mult timp – până la începutul lui iunie – pentru a-i face pe elevi să treacă restul examenelor prevăzute care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar, relatează Agerpres.

Ministerul Educaţiei din Olanda încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă. Dacă şcolile nu sunt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze în clădiri şcolare respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri.

Potrivit statisticilor, în Olanda au fost confirmate, la ora 17:00, în data de 24 martie, 5.560 de cazuri de contaminare și 276 de decese, fiind mai afectată decât Belgia.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

U.E.

Premierul spaniol Pedro Sanchez rămâne în funcție: Voi continua în fruntea guvernului cu și mai multă forță

Published

on

© European Union, 2023

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu va demisiona pe fondul unei anchete de corupție privind afacerile soției sale, evitând astfel pericolul unui blocaj politic la Madrid, informează Reuters, preluat de Agerpres

După ce s-a întâlnit luni cu regele Felipe al VI-lea, premierul de stânga, care s-a retras temporar din funcție în timp ce se gândea la răspunsul său, a promis că va continua în funcție „cu și mai multă forță”.

Liderul în vârstă de 52 de ani a făcut un anunț surpriză miercuri, când a declarat că își ia o pauză pentru a „reflecta” dacă va demisiona sau nu, deși a insistat că ancheta în care este implicată soția sa, Begona Gomez, a fost organizată de forțele politice conservatoare rivale din Spania.

Perspectiva demisiei lui Sanchez a provocat agitație săptămâna trecută, cu demonstrații organizate pentru și împotriva sa.

„Am decis să continui în fruntea guvernului cu și mai multă forță, dacă este posibil”, a declarat Sanchez într-un discurs la Madrid.

El a adăugat că uriașele manifestații de solidaritate organizate de susținătorii săi în weekend i-au influențat decizia.

Ancheta privind legăturile politice și de afaceri ale lui Gomez a fost demarată în urma unei plângeri penale depuse de grupul de presiune “Mâini Curate”, cunoscut ca având legături cu extrema dreaptă spaniolă.

Sanchez i-a acuzat pe Alberto Nunez Feijoo, din partea Partidului Popular (PP), și pe Santiago Abascal, din partea partidului de extremă dreapta Vox, că au colaborat cu cei care au pus în circulație afirmațiile.

Săptămâna trecută, procurorii au pus sub semnul întrebării această plângere, când au recomandat ca aceasta să fie respinsă.

După cele cinci zile de reflecție, Sanchez a insistat luni că, deși regretă „

atacurile asupra familiei sale”, nu va fi înlăturat.

Disputele politice au loc într-un moment crucial, cu mai puțin de șase săptămâni înainte de alegerile din Uniunea Europeană și cu doar două săptămâni înainte de alegerile regionale catalane din 12 mai.

Prin urmare, perspectiva demisiei premierului ar fi amenințat cu tulburări politice și ar fi plasat Spania în situația de a organiza un alt vot parlamentar tensionat pentru alegerea unui nou premier sau de a organiza a patra rundă de alegeri generale în cinci ani.

Continue Reading

U.E.

Înaltul Reprezentant al UE cere ”să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”: ”Puterea a fost redistribuită. Sunt mai mulţi actori şi mai puţine reguli”

Published

on

© European Union 2024

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a lansat duminică un apel să ”nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”, în contextul creșterii tensiunilor internaționale ca rezultat a ceea ce el descrie noua ordine mondială”, conform EFE, citat de Agerpres.  

Acesta a participat la o sesiune a reuniunii speciale a Forumului Economic Mondial, care are loc duminică și luni la Riad.

Înaltul Reprezentant al UE a constatat o modificare a relațiilor internaționale, trecând de la discuții legate de blocuri est-vest și nord-sud la dialog centrat pe ”nord, sud, est şi vest”.

În viziunea sa, problema nu o reprezintă competiția, ci ”confruntarea”, care a devenit mai aprigă pentru că ”sunt mai mulți poli și mai puține reguli”, fapt ce generează ”dezordine”.

”Puterea a fost redistribuită. Sunt mai mulţi actori şi mai puţine reguli. De aceea există dezordine”, le-a explicat Borrell celor prezenţi.

Această redistribuire a lăsat amprente asupra noii ordini mondiale, schimbând ”relația de forțe”, cu un nord și vest care ”au scăzut în importanță” și cu țări precum Arabia Saudită și China aflate în ascensiune.

El a atras atenția că ”războiul nu se duce doar cu bombe, ci și cu narațiuni” și a evidențiat importanța geografiei pentru a stabili relații și alianțe.

”Astăzi avem nevoie de mai multă cooperare (…) Trebuie să respectăm regulile existente şi să le schimbăm pe cele care nu se adaptează la lumea de astăzi”, a adăugat el.

”Trebuie să ne adaptăm la noua lume. Să fim mai responsabili cu securitatea şi resursele proprii (…) Noile ţări au demonstrat o capacitate incredibilă de inovare tehnologică. Mai multă uniune în Europa pentru a supravieţui într-o lume a giganţilor şi pentru a ţine cont de priorităţile celorlalţi pentru propria dezvoltare”, a evidențiat Josep Borrell.

De altfel, într-un recent articol de opinie publicat pe blogul său, Înaltul Reprezentant al UE a cerut plasarea apărării în centrul politicilor UE, semnalând că ”Europa este pusă în pericol”.

