POLITICĂ
Ilie Bolojan, prima declarație în calitate de lider PNL: O vom susține în turul doi, fără niciun fel de negociere, pe Elena Lasconi, varianta proeuropeană
Published
2 months agoon
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/11/Bolojan.png)
Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a anunţat, luni, că liberalii o vor susţine, “fără niciun fel de negociere”, pe Elena Lasconi, candidatul USR, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
“Am luat o decizie astăzi ca, pentru alegerile prezidenţiale, pentru turul al doilea, în situaţia celor doi competitori, Partidul Naţional Liberal să susţină fără niciun fel de negociere candidatura Elenei Lasconi, varianta proeuropeană, iar PNL este promotorul acestei direcţii”, a spus Bolojan, la Palatul Parlamentului.
Bolojan a fost numit președinte interimar al liberalilor după demisia lui Nicolae Ciucă din fruntea PNL.
Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcția de președinte al Partidului Național Liberal și își asumă rezultatul obținut în alegerile prezidențiale, ratând calificarea în turul al doilea de scrutin și transmițând că partidele tradiționale sunt cele trebuie să țină România unită, a cărei singură opțiune este cea euro-atlantică. Ciucă s-a clasat pe locul al cincilea în primul tur al alegerilor prezidențiale, după ce a obținut doar 8,79% din voturile românilor, reprezentând aproximativ 810.000 de voturi.
Noua conducere interimară a PNL va fi asigurată de Ilie Bolojan ca președinte interimar. De asemenea, conducerea PNL i-a validat pe Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Ciprian Ciucu (primarul Sectorului 6), Valeriu Iftime (preşedinte CJ Botoşani) şi Dan Motreanu (europarlamentar) în funcţiile de prim-vicepreşedinţi.
Ilie Bolojan este unul dintre cei mai importanți lideri PNL, primar al municipiului Oradea în perioada 2008-2020 și președinte al Consiliului Județean Bihor (2020 – 2024), poziții în care a fost considerat drept un performer al administrației publice prin fondurile europene accesate și destinate modernizării Oradei și județului Bihor.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2019/01/calea-eu-e1476364897634.jpg)
You may like
INTERVIU | La 62 de ani de la Tratatul de la Élysée, ambasadorii Franței și Germaniei asigură că motorul franco-german pentru Europa nu va eșua și au încredere că România va rămâne un partener și aliat valoros în NATO și UE
UE vrea să devină un actor de securitate și un ”partener transatlantic mai puternic, inclusiv în contextul NATO”
Donald Trump amenință UE cu taxe vamale: ”Ne tratează foarte rău”. Este ”singura modalitate” ca SUA ”să fie tratate corect”
Este esențial să accelerăm absorbția fondurilor din Politica de Coeziune 2021-2027, le-a transmis Marcel Boloș directorilor Autorităților de Management
Ministrul Finanțelor, întâlnire cu Valdis Dombrovskis, comisar european pentru economie și productivitate: Vom primi un sprijin semnificativ pe plan financiar și tehnic pentru a restabili echilibrul macroeconomic
De la “Green Deal” la “Smart Deal”, propunerea României către UE. Burduja: Este timpul să ne trezim! România are energia de care Europa are nevoie
POLITICĂ
SONDAJ INSCOP: 69,1% dintre români ar vota un naționalist ca președinte. 61,6% și-ar schimba opțiunea dacă respectivul candidat ar propune ieșirea din UE și 81% ar face la fel dacă ar propune apropierea de Rusia
Published
23 hours agoon
January 21, 2025![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/11/Alegeri-Romania-presedinte.jpg)
Un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda Funky Citizens în perioada ulterioară anulării alegerilor prezidențiale din 2024 arată că 69,1% dintre cetățenii români ar vota un candidat naționalist la viitorul scrutin prezidențial, însă 61,6% dintre aceștia și-ar schimba opțiunea de vot dacă respectivul candidat ar propune ieșirea din Uniunea Europeană, iar 81% ar face același lucru dacă acest candidat ar propune o apropiere a României de Rusia.
Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 decembrie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1000 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%.
Intenția de vot ipotetic pentru un partid naționalist
69.1% dintre români ar vota un partid sau un candidat naționalist pentru funcția de președinte, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională (față de 65.7% în ianuarie 2022). 27.3% declară că nu ar vota un astfel de partid/candidat (față de 32.8% în ianuarie 2022). Nu știu sau nu răspund 3.6% din total eșantion.
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screenshot-2025-01-21-at-14.51.02-1024x574.png)
© INSCOP
Intenția de vot ipotetic pentru un partid naționalist care ar propune ieșirea României din UE
Dintre cei dispuși să voteze un partid sau un candidat naționalist pentru funcția de președinte (69.1% din total eșantion în decembrie 2024), 33.1% și-ar menține opțiunea dacă un astfel de partid/candidat ar propune măsuri și politici care ar putea determina ieșirea României din Uniunea Europeană (ceea ce reprezintă aproximativ 23% din totalul participanților la sondaj). 61.6% și-ar schimba opțiunea. 5.3% nu știu sau nu răspund.
Spre comparație, în ianuarie 2022, din cei dispuși să voteze un partid naționalist (65.7% din total eșantion), 39.7% declarau că și-ar fi menținut opțiunea (ceea ce reprezenta aproximativ 26% din totalul participanților la sondaj), în timp ce 55.1% susțineau contrariul.
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screenshot-2025-01-21-at-14.51.11-1024x574.png)
© INSCOP
Intenția de vot ipotetic pentru un partid naționalist care ar propune o apropiere a României de Rusia
Dintre cei dispuși să voteze un partid sau un candidat naționalist pentru funcția de președinte (69.1% din total eșantion în decembrie 2024), 16% și-ar menține opțiunea dacă un astfel de partid/candidat ar propune o apropiere față de Rusia (ceea ce reprezintă aproximativ 11% din totalul participanților la sondaj) și 81% și-ar schimba-o. 3% nu știu sau nu răspund.
Spre comparație, în ianuarie 2022, din cei dispuși să voteze un partid naționalist (65.7% din total eșantion), 26% declarau că și-ar fi menținut opțiunea (ceea ce reprezenta aproximativ 17% din totalul participanților la sondaj), în timp ce 68.4% susțineau contrariul.
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screenshot-2025-01-21-at-14.54.56-1024x571.png)
© INSCOP
POLITICĂ
Guvernul a depus jurământul. Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă să mențineți ferm traiectoria pro-europeană și euro-atlantică din ultimii 35 de ani. Vă rog să acţionaţi aşa
Published
4 weeks agoon
December 23, 2024![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/Klaus-Iohannis-Guvern-2024.jpg)
Oamenii aşteaptă un Guvern care menţine ferm traiectoria pro-europeană a României, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către membrii noului Executiv condus de Marcel Ciolacu, desfăşurată la Palatul Cotroceni.
“Felicitări pentru noul Guvern. Intraţi într-o perioadă dificilă în noile responsabilităţi. Vă doresc să reuşiţi în tot ce vă propuneţi”, le-a transmis Klaus Iohannis noilor membri ai Executivului.
Şeful statului a adăugat că românii aşteaptă soluţii şi stabilitate şi le-a urat membrilor noului Cabinet “multă energie”.
“Vă rog să reuşiţi pentru România şi pentru români. Oamenii aşteaptă soluţii, oamenii aşteaptă stabilitate şi oamenii aşteaptă un Guvern care menţine ferm traiectoria României, cea stabilită de fiecare dată când s-a pus problema în ultimii 35 de ani, direcţia pro-europeană”, a spus Klaus Iohannis.
El a reiterat că situaţia actuală este unică în istoria ţării noastre, când au fost anulate alegerile.
“Trebuie să înţelegem că pentru mulţi români există preocupări majore. Toată lumea cu care am vorbit şi despre care am aflat doreşte stabilitate şi doreşte cu orice preţ să păstrăm parcursul euroatlantic al României. În acest sens, vă rog să acţionaţi aşa”, a completat preşedintele.
