Connect with us

INTERNAȚIONAL

SUA- ”Milenialii” își croiesc drumul spre maturitate. Datorii pentru studii de 1 trilion de dolari

Published

on

Generația Milenială (n.r. Generația Y, cea cuprinsă între 18 și 33 de ani) începe să-și croiască drumul către maturitate. Un studiu realizat de Pew Research Center în SUA arată câteva informații despre convingerile și stilul de viață al acestei generații.

Someri-tineriMilenialii au o situație financiară mai dificilă decât aceea a predecesorilor săi la aceeași vârstă, cumulând datorii pentru studii de aproape 1 trilion de dolari. Astfel, cumpărarea unei locuințe, întemeierea unei familii au fost puse pe plan secund, pentru a-și plăti datoriile.

Potrivit sondajului, a fost înregistrată o scădere dramatică a numărului de căsătorii din 1960 până în 2014, de la 65% la 26%.

Deși marea majoritate a milenialilor necăsătoriți (69%) declară că ar dori să se căsătorească, mulți dintre ei – mai ales cei cu o educație și stare financiară precare – spun că doresc să-și solidifice situația financiară mai întâi. Vârstă medie la prima căsătorie este de 27 de ani pentru femei și 29 de ani pentru bărbați.

Neafiliați și neîncrezători

Rezultatele arată că 50% dintre mileniali se consideră neafiliați politic, 69% dintre ei nu consideră că există vreo diferență semnificativă între democrați și republicani. 29% spun că nu se consideră afiliați cu nici o religie, deci 86% dintre mileniali cred în Dumnezeu.

În același timp, milenialii au convingeri democratice și liberale, fiind cea mai puțin conservatoare generație. Ei susțin drepturile persoanelor cu alte orientări sexuale în proporție de 51% și legalizarea mariuanei în proporție de 34%. Marea majoritate a milenialilor susțin dreptul femeii la avort în orice situație sau în marea majoritate a situațiilor.

Încrederea generală în oameni a scăzut în mod constant în ultimele generații, de la 40% la 19% în cazul milenarilor. Rezultatele arată că minoritățile au mai puțină încredere în alți oameni decât alte grupuri.

Decalajul dintre generații – 55% dintre mileniali au postat un selfie

Acesta generație este prima care nu a trebuit să se adapteze revoluției tehnologice, ci s-a născut odată cu ea. Din acest motiv, ei sunt utilizatorii ei cei mai înfocați, 81% dintre mileniali având cont de Facebook cu un număr median de prieteni de 250.

În timp ce 55% dintre mileniali au postat un selfie pe social media, doar 40% din generația anterioară (Generația x) spune că știe ce înseamnă un selfie – deși selfie a fost declarat de Dicționarul Oxford cuvântul anului 2013. În același timp, 90% dintre mileniali spun că oamenii oferă prea multe informații personale online.

Un alt decalaj se observă în cadrul căsătoriilor: în timp ce în trecut marea majoritate a tinerilor se căsătoreau cam la aceeași vârstă indiferent de pătura socială cărora aparțineau, acum decizia este mai des întâlnită în cazul celor mai educați și mai înstăriți.

Diversitate rasială: 43% dintre mileniali sunt non-caucazieni

Milenialii sunt generația cea mai diversă din punct de vedere rasial din întreagă istorie, un fenomen datorat valurilor de imigranți hispanici și asiatici. Aproape 50% dintre noi-născuți sunt non-caucazieni. Milenialii caucazieni sunt mai liberali decât generațiile anterioare, dar mai puțin liberali decât milenarii non-caucazieni.

Datoria totală a studenților – 1 trilion de dolari

Milenialii au o situație financiară mai dificilă decât aceea a predecesorilor săi la aceeași vârstă, pe de-o parte datorită crizei economice din 2008, pe de altă parte datorită globalizării și a revoluției tehnologice.

În timp ce 33% dintre milenialii între 26 și 33 de ani au o diplomă universitară, fiind cea mai educată generație din istoria Americii, ei sunt și cea mai îndatorată generație datorită costului exorbitant al facultății. 60% dintre studenții americani se îndatorează statului pentru a plăti facultatea, terminând-o cu $27,000 în medie.

În ciuda dificultăților lor financiare, generația milenară se încăpățânează în optimism: 53% cred că pot obține în viitor banii necesari pentru a trăi viața pe care și-o doresc. Pe de altă parte, 51% dintre ei nu cred că sistemul social de pensii va putea să îi susțină atunci când vor intra la pensie.

Imaginea de sine

84% dintre mileniali consideră că “patriot” este un adjectiv care îi descrie bine sau foarte bine. În același timp, doar 32% dintre ei se consideră ecologiști.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 1821 adulți între 1990 și 2014.

 

.

.

INTERNAȚIONAL

Netanyahu evidențiază strânsa relație de prietenie dintre România și Israel într-o intervenție online în Parlament

Published

on

© Ambasada Israelului în România

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a evidențiat strânsa relație de prietenie dintre România și Israel, într-o intervenție online în Parlamentul de la București, cu prilejul Zilei Solidarității și Prieteniei între cele două state, sărbătorită marți, 14 mai. 

Astăzi, de Ziua Independenței Statului Israel, Parlamentul României s-a reunit într-o ședință solemnă, consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel, considerată „cel mai frumos cadou care onorează relațiile dintre țările și popoarele noastre”,potrivit ambasadei Israelului la București.

