Connect with us

ROMÂNIA

Directorul Leviatan Design, la ConstructFest: Tehnologiile și softurile de înaltă performanță, o oportunitate pentru domeniul construcțiilor din România

Published

on

În România există posibilitatea de a lucra într-un mediu foarte interesant, utilizând tehnologiile, utilizând softurile de înaltă performanță, procese care fac din domeniul construcțiilor un lucru de noutate, a declarat joi Cătălin Podaru, directorul Leviatan Design, o companie cu experiență ca proiectant general pentru proiecte de infrastructură de apărare și NATO.

Podaru a participat joi la ConstructFEST, târgul virtual de referință pentru piața de construcții din România și din Europa ce se află la a patra ediție în anul 2021 organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București ca parte a programului EU-Conexus. Astfel, directorul Leviatan Design a susținut un prezentare către studenții, absolvenții și profesorii UTCB, vorbit despre necesitatea unei “schimbare de paradigmă la nivel activ, în raport cu percepția studenților și a mediului asupra acestei profesii și asupra importanței ei”.

“Noi trăim de peste 30 de ani în paradigma nevoii de a construi, cu atât mai mult acum, în aceste momente ale pandemiei. Ideea de construcție și reconstrucție a devenit vitală”, a spus Cătălin Podaru, referindu-se la faptul că România a avut, într-o perioadă, o revoluție de ingineri.

Directorul Leviatan Design a ținut să puncteze diferența de abordare și oportunitățile pe care compania sa le identifică în domeniul construcțiilor, subliniind totodată nevoia resimțită de “personal calificat”

“Deși este o problemă (n.r. – personalul calificat), noi credem că este o oportunitate în realitate. O oportunitate pentru mediul de afaceri, pentru mediul social și economic să vină în întâmpinarea studenților și să arate că această profesie poate să fie, și este, dincolo de satisfacțiile de a construi, foarte interesantă. De aici aș vrea să punctez diferența de abordare. Pandemia, deși tragică, a relevat nevoia reală de schimbare, schimbarea de paradigmă. Asta să fie schimbarea, adaptabilitatea este considerată o competență. Aici noi vedem ca oportunitate utilizarea tehnologiilor moderne și a prezenta studenților că, în realitate, azi în România, există posibilitatea de a lucra într-un mediu foarte interesant, utilizând tehnologiile, utilizând softurile de înaltă performanță, procese care fac din această profesie un lucru de noutate”, a mai spus Podaru.

El a insistat că investițiile în companie și oameni au dat “rezultate extraordinare”, vorbind despre atragerea specialiștilor și utilizarea tehnologiilor moderne.

“Domeniul construcțiilor este într-adevăr, la nivel de ansamblu foarte puțin tehnologizat, dar tranziția cu puțină tenacitate se poate face foarte rapid. Mutând responsabilitatea asupra celor care trebuie să primească tinerii studenți, asupra companiilor să se adapteze, să se schimbe, să devină interesante, pentru că, în momentul în care studenții vin și lucreze într-un mediu plăcut , într-un mediu incluziv, care fiecare este direcționat către zona lui de competență, rezultatele sunt extraordinare, iar noi vedem asta în fiecare zi. Mai mult de atât, observăm o creștere a productivității, acolo unde acele acțiuni repetitive, cum se făceau odată, pe hârtie, acum pe calculator, dar ele sunt date prin intermediul digitalizării și automatizării în medii de lucru în care oamenii se axează mai mult pe a da valoare procesului de construcție. Aici vorbesc despre faptul că deja se utilizează soft-urile 3D, iar adoptarea lor nu este atât de greoaie precum pare, dar răspunsul inginerilor și arhitecților la acest mediu de lucru schimbă cu totul abordarea asupra acestei profesii”, a detaliat directorul Leviatan Design.

Cătălin Podaru a subliniat că inițiativa ConstructFest reprezintă în realitate o platformă “în care putem sta la discuție despre direcțiile de acțiune și despre modalitățile concrete de a ne  întâlni fiecare nevoile și oferta”, făcând trimitere la mediul universitar și la mediul guvernamental.

“Aici vorbesc de mediul universitar, vorbesc de mediul guvernamental, unde în ultima perioadă vedem un focus pentru a digitaliza procesele, pentru a veni în întâmpinare cu legislație care să dinamizeze transferul de informație.  Sperăm să vedem și în viitor punerea în aplicare a cât mai multor reglementări în sensul ăsta. Noi  suntem optimiști că demersul va continua, iar efectele pandemiei o să acționeze ca un aditiv de a accelera procesul de transformare. Ne focusăm în continuare pe a dezvolta. În parteneriat cu clasele de firme românești în instituții, dorim să participăm fiecare cu partea lui pentru a ridica cu totul piața și a crea acest mediu ofertant pentru studenți. Noi suntem optimiști că lucrurile astea deja se întâmplă în România, iar pe astfel de platforme ele pot fi cu o mai mare ușurință prezentate și accesate de cei interesați de domeniul construcțiilor”, a conchis el.

Leviatan Design și-a început activitatea în 2012, iar în condiţii de declin economic echipa companiei a reuşit să crească şi să se dezvolte, impunându-se în piaţă prin abordarea cu seriozitate şi responsabilitate a fiecărui proiect.

Compania este alcătuită dintr-o echipă de profesionişti ce include arhitecţi, designeri de interior, ingineri structurişti, ingineri de instalaţii, manageri de proiect care oferă calitate proiectelor pe care le dezvoltă, având ca obiective principale furnizarea de servicii personalizate, precum şi de soluţii sustenabile şi inovatoare pentru orice client.

Fie că este vorba de proiecte simple sau complexe, Leviatan Design aduce clienţilor avantajele serviciilor integrate și a experienței acumulate prin: proiectare judicioasă şi completă, expertiză în planificarea investiţiei, optimizarea şi previzionarea costurilor pe durata execuţiei, valoare adăugată atât prin siguranţa şi calitatea proiectelor finalizate cât și prin confortul sporit al utilizatorilor ca rezultat al echipamentelor moderne implementate în instalațiile din clădiri.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ROMÂNIA DIGITALĂ

ICI București a participat la a Treia Sesiune a Comitetului Mixt de Cooperare lnterguvernamentală România-Emiratele Arabe Unite

Published

on

© ICI București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat vineri, 26 aprilie, la a treia sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Cu acest prilej, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Federația Camerelor de Comerț din Emiratele Arabe Unite.

Sesiunea a reprezentat o oportunitate importantă de consolidare a relațiilor diplomatice și tehnologice dintre cele două țări. În cadrul întâlnirii, au fost abordate și tematici privind colaborări în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, precum și proiecte de inovare și transfer tehnologic.

Participarea ICI București subliniază angajamentul ferm al țării noastre în consolidarea cooperării și dialogului cu Emiratele Arabe Unite în domeniul TIC.

Continue Reading

ROMÂNIA

Sorin Cîmpeanu a condus delegația Senatului la Conferința Președinților Parlamentelor UE, încheiată cu adoptarea unui Carte privind rolul parlamentelor în democrație

Published

on

Vicepreședintele Sorin Mihai Cimpeanu, senator PNL, a condus o delegație a Senatului la Conferința Președinților Parlamentelor UE, care a avut loc la Palma de Mallorca, în perioada 21-23 aprilie 2024, potrivit unui comunicat transmis pe Facebook.

Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea a deschis oficial conferința, urmat de discursuri din partea președinților ambelor Camere ale Parlamentului Spaniei: Francina Armengol (Congresul Deputaților) și Pedro Rollan (Senat).

Discuțiile s-au concentrat pe teme esențiale: autonomia strategică a UE; provocările la adresa democrațiilor liberale și impactul Inteligenței Artificiale asupra politicii externe și de apărare.