Klaus Iohannis a menţionat două dintre provocările majore pentru noul Executiv – construcţia bugetului pentru 2025, “o sarcină complicată”, şi stabilirea calendarului electoral pentru alegerea preşedintelui României.
“Vă doresc mult succes, multă energie, multă răbdare şi multe realizări pentru România şi pentru români. La mulţi ani!”, a încheiat preşedintele Iohannis.
Miniştrii Cabinetului Ciolacu au depus, luni seara, jurământul de credinţă în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.
La ceremonie au fost prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Ilie Bolojan şi Ciprian Şerban.
Noul Guvern a primit luni votul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.
POLITICĂ
Guvernul “Ciolacu 2” a primit la limită votul de încredere al Parlamentului României. Cabinetul coaliției PSD-PNL-UDMR va depune jurământul la Cotroceni
Published
4 weeks agoon
December 23, 2024![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/Guvernul-Ciolacu-2-scaled.jpeg)
Senatorii şi deputaţii au acordat, luni, în şedinţă comună în plenul Parlamentului României, votul de încredere Guvernului condus de Marcel Ciolacu.
S-au înregistrat 240 de voturi “pentru” şi 143 de voturi “împotrivă”, a anunţat deputatul PSD Daniel Suciu, care a prezentat procesul verbal referitor la rezultatul votului. Majoritatea de 50%+1 era reprezentată de 234 de voturi.
Au fost prezenţi 450 de parlamentari, 383 fiind voturile exprimate.
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns luni dimineață la un acord de coaliție pentru formarea viitorului guvern și privind componența cabinetului guvernamental, convenind, de asemenea, să aibă un candidat comun la președinție în persoana lui Crin Antonescu, această decizie urmând a fi votată în forurile de conducere ale fiecărui partid, au anunțat liderii coaliției, Marcel Ciolacu (PSD), Ilie Bolojan (PNL), Kelemen Hunor (UDMR) și Varujan Pambuccian (minorități), într-o declarație de presă susținută la Parlament.
De asemenea, președinte al Senatului a fost ales Ilie Bolojan, actualul lider al PNL, iar Ciprian Șerban, din partea PSD, a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Evenimentele au fost formate de o nouă serie de consultări cu președintele Klaus Iohannis, care l-a desemnat pe Marcel Ciolacu pentru un nou mandat de prim-ministru. Duminică, președintele a avut consultările cu partidele parlamentare, în urma cărora a anunțat că după finalizarea negocierilor în coaliția pro-europeană și votarea președinților Parlamentului va fi în poziția de a desemna un prim-ministru.
Noul Guvern are 16 ministere din care 8 vor fi la PSD, 6 la PNL și 2 la UDMR, conform negocierilor finalizate între cele trei partide care vor forma coaliția de guvernare.
Astfel, ministerele pe care le vor conduce reprezentanții PSD sunt următoarele: Ministerul Apărării – Angel Tîlvăr, Ministerul Economiei şi Digitalizării – Bogdan Ivan, Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu, Ministerul Sănătăţii – Alexandru Rafila, Ministerul Agriculturii – Florin Barbu, Ministerul Culturii – Natalia Intotero, Ministerul Muncii – Simona Bucura Oprescu, Ministerul Justiţiei – Radu Marinescu. Marian Neacșu va ocupa funcția de vicepremier fără portofoliu.
În ceea ce privește PNL, liberalii vor conduce următoarele ministere: Ministerul de Interne – Cătălin Predoiu (și vicepremier), Ministerul Educaţiei – Daniel David, Ministerul de Externe – Emil Hurezeanu, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Marcel Boloş, Ministerul Mediului – Mircea Fechet, Ministerul Energiei – Sebastian Burduja.
Ministerele UDMR vor fi: Ministerul Finanţelor – Tanczos Barna (și vicepremier), Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila.
Context
Președintele Klaus Iohannis a făcut săptămâna trecută, de la Bruxelles, un apel la partidele politice și la liderii acestora să lase “certurile mărunte” și să se așeze la masa negocierilor, pentru a vota un nou guvern, subliniind că toată lumea așteaptă adoptarea bugetului pentru anul 2025 și organizarea alegerilor prezidențiale în prima parte a anului viitor.
În urma alegerilor parlamentare, formațiunile pro-europene PSD, PNL, USR, UDMR și Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, reprezentând 65% din mandatele din legislativ, au adoptat, la Palatul Victoria, un comunicat comun prin care au anunțat angajamentul ferm pentru formarea unei majorități pro-europene în Parlamentul României, a unui guvern pro-european și susținerea unui posibil candidat comun pro-european la alegerile prezidențiale.
Cu toate acestea, Uniunea Salvați România s-a retras de la negocieri, criticând faptul că o listă de opt măsuri concrete nu a fost luată în calcul de celelalte formațiuni, în vreme ce PSD, PNL și UDMR au considerat că acestea sunt inacceptabile. Printre măsuri se numărau demisia președintelui Klaus Iohannis, adoptarea bugetului, demiterea șefului AEP și a șefilor serviciilor de informații.
Între timp, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va merge în opoziție și va vota un guvern minoritar dreapta. Acest lucru nu a fost de acceptat de către UDMR, iar USR a evocat posibilitatea organizării de alegeri anticipate, în timp ce PNL s-a declarat pregătit să își asume responsabilitatea guvernării. În cele din urmă, PSD, PNL, UDMR și minoritățile s-au reașezat la masa negocierilor.
România traversează o situație fără precedent în istoria sa post-decembristă. Curtea Constituțională a României a anulat pe 6 decembrie, printr-o decizie în unanimitate a celor nouă judecători constituționali, întregul proces electoral privind alegerea președintelui României. Decizia de anulare a alegerilor prezidențiale, una nemaiîntâlnită în țara noastră, a venit ca urmare a declasificării informațiilor furnizate de serviciile de informații, care au relevat dovezi privind interferența Rusiei în procesul electoral.
În expunerea de motive a deciziei de anulare a scrutinului prezidențial, CCR a invocat și articolul 83 aliniatul 2 din Constituția României, prin care actualul președinte Klaus Iohannis să își exercite mandatul până când noul președinte ales va depune jurământul. Mandatul președintelui Iohannis ar fi trebuit să se încheie pe data de 21 decembrie.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/474874244_987918583373807_6360220696684226302_n-80x80.jpg)
ICI București găzduiește International Conference on Virtual Learning în aprilie, în cadrul celei de-a doua ediții a Digital Innovation Summit Bucharest
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Warnery-Gebauer-interviu1276-80x80.jpg)
INTERVIEW | 62 years after the Élysée Treaty, France and Germany’s ambassadors assure that the Franco-German engine for Europe will not fail and express confidence that Romania will remain a valuable NATO and EU member
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Warnery-Gebauer-interviu1293-80x80.jpg)
INTERVIU | La 62 de ani de la Tratatul de la Élysée, ambasadorii Franței și Germaniei asigură că motorul franco-german pentru Europa nu va eșua și au încredere că România va rămâne un partener și aliat valoros în NATO și UE
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2022/02/90755cec-8e37-45e6-8b4f-a31ea41d4968-80x80.jpg)
Germania dorește ca UE să adopte o poziție mai fermă față de amenințările hibride ale Rusiei, extinzând regimul de sancțiuni și limitând misiunile diplomatice ale Moscovei în Europa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/1737534890082_20250122_EP-178172A_LD1_EG_003_MOBILE-80x80.jpeg)
UE vrea să devină un actor de securitate și un ”partener transatlantic mai puternic, inclusiv în contextul NATO”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/07/Trump2-80x80.jpg)
Donald Trump amenință UE cu taxe vamale: ”Ne tratează foarte rău”. Este ”singura modalitate” ca SUA ”să fie tratate corect”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/474521129_1151514363000723_322121344326336266_n-80x80.jpeg)
Victor Negrescu susține noi norme de transparență în Parlamentul European pentru ca instituția să devină un model de excelență
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/474622870_924290763226615_2843045125711973968_n-80x80.jpg)