Și pentru că apărarea Ucrainei înseamnă apărarea lumii libere, Borrell a propus liderilor UE ca 90% din veniturile activelor rusești înghețate pentru a cumpăra arme Kievului.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2024

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

Published

on

© Screenshot / EP YouTube

Parlamentul European a lansat luni dimineaţă videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”.

Parlamentul European a lansat astfel a doua etapă a campaniei sale de comunicare care precede alegerile europene din 9 iunie 2024 și subliniază cât de important este să votăm și să protejăm democrația,

Printre eforturile de comunicare se numără și videoclipul de patru minute „Folosește-ți votul”, care conține mărturii ale unor persoane vârstnice din România, Franța, Finlanda, Cehia, Germania, Spania, Letonia, Italia, Olanda, şi Polonia.

Ei le transmit generațiilor următoare poveștile lor de viață despre democrație și insistă că acest drept democratic nu poate fi considerat un dat.

Conceptul filmului a fost dezvoltat de agenția de publicitate &Co din Danemarca, pe baza unui briefing al Parlamentului European, și regizat de regizoarea Mette Carla. Mette Carla a urmat Școala Națională de Film din Danemarca, unde a absolvit ca regizor documentar. În 2019 a câștigat un Leu de Argint la Cannes pentru filmul „Voiceless Women”.

Videoclipul “Folosește-ți votul” și nouă versiuni adaptate pentru televiziune, cinema, radio și rețelele sociale vor fi distribuite în toate statele membre începând din 29 aprilie 2024.

 

Între 6 şi 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de persoane din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemate să voteze la alegerile europene.

Un sondaj Eurobarometru, ultimul realizat la comanda Parlamentului European înainte de alegerile europene din 6-9 iunie, surprinde o creștere până la 60% a interesului în întreaga UE pentru scrutinul europarlamentar, România situându-se în media europeană, cu exact 60% dintre respondenți precizând că sunt interesați. De asemenea, percepția europenilor asupra UE este una pozitivă, iar România, cu 50% dintre respondenți spunând că imaginea UE este pozitivă, se clasează în prima jumătate a mediei europene la acest capitol.

În ceea ce privește respondenții din România, 60% dintre aceștia afirmă că sunt interesați de alegerile din iunie 2024 (la fel ca în toamna anului 2023 și cu 11 puncte procentuale mai mult față de februarie/martie 2019). 74% dintre cetățenii români spun că este probabil să voteze la următoarele alegeri europene (55% dintre români spuneau că este probabil să voteze înainte de alegerile din 2019), iar 68% cred că votul este mai important în actualul context geopolitic.

Alegerile europene din 2019, desfășurate la 40 de ani distanță de la primele alegeri pentru Parlamentul European (1979), s-au încheiat cu cea mai mare prezență la vot din ultimii 20 ani în UE – 50,66%, înregistrând totodată și cea mai ridicată prezență națională la europarlamentare din istoria apartenenței României la Uniunea Europeană.

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, cetățenii români au votat în proporție de 51,20 % la alegerile pentru Parlamentul European, după ce la alegerile din 2007, 2009 și 2014, s-au prezentat la urne între 27,67% și 32,44% dintre cetățeni.

Tot pentru prima dată, România a înregistrat o prezență la vot peste media europeană (50,66%) și peste 50%.

De asemenea, în România, prezența la vot la scrutinul din 2019 a crescut cu 18,63% față de alegerile din 2014.

România a fost al treilea stat din Uniunea Europeană referitor la creșterea prezenței la urne față de alegerile din 2014 și de două ori peste media europeană.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.27 mins ago

Premierul spaniol Pedro Sanchez rămâne în funcție: Voi continua în fruntea guvernului cu și mai multă forță

ROMÂNIA2 hours ago

Marcel Ciolacu: Vom menține ritmul alert al investițiilor atât pentru a finaliza cât mai repede proiectele pe care cetățenii le așteaptă, dar și pentru a utiliza cât mai eficient resursele

CHINA3 hours ago

Xi Jinping este așteptat în Franța, Ungaria și Serbia în luna mai

U.E.4 hours ago

Înaltul Reprezentant al UE cere ”să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”: ”Puterea a fost redistribuită. Sunt mai mulţi actori şi mai puţine reguli”

NATO4 hours ago

Mugur Isărescu: Aniversarea a 20 de ani de la aderarea la NATO, o dovadă a mesajului puternic cu privire la identitatea europeană și euro-atlantică a României

ROMÂNIA5 hours ago

Klaus Iohannis: Ziua Veteranilor de Război ne readuce în memorie meritele celor care, cu mult curaj şi patriotism, au luptat pentru apărarea independenţei și a suveranităţii

ROMÂNIA5 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj cu ocazia Zilei veteranilor de război: ”Avem un loc pe care să-l numim acasă grație celor care, prin sacrificiu, au apărat tot ce ne aparține”

ALEGERI EUROPENE 20245 hours ago

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

ROMÂNIA5 hours ago

România continuă să acorde asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza și trimite un nou ajutor în valoare de 8,2 milioane de lei

SUA6 hours ago

SUA încurajează Armenia şi Azerbaidjan să continue discuțiile lor în vederea unui acord de pace

ALEGERI EUROPENE 20245 hours ago

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

INTERNAȚIONAL5 days ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA5 days ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA5 days ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță că ”proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România” este în lucru la Ministerul Muncii: Păstrarea forţei de muncă în ţară, o prioritate

INTERNAȚIONAL6 days ago

Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat, la Seul, Declarația pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Coreea de Sud, cu accent pe apărare, energie și investiții

U.E.1 week ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA2 weeks ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 weeks ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 weeks ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

Trending