Un moment important a fost inaugurarea Summitului Femeilor Președinți de Parlamente din UE. Conferința s-a încheiat cu adoptarea unor Concluzii și a unei Carte care definesc rolul Parlamentelor în democrație.

Potrivit Senatului, „participarea României la acest eveniment demonstrează angajamentul ferm pentru consolidarea democrației europene”.

 

Continue Reading

FONDURI EUROPENE

Adrian Câciu anunță investiții de 4,5 miliarde de euro în primul trimestru din 2024, o creștere de 70% față de perioada similară a anului trecut

Published

on

© Guvernul României

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a arătat, vineri, că investiţiile realizate în primul trimestru al anului au ajuns la 4,5 miliarde de euro, cu 1,9 miliarde mai mult decât în 2023.

„Investiţii de 4,5 miliarde euro în primul trimestru al anului 2024! Plus de 1,9 mld. euro fata de 2023! Valoarea investiţiilor publice realizate în primul trimestru al anului 2024 a crescut cu 70% faţă de perioada similara a anului trecut, ajungând la 22,5 miliarde lei”, a scris vineri, pe Facebook, Adrian Câciu.

Acesta arată că, în primul trimestru, au fost atrase finanţări europene de 2,9 miliarde de euro.

„Totodată, potrivit execuţiei bugetare aferente primului trimestru, finanţările privind din fonduri externe nerambursabile au fost de 14,28 mld. lei, cu 32,55% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent”, susţine ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Execuţia bugetului general consolidat în primele 3 luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 35,88 mld lei, respectiv 2,06% din PIB faţă de deficitul de 22,75 mld lei, respectiv 1,42% din PIB aferent celor trei luni ale anului 2023, informează Ministerul Finanţelor.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.13 hours ago

Ministrul german al Finanțelor: Germania are nevoie de o redresare economică pentru a-și asigura poziția geopolitică

U.E.14 hours ago

UE critică Rusia pentru măsurile luate împotriva filialelor unor companii europene: Reprezintă încă o dovadă a disprețului față de normele și legislația internațională

ROMÂNIA DIGITALĂ21 hours ago

ICI București a participat la a Treia Sesiune a Comitetului Mixt de Cooperare lnterguvernamentală România-Emiratele Arabe Unite

U.E.22 hours ago

UE alocă încă 68 de milioane de euro sub formă de ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza

ROMÂNIA1 day ago

Sorin Cîmpeanu a condus delegația Senatului la Conferința Președinților Parlamentelor UE, încheiată cu adoptarea unui Carte privind rolul parlamentelor în democrație

COMUNICATE DE PRESĂ1 day ago

Marian Preda, rectorul Universității din București, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

FONDURI EUROPENE1 day ago

Adrian Câciu anunță investiții de 4,5 miliarde de euro în primul trimestru din 2024, o creștere de 70% față de perioada similară a anului trecut

NATO1 day ago

Erdogan îi transmite lui Rutte că noul secretar general NATO trebuie să prioritizeze eliminarea obstacolelor dintre aliați privind industriile de apărare și preocupările legate de terorism

CONSILIUL UE1 day ago

Ungaria promite o președinție “central-europeană” a Consiliului UE și care să stopeze declinul Uniunii, prin lupta împotriva migrației și accelerarea extinderii în Balcani

U.E.1 day ago

Franța susține că o “forță de reacție rapidă” a UE ar putea fi înființată în 2025: Există multe crize asupra cărora NATO nu are competențe

INTERNAȚIONAL4 days ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA4 days ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA4 days ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță că ”proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România” este în lucru la Ministerul Muncii: Păstrarea forţei de muncă în ţară, o prioritate

INTERNAȚIONAL5 days ago

Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat, la Seul, Declarația pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Coreea de Sud, cu accent pe apărare, energie și investiții

U.E.6 days ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA1 week ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 weeks ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 weeks ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

Trending