Este esențial să accelerăm absorbția fondurilor din Politica de Coeziune 2021-2027, le-a transmis Marcel Boloș directorilor Autorităților de Management
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screen-Shot-2025-01-22-at-10.03.54-AM-80x80.png)
Gabriela Firea, mesaj din plenul PE: Programele UE pentru tineret trebuie să includă fonduri și pentru locuințe accesibile
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/474257562_1147523947190002_2868786888063566010_n-80x80.jpg)
Ministrul Finanțelor, întâlnire cu Valdis Dombrovskis, comisar european pentru economie și productivitate: Vom primi un sprijin semnificativ pe plan financiar și tehnic pentru a restabili echilibrul macroeconomic
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/12/lei-bani.jpg)
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/10/barack-obama.jpg)
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/10/angela-merkel-EPP.jpg)
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/08/cluj-napoca-80x80.jpg)
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2018/05/THUMB_I131662EN1W.jpg)
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/10/adrian-zuckerman-80x80.png)
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/12/Romanian_Revolution_1989.jpg)
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/11/mario-monti.jpg)
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/04/klaus-iohannis-videoconferinta-80x80.jpg)
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/07/klaus-iohannis-mark-rutte-1-80x80.jpg)
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Warnery-Gebauer-interviu1293-80x80.jpg)
INTERVIU | La 62 de ani de la Tratatul de la Élysée, ambasadorii Franței și Germaniei asigură că motorul franco-german pentru Europa nu va eșua și au încredere că România va rămâne un partener și aliat valoros în NATO și UE
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Marco-Rubio-80x80.jpg)
Noul șef al diplomației SUA, Marco Rubio, promite “o politică externă a interesului național” și a păcii prin forță. Primele întâlniri, în format “Quad”, cu omologii din Australia, India și Japonia, pentru securitatea indo-pacifică
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screenshot-2025-01-21-152314-80x80.jpg)
Vicepreședintele Chinei subliniază la Forumul Economic de la Davos că ”protecționismul nu duce nicăieri”: Multilateralismul este ”calea corectă pentru menținerea păcii mondiale”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Trump-inaugurare-discurs-80x80.png)
Donald Trump proclamă debutul “epocii de aur” în discursul inaugural: Declinul Americii a luat sfârșit. Am fost salvat de Dumnezeu pentru a face America măreață din nou
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Donald-Trump-juramant-80x80.jpg)
Donald Trump a depus jurământul solemn și a devenit oficial cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite ale Americii
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/marcel-ciolacu-80x80.jpg)
Românii își aleg președintele pe 4 mai. Campania electorală începe pe 18 februarie
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Joe-Biden-1-80x80.jpg)
În discursul de adio înainte de a-i preda ștafeta puterii lui Trump, Joe Biden avertizează că SUA ar putea cădea în “mâinile unei oligarhii” care amenință democrația prin “abuz de putere”: “Este rândul vostru să stați de pază”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Captura-de-ecran-din-2025-01-15-la-13.27.54-80x80.png)
Ciolacu: Bugetul pentru 2025, construit pe o abordare prudentă care să permită închiderea anului cu un deficit de 7%
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Joe-Biden-80x80.jpg)
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Mark-Zuckerberg-80x80.jpg)
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
Trending
- SUA1 week ago
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
- EDITORIALE1 week ago
Iulian Chifu: Succesiunea lui Trudeau la conducerea Canadei în epoca Trump
- ROMÂNIA6 days ago
Românii își aleg președintele pe 4 mai. Campania electorală începe pe 18 februarie
- SUA6 days ago
În discursul de adio înainte de a-i preda ștafeta puterii lui Trump, Joe Biden avertizează că SUA ar putea cădea în “mâinile unei oligarhii” care amenință democrația prin “abuz de putere”: “Este rândul vostru să stați de pază”
- ROMÂNIA1 week ago
Ciolacu: Bugetul pentru 2025, construit pe o abordare prudentă care să permită închiderea anului cu un deficit de 7%