Comisia Europeană intenționează să relaxeze reglementările fiscale

Înalți oficiali europeni susțin crearea unui pact pentru investiții pentru a stimula creșterea economică în cadrul zonei euro pentru a contracara nemulțumirile populare crescânde față de disciplina fiscală. Duminică, alegătorii din Franța, Grecia și Germania și-au pedepsit liderii care au susținut măsurile dure de austeritate.

Anticipând rezultatul anti-austeritate al alegerilor, Olli Rehn, Comisarul European pentru Afaceri Economice și Financiare, a cerut, sambata, creșterea cheltuielilor guvernamentale pentru proiecte mari de infrastructură, considerând că sectorul privat nu poate crea slujbe de unul singur. Șomajul a crescut în multe state membre uniunii monetare, atingând valori maxime record și alimentând nemulțumirile electoratului.

Totodată, comisarul a dat de înțeles că este dispus să relaxeze relgementările bugetare pentru țări ca Spania, care a fost forțată să reducă drastic cheltuielile publice pentru a se încadra sub nivelul de deficit cerut de Uniunea Europeană.

„Pactul pentru stabilitate și creștere nu este o prostie”, a declarat Rehn. „Da, structura fiscală a UE este bazată pe reglementări, dar, în același timp, pactul este suficient de flexibil atunci când trebuie implementat”, a continuat comisarul european.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  turkeymacedonia.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *