Connect with us

BUSINESS

VIDEO JUBILEUL CONPET S.A. Liviu Ilaşi, director general: România, prin poziția sa strategică, nu poate fi ignorată de nicio soluție în ce privește transportul energiei în Europa

Published

on

Compania CONPET S.A a marcat, vineri, 22 ianuarie, un eveniment unic în istoria petrolului românesc, sărbătorind 115 ani de transport al ţiţeiului prin conducte și 25 de ani de existenţă modernă a societăţii CONPET S.A. 

benar aniversar tipografie f 1

DSC06089

Foto: caleaeuropeana.ro

UPDATE ora 12:45  VIDEO -CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Declarațiile de presă:

Liviu Ilași, director general CONPET S.A.: România, prin poziția sa strategică nu poate fi ignorată de nicio soluție în ce privește transportul energiei în Europa. Deschiderea pe care o avem la Marea Neagră și deschiderea către vestul Europei reprezintă argumente ce trebuie valorificate.

Așa cum ați luat la cunoștință, din materialul pe care l-am înaintat, momentul este extrem de important pentru societatea CONPET. Cele două evenimente au loc în acest an și pentru noi, societate, angajați, acționari, momentul înseamnă foarte mult. Venim în spate cu o istorie care ne obligă la performanță, ne situează printre puținele societăți de profil din țară, dar și din lume care se poate mândri cu realizări importante de-a lungul a peste 100 de ani de activitate. Prima picătură de țiței a curs prin conducte în România acum 115 ani. Istoria transporturilor țițeiului exista și înainte, chiar de acum 150-160 de ani, dar acesta se făcea arhaic, cu diferite recipiente, butoaie, tot felul de soluții pentru acele momente, dar modern s-a transportat prin construcția unei conducte ce lega Buștenari de gara Baicoi. De atunci a avut loc o evoluție firească, cu diverse etape de modernizare, în așa fel încât, în prezent CONPET poate să contabilizeze 25 de ani de existență, prima societate pe acțiuni, dintre fostele întreprinderi comuniste. Nu voi insista foarte mult pe reperele istorice deoarece important este unde ne aflăm și ce dorim în continuare.

Societatea CONPET este listată la Bursa de Valori București, la categoria premium, deci barometrul cel mai obiectiv al economiei de piață are posibilitatea să marcheze în orice moment evoluția și performanțele acestei societăți. Suntem în poziția în care după aproape 3 ani de la listare, care a avut loc în 2013, societatea CONPET și-a dublat valoarea pe piață, crescând cu peste 70%, structura acționariatului, deoarece am avut și șansa să crească lichiditatea, și în acest moment, practic, alături de statul roman care deține 60% din acțiuni și care este reprezentat de Ministerul Energiei, avem acționari din state care reprezintă un foarte bun certificat de testare a performanței: Finlanda, Anglia, Cehia, Irlanda, și alte fonduri de investiții din spectrul domeniului investiționar.

Suntem mândri de ceea ce am realizat, dar mai ales suntem conștienți că provocările viitorului sunt mult mai mari. Se traversează o perioadă complexă, în ceea ce privește situația economică și energetică, și prin urmare, după această perioadă de consolidare a societății noastre, ne uităm cu îndrăzneală, și cu convingere că așa trebuie să fie dezvoltată această companie. Trebuie ca societatea CONPET să devină un operator la nivel regional și european

România, prin poziția ei strategică, nu poate fi ignorată prin nicio soluție de transport energetic în Europa. Deschiderea pe care o avem la Marea Neagră și poziția către Vestul Europei sunt argumente care trebuiesc valorificate. Trebuie adăugate experiența și profesionalismul nostru. Suntem alături de TRANSELECTRICA și TRANSGAZ deoarece fără transportul energiei nu putem vorbi de dezvoltare, de asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru a desfășura o viață normală în societate.

Rodica Paraschiv, prefect județul Prahova: Sperăm ca tot ce înseamnă această rețea să ne asigure ceea ce ne oferă poziția noastră geopolitică, adică cei care asigurăm transportul dinspre est spre vest, să ne sporim rolul la nivel mondial

Aceasta este o zi importantă. Acum vorbim despre unul dintre cele 24 de județe pe teritoriul cărora CONPET are conducte, dar vorbim de cel mai important pentru că ceea ce înseamă inima sistemului de transport, se află aici, dar și pentru că întreaga poveste care a devenit realitate a început de aici, din Pravoha, iar toți ceilalți 300 de km din toată țara sunt monitorizați și tot ceea ce realizează mangamentul modern, face ca drumul să fie urmărit aici, din inima transportului produselor petroliere de la Ploiești. Prin faptul că acțunile CONPET sunt listate la bursă, că valoarea lor a crescut atât de mult, și că profitul net a crescut cu 8.5%, înseamnă că aceasta este o societate profitabilă, dar în același timp trebuie să ne gândim că există problema resurselor, un adevărat război al resurselor, ceea ne duce cu gândul la securitate. Sperăm ca tot ce înseamnă această rețea să ne asigure ceea ce ne oferă poziția noastră geopolitică, adică cei care asigurăm transportul dinspre est spre vest, să ne sporim rolul la nivel mondial. Suntem bucuroși că ne aflăm aici deoarece dezvoltarea județului Prahova a depins foarte mult de petrol.

Aristotel Marius Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei: Am identificat un sistem modern, care prin intermediul tehnologiei colectează date ce asigură funcționarea sistemului de transport de produse petroliere

Bună ziua. Ca reprezentant al Minsisterului Energiei, sunt onorat să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră în rândul acelora care au participat la sărbătorirea a 115 ani de la atestarea transportului petrolier, și 25 de ani de la înființarea companiei CONPET. Domnul Director General a trecut în revistă istoricul companiei, de aceea nu aș vrea să insist asupa acestui aspect. În cursul vizitei de astăzi am participat la prezentarea dispeceratului aferent sistemului național de transport de produse petroliere unde am identificat un sistem modern, care prin intermediul tehnologiei colectează date ce asigură funcționare sistemului de transport de produse petroliere. De asemenea, am luat act de faptul că se asigură, prin modul de operare, acestui sistem național de transporturi, toate elementele necesare atingerii obiectivului de securitate în aprovizionare cu produse petroliere pe teritoriul României. În rest, aș dori să felicit conducerea societății, dar și angajații pentru modul în care își desfășoară activitatea în realizarea acestui interes, respectiv de securitate în aprovizionare cu produse petroliere pe teritoriul României. Aș vrea să completez foarte scurt ceea ce a spus doamna prefect. Într-adevăr, Ministerul Energiei deține o cotă majoritară în capitalul social al societății, însă este de evidențiat că Ministerul Energiei își va realiza atribuțiile de autoritate tutelară, respectând principiile insitituite de lege, atât în ceea ce privește guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cât și celelalte acte normative interne care consființesc modul de desfășurare al relațiilor corporative între organele de conducere ale acestei societăți.

Liviu Ilași: Mulțumesc domnule secretar de stat. Ceea ce dumneavoastră spuneți este adevărat și trebuie reținut faptul că în decembrie 2015 s-au împlinit 2 ani de când s-a implementat ordonanța de urgență de alegere și numire a conducerilor pe principiul managementului corportativ. Consiliul de Administrație, după 2 ani, urmează șă-și facă bilanțul care va fi cu siguranță pozitiv. Societatea CONPET, cu peste 1750 de angajați, dispersați în 24 de județe, face dovada clară că acolo unde există sprijin al acționarului și administrare corectă, rezultatele nu au cum să nu apară. Rezultatele nu se pot realiza fără oameni, iar colectivul este unit, cu oameni profesioniști, demonstrând că oamenii sfințesc locul.

Întrebări din partea presei

  1. Cum vă afectează scăderea prețului petrolului în relația cu clienții dumneavoastră și dacă aveți soluții?

Liviu Ilași: Pentru noi, ca și transportatori, lucrurile sunt destul de complexe. Prețul scăzut al țițeiului stimulează importurile, în așa fel încât rafinăriile pot achiziționa de pe piețele mondiale țiței la preț foarte scăzut pentru a fi prelucrat în rafinării, în vederea unei profitabilități foarte mari. Reversul medialiei constă în faptul că un preț scăzut încetinește, dacă nu chiar blochează investițiile pentru extragerea țițeiului indigen. Din acest motiv, OMV Petrom, a scăzut producția de țiței intern în ultima perioadă și se compensează cu import. În mod firesc, atât timp cât rafinăriile lucrează, noi vom transporta. Evident că de aici încep alte calcule. Unul este tariful pentru transportul țițeiului autohton, și altul pentru cel de import. În momentul de față, cele trei mari rafinării pe care noi le aprovizionăm cu țiței funcționează la maxim.

  1. Domnule director, mai aveți probleme cu hoții, care vă spărgeau conductele?

Liviu Ilași: Într-adevăr, au fost perioade în care infracționalitatea la transporturile de țiței în România era foarte mare, atacurile la conducte creându-ne probleme deosebite. În prezent, cu sprijinul Jandarmeriei, am reușit să reducem acest fenomen foarte mult, până aproape de dispariție.

UPDATE:

VIDEO. Vizitarea Expozitiei fotografice „CONPET – de la arhaic, la modern” 

VIDEO – Vizita la Dispeceratul CONPET


VIDEO Jubileu CONPET, Ploiesti, 22 ianuarie – Festivitate Amfiteatru

”Celebrăm împreună momentul când s-a transportat prin conductă prima picătură de petrol românesc, respectiv anul înfiinţării primei societăţi comerciale pe acţiuni cu activitate în domeniul petrolier – CONPET S.A”. , se arată în comunicatul Conpet, pe care il reproducem integral, în continuare.

”1901 este anul de început al istoriei acestei activităţi. Atunci s-a transportat petrol printr-o conductă ce făcea legătura între o exploatare petrolieră de lângă Câmpina – sat Buştenari şi zona oraşului Ploieşti – gara CF Băicoi.

Vizionarul Anghel Saligny, inginerul de renume mondial, a avut, la sfârşitul secolului al XIX-lea, ideea construirii conductului – „albia prin care petrolul să meargă singur ziua şi noaptea de la izvorul lui până la Cernavodă şi Constanţa”.

An după an, reţeaua de transport s-a extins. Înaintaşii noştri au construit conducte magistrale cu diametre care au ajuns până la 710 mm (28 inch), pentru ca, în prezent, Sistemul Naţional de Transport să traverseze 24 de judeţe ale României.

Epoca modernă a început în data de 22 ianuarie 1991, odată cu înfiinţarea CONPET S.A. – operatorul Sistemului Naţional de Transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid prin conducte.

De-a lungul celor 25 de ani de existenţă a CONPET, au avut loc transformări profunde în modul de lucru şi managementul activităţii. Calitatea serviciilor oferite clienţilor a fost îmbunătăţită prin realizarea primei infrastructuri moderne de gestionare a datelor şi comunicaţiilor necesare unui management performant.

În prezent, România – prin CONPET – dispune de un Sistem Naţional de Transport modernizat, cu o lungime de 3.800 de km, o capacitate de 27 de milioane tone/an şi un Dispecerat complet automatizat.

„Bursa de Valori Bucureşti, barometrul cel mai obiectiv al economiei de piaţă, a validat evoluţia şi performanţele companiei” – declaraţie a domnului Liviu Ilaşi, director general al CONPET S.A. .
În anul 2013, în ziua de 5 septembrie, acţiunile societăţii au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, CONPET fiind printre primele companii din sectorul energetic care a ales deschiderea către piaţă, către investitori, către mass-media şi publicul larg.

Cu ocazia acestei aniversări, CONPET S.A. va inaugura la sediul său o expoziţie de fotografie, cu tema „De la arhaic, la modern”, şi va lansa, în premieră, filmul de prezentare dedicat istoriei activităţii de transport prin conducte.

„Toate proiectele realizate în cadrul CONPET sunt fundamentate pe calitatea şi profesionalismul angajaţilor noştri, care au transformat compania într-un reper al sectorului energetic românesc” – declaraţie a domnului Liviu Ilaşi, director general al CONPET S.A. .

Păstrăm tradiţia de peste 115 ani şi privim viitorul ca pe o promisiune pentru generaţiile următoare”, se mai arată în comunicatul transmis de către CONPET S.A., prin Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice.

VIDEO – Jubileu CONPET, 22 ianuarie 2016

VIDEO Interviu cu Liviu Ilași, Director General CONPET

VIDEO Interviu cu Milan Peprnik, ministru-consilier, Ambasada Cehiei la Bucuresti

VIDEO Interviu cu Interviu cu Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova Aurelian Gogulescu

VIDEO Interviu cu Interviu Hamza Karimov, CEO SOCAR Romania

VIDEO Interviu cu Gabriel Dumitrascu, initiatorul listarii la bursa a CONPET

VIDEO – Interviu cu Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei

 

 

.

.

Continue Reading
Advertisement
8 Comments

8 Comments

  1. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. Liviu Ilași, director general: Venim în spate cu o istorie care ne obligă la performanță. Suntem conștienți că provocările viitorului sunt mult mai mari | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. Aristotel Marius Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei: Sistemul național de transporturi are toate elementele necesare atingerii obiectivului de securitate în aprovizionare cu produse petroliere pe ter

  3. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. INTERVIU cu Liviu Ilași, director general: Ne dorim construirea unor proiecte îndrăznețe de transport al țițeiului, de la Marea Neagră către centrul Europei | caleaeuropeana.ro

  4. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. INTERVIU cu Liviu Ilași, director general: Ne dorim construirea unor proiecte îndrăznețe de transport al țițeiului, de la Marea Neagră către centrul Europei | caleaeuropeana.ro

  5. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. INTERVIU cu Milan Peprnik, şef al departamentului economic al Ambasadei Cehe în România: Sperăm să găsim o oportunitate de cooperare în domeniul transportului de petrol și cu R. Cehă | caleaeuropeana.ro

  6. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. INTERVIU cu Hamza Karimov, CEO SOCAR: În spatele succesului CONPET se ascunde multă muncă | caleaeuropeana.ro

  7. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. INTERVIU cu Gabriel Dumitrașcu, inițiatorul listării la bursă a CONPET: Exemplul trebuie urmat de către toate companiile din energie | caleaeuropeana.ro

  8. Pingback: 25 de ani de la înființarea CONPET S.A. INTERVIU cu Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: CONPET ar trebui să încerce o diversificare a activității pe care o prestează | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IT&C

Emil Boc îi încurajează pe clujeni să folosească mijloace de mobilitate alternativă: Ele vin la pachet cu beneficii pentru mediu și pentru propria sănătate

Published

on

© Emil Boc/ Facebook

Primăria Cluj-Napoca susține și încurajează mobilitatea verde, nepoluantă, a afirmat duminică edilul municipalității, Emil Boc, cu ocazia evenimentului Smart Mobility Cluj, în care cele mai recente modele de vehicule electrice, noi tehnologii și sisteme inteligente pentru mobilitate sustenabilă au fost prezentate în Cluj-Napoca.

“În această duminică, pe esplanada dintre BTarena și Cluj Arena a avut loc evenimentul Smart Mobility Cluj, care a adus în fața clujenilor ultimele concepte în materie de mobilitate sustenabilă. Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere, motociclete sau trotinete electrice. Totodată, au fost prezentate și dezbătute informații despre variate tehnologii de mobilitate urbană”, a scris Boc, pe pagina sa de Facebook.

 

Reales în funcție pentru un al cincilea mandat, Emil Boc i-a încurajat pe cetățenii să folosească mijloace de mobilitate alternativă cât de des au ocazia, deoarece ea vine la pachet cu beneficii atât pentru mediul înconjurător cât și pentru propria sănătate.

“Creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general reprezintă în continuare o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca”, a arătat el.

Boc a subliniat că preocuparea pentru o mobilitate sustenabilă la nivelul orașului și al zonei metropolitane – respectiv pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în comun din Cluj-Napoca – este constantă.

“Încercăm în permanență să găsim surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector și încurajăm prin variate politici publice utilizarea noilor tehnologii în materie de mobilitate. Proiectele recent finalizate de primărie, cele aflate în derulare și pregătire au această componentă de încurajare a mobilității alternative: de la stații de încărcare pentru vehicule electrice la utilizarea de senzori și noi tehnologii în general pentru optimizarea tuturor parametrilor care ne interesează ca cetățeni ai orașului”, a conchis primarul municipiului Cluj-Napoca.

 

Continue Reading

IT&C

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României: Actul legislativ european privind serviciile digitale va clarifica modul cum giganții IT se raportează la cetățenii europeni

Published

on

© Sabin Sărmaș/ Facebook

Actul Legislativ pentru Servicii Digitale propus de Comisia Europeană vorbește de echitate între marii jucători de pe piața digitală și companiile mai mici precum IMM-urile, start-up-urile, a afirmat marți Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

“Despre echitate trebuie să vorbim foarte mult, pornind de la cetățean, dar și echitate între companiile care activează pe piața de tehnologie. Nu știu dacă putem vorbi astăzi de cuantum, dar un procent de impozitare sau un model anume de impozitare poate fi gândit, care să pornească de la modul în care serviciile pe care le furnizează giganții IT se raportează la cetățenii europeni. Trebuie să vedem ce impact au asupra cetățeanului, cât de multe date sunt colectate, cât de mult monetizează activitatea noastră în mediul online și atunci putem vorbi de modele de impozitare, dacă acestea se impun”, a scris Sărmaș, pe Facebook, în urma unei intervenții pe care a avut-o la Digi24.

Potrivit acestuia, giganții IT pot fi niște parteneri puternici, importanți, un sprijin real pentru orice guvern al lumii, oriunde, implicit în Uniunea Europeană.

Actul Legislativ pentru Serviciile Digitale pe care l-am pus și noi, Autoritatea pentru Digitalizarea României pe website-ul nostru, în consultare publică, va lămuri multe dintre aceste aspecte“, a completat el.

La data de 2 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat consultarea publică referitoare la Actul Legislativ privind Serviciile Digitale. Consultarea vizează aspecte relevante pentru economia și societatea digitală cum ar fi siguranța online, libertatea de exprimare, corectitudinea și condițiile de concurență echitabile.

Conform celor prezentate, atât în programul politic al Președintelui von der Leyen, cât și în Comunicarea privind Conturarea viitorului digital al Europei, actualizarea cadrului legislativ pentru serviciile digitale reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Comisiei Europene pentru următoarea perioadă.

Actul privind serviciile digitale vizează două direcții de acțiune: un set de măsuri ex-ante care să asigure un mediu concurențial adecvat în rândul platformelor online și un set de reguli care să aducă un grad mai mare de integrare la nivelul Pieței Interne pentru serviciile digitale. Noile reglementări vor contribui la asigurarea respectării drepturilor fundamentale, la protejarea cetățenilor Uniunii Europene în mediul online, asigurând un ecosistem echitabil pentru întreprinderile europene, care se pot dezvolta pentru a deveni cât mai competitive la nivel global.

Continue Reading

BUSINESS

Camera de Comerț Americană în România: Statutul de piaţă emergentă îi permite României să joace într-o ligă superioară

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

Statutul de piaţă emergentă îi permite României să joace într-o ligă superioară iar obiectivul pe termen mediu este îndeplinirea următorului nivel de performanţă necesar pentru încadrarea în categoria pieţelor emergente primare şi, în final, calificarea pentru statutul de piaţă dezvoltată, consideră reprezentanţii AmCham România într-un comunicat în care salută promovarea României la acest statut.

“AmCham România susţine cu prioritate demersurile care contribuie la creşterea fluxului de investiţii în România, inclusiv prin promovarea pieţei de capital. Promovarea de către FTSE Russell este o notă mare acordată nu doar Bursei de Valori Bucureşti, ci şi României, dar şi o încurajare ca toate părţile implicate până acum în transformarea acestui obiectiv în realitate să continue colaborarea lor la fel de necesară şi după acest moment mult aşteptat. Trecerea la statutul de piaţă emergentă deschide României accesul la fluxuri investiţionale semnificativ mai mari şi ne permite să jucăm într-o ligă superioară. Acest lucru vine într-un context economic global marcat de provocări, ceea ce nu poate fi decât un semnal pozitiv pentru investitorii prezenţi şi potenţiali şi este de aşteptat să aibă un efect multiplicator în economie”, a declarat Ionuţ Simion, preşedintele AmCham România.

Potrivit organizaţiei, calificarea României pentru statutul de piaţă emergentă secundară, după o perioadă de trei ani de monitorizare, confirmă eliminarea unor bariere şi progresul înregistrat în ceea ce priveşte calitatea infrastructurii de tranzacţionare şi a cadrului de reglementare aferent.

“Punctez şi cu acest prilej că succesul pe care îl salutăm azi este dovada că prin parteneriat şi conclucrare putem obţine rezultate benefice pentru economie în ansamblu. Totodată, ne responsabilizează să rămânem cu toţii angajaţi în susţinerea obiectivelor imediat următoare precum promovarea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă şi în indicii MSCI. Pe termen mediu, în viziunea AmCham, obiectivul pentru dezvoltarea pieţei de capital este îndeplinirea următorului nivel de performanţă necesar pentru încadrarea în categoria pieţelor emergente primare, şi în final calificarea pentru statutul de piaţă dezvoltată”, a arătat, la rândul său, Cristian Agalopol, preşedintele Grupului de lucru dedicat pieţei de capital din cadrul AmCham România.

El punctează, în context, nevoia de listare a companiilor de stat, care pe lângă beneficiile la nivelul atragerii de investiţii va crea cadrul pentru consolidarea guvernanţei corporative.

“Dezvoltarea pieţei de capital va avea nevoie şi de măsuri de încurajare a companiilor private de a se lista pentru a-şi diversifica sursele de finanţare, ceea ce presupune viziune şi un cadru legislativ şi fiscal favorabil şi stabil, aspecte pentru care ne bazăm pe implicarea autorităţilor”, a mai spun Agalopol.

Piaţa de capital din România a fost inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.

Momentul istoric a fost marcat printr-o ceremonie oficială de deschidere a şedinţei de tranzacţionare de luni, 21 septembrie și la care au participat prim-ministrul Ludovic Orbanconsilierul prezidențial Cosmin Marinescuministrul finanțelor Florin Cîțu și președintele Bursei de Valori București. Radu Hanga.

FTSE Russell revizuieşte anual clasificarea ţărilor în cele patru categorii – pieţe de capital dezvoltate, pieţe de capital emergente avansate, pieţe de capital emergente secundare şi pieţe de capital de frontieră, prin analizarea a 21 de criterii care urmăresc cadrul de reglementare, custodia şi decontarea, cadrul de tranzacţionare, operaţiunile cu derivative.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este de peste 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Cele peste 450 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate. 

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

NATO9 hours ago

Zece miniștri ai apărării din NATO au lansat o inițiativă multinațională pentru dezvoltarea capacităților terestre de apărare antiaeriană cu rază foarte scurtă, scurtă și medie de acțiune

ONU10 hours ago

Ministrul Bogdan Aurescu, mesaj cu ocazia Zilei Organizației Națiunilor Unite: România susține consolidarea rolului central al ONU și sprijină multilateralismul eficient și ordinea internațională bazată pe norme

SUA12 hours ago

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, și Înaltul Reprezentat al UE, Josep Borrell, au lansat un canal bilateral de dialog ”pentru a discuta întreaga paletă a chestiunilor legate de China”

ROMÂNIA14 hours ago

România salută decizia Parlamentului European de a acorda Premiul Saharov 2020 opoziției democratice din Belarus: O recunoaștere a meritelor tuturor celor care luptă cu un curaj imens pentru un Belarus democratic

Dan Motreanu15 hours ago

Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei ENVI din PE: Viitoare Politică Agricolă Comună continuă acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii care permit guvernelor dintr-o serie de state, inclusiv România, să susțină sectorul zootehnic

Daniel Buda15 hours ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE: PAC este un parteneriat pentru o societate sănătoasă, asigurând un venit echitabil pentru fermieri și o calitate înaltă a hranei pentru consumatori

Dragoș Pîslaru16 hours ago

Reforma PAC, adoptată de Parlamentul European. Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Susțin noua Politică Agricolă Comună care ajută fermierii mici și mijlocii, muncitorii sezonieri și finanțează mâncarea sănătoasă

PARLAMENTUL EUROPEAN16 hours ago

Parlamentul European a adoptat poziția sa asupra reformei Politicii Agricole Comune: Trebuie să fie mai flexibilă, durabilă și rezistentă la criză, pentru ca fermierii să poată garanta siguranța alimentară în întreaga UE

ROMÂNIA17 hours ago

Încă un pas pentru digitalizarea României, prin lansarea Consiliului Național pentru Transformare Digitală. Evenimentul transmis online va avea loc pe 27 octombrie

Corina Crețu17 hours ago

Eurodeputatul Corina Crețu speră ca decizia Curții de Justiție a UE privind Pachetul de Mobilitate să fie una corectă pentru ”România și pentru celelalte țări din Europa de Est”: S-ar evita afectarea economiei și pierderea a mii de locuri de muncă

ROMÂNIA2 days ago

Guvernul a aprobat proiectul privind structura suport în cazul celor 15 procurori delegați la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi

ROMÂNIA5 days ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: România a atras în acest an fonduri europene pentru agricultură de peste două miliarde de euro

Dragoș Pîslaru2 weeks ago

Dragoș Pîslaru: Pandemia este o lovitură, dar și un moment în care putem face tranziția de la o piața reactivă și inflexibilă la una dinamică

U.E.2 weeks ago

COVID-19: Noi recomandări privind coordonarea restricțiilor de călătorie în UE. Platforma „Re-open EU”, actualizată permanent cu date noi privind călătoriile

ENGLISH2 weeks ago

COVID19: regions and cities demand simplified access to EU funds and sufficient time to invest on recovery

U.E.2 weeks ago

Barometrul regional și local al UE avertizează că pandemia COVID-19 riscă să creeze o generație de tineri „pierdută”

Cristian Bușoi2 weeks ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Energie din PE, schimb de opinii cu directorul DG Energie din Comisia Europeană: Numai prin îmbunătățirea energetică a clădirilor, UE și-ar putea reduce consumul de energie cu cel puțin 6%

Dragoș Pîslaru2 weeks ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Digitalizarea României necesită o reconfigurare „din temelii” a societății, operând mai incluziv din perspectiva competențelor digitale

Advertisement
Advertisement

Trending