În cadrul ședinței parlamentare, premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat, într-o intervenție online, plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului României. Premierul israelian a evidențiat strânsa relație de prietenie dintre țările și popoarele noastre, mulțumind României pentru solidaritatea manifestată cu Statul Israel și cu poporul israelian ca urmare a masacrului din 7 octombrie.

Citiți și 

Premierul Marcel Ciolacu: Relaţiile neîntrerupte de prietenie dintre România şi Israel îşi au fundamentul în legăturile profunde dintre cele două popoare şi valorile democratice comune pe care le împărtăşim

Președintele Senatului subliniază bunele relații româno-israeliene: România a fost printre primele țări care au recunoscut Statul Israel. Nu am întrerupt niciodată aceste relaţii

„Mulțumim, România, pentru prietenia deosebită care ne unește țările și popoarele! Transmitem calde mulțumiri E.S. dl Marcel Ciolacu, Prim-Ministrul României, E.S. dl Alfred Simonis, Președintele Camerei Deputaților, E.S. dl Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului, și dlui. Deputat Silviu Vexler, Președintele Federația Comunităților Evreiești din România, pentru alocuțiunile cordiale adresate, precum și pentru susținerea legislativă în realizarea acestui eveniment anual”, a mai transmis amabasada Israelului la București.

Continue Reading

CHINA

SUA combat practicile neloiale ale Chinei cu o majorare a tarifelor vamale pentru mai multe bunuri importate din această țară. Washington impune taxe de 100% pentru vehiculele electrice din China

Published

on

© State Department photo/ Flickr

Administrația Biden a prezentat marți un pachet de majorări tarifare severe pentru o serie de importuri din China, inclusiv pentru vehicule electrice, semiconductori și produse medicale, gest care a putea stârni nemulțumirea Beijingului într-un an electoral în SUA, dar care ar putea stăvili nemulțumirile alegătorilor americani față de politice economice ale lui Joe Biden, informează Reuters.

Președintele american democrat va menține tarifele vamale instituite de predecesorul său republican Donald Trump și va mări alte taxe, observându-se chiar o cvadruplare a taxelor pentru vehicule electrice din China, de la 25%, la 100%, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Nu doar industria de automobile electrice din China este vizată de aceste noi tarife. Importurile de oțel și aluminiu din China vor cunoaște în acest an o creștere a tarifelor de la 7,5% la 25%.

Taxele pentru semiconductorii chinezești se vor dubla în 2025, de la 25% la 50%, decizie care se aplică și în cazul celulelor solare, dar cu începere din acest an.

Administrația Biden a stimulat deja investiții de peste 860 de miliarde de dolari în industrii ale viitorului precum vehiculele electrice, energia curată și semiconductorii, creând noi locuri de muncă prin mai multe legi, inclusiv prin Legea privind reducerea inflației (IRA) sau Legea privind știința.

În pofida acestor acțiuni, există ”riscuri inacceptabile” pentru securitatea economică a SUA, conform Washingtonului, ca urmare a practicilor neloiale la care China recurge pentru a inunda piețele globale cu bunuri ieftine.

Noile măsuri afectează bunuri importate din China în valoare de 18 miliarde de dolari, inclusiv oțel și aluminiu, semiconductori, baterii, minerale critice, celule pentru panouri solare și macarale, detaliază Casa Albă în același comunicat anterior citat.

Statele Unite au importat anul trecut din China bunuri în valoare de 427 de miliarde de dolari și au exportat către cea de-a doua economie a lumii bunuri a căror valoare s-a ridicat la 148 de miliarde de dolari, rezultând un deficit al balanței comerciale în relația cu Beijingul care persistă de decenii și care a devenit în ultima perioadă o temă sensibilă pentru Washington.

O măsură similară cu privire la impunerea de tarife asupra importului de vehicule electrice din China ar putea fi adoptată și de Uniunea Europeană înainte de vacanța de vară, conform sugestiilor vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

Amintim că la începutul lunii octombrie a anului trecut, executivul european a demarat oficial ancheta privind subvențiile acordate de China producătorilor de mașini electrice.

Aceasta a fost anunțată pentru prima dată de președinta instituției Ursula von der Leyen în cadrul discursului său privind Starea Uniunii, desfășurat la mijlocul lunii septembrie 2023, când a atras atenția că piețele globale sunt ”inundate” de mașini electrice chinezești ieftine.

Recent, Comisia Europeană a deschis o investigație privind subvențiile de care ar fi beneficiat furnizorii chinezi de turbine eoliene destinate unor parcuri eoliene din România și alte patru state membre, urmată de o investigație privind piața chineză a achizițiilor publice de dispozitive medicale care discriminează în mod inechitabil companiile și produsele europene

Continue Reading

SUA

Biden semnează un proiect de lege care interzice importurile de uraniu rusesc în SUA

Published

on

© Official White House Photo by Adam Schultz

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat luni un proiect de lege bipartizan care interzice importurile de uraniu îmbogățit rusesc, cu derogări pentru companiile care vor continua să îl aducă până în 2028, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Statele Unite cheltuiesc aproximativ 1 miliard de dolari pe an pentru combustibil nuclear din Rusia, astfel încât noua lege elimină o sursă cheie de venituri, în timp ce forțele lui Putin își intensifică războiul împotriva Ucrainei și duc cheltuielile militare la niveluri nemaiîntâlnite de la Uniunea Sovietică la mijlocul anilor 1980.

Congresul a luat măsuri pentru a interzice importurile de petrol, gaze și cărbune rusesc la scurt timp după ce a început invazia militară rusă la scară largă a Ucrainei în februarie 2022, dar Rusia furnizează aproximativ 20% din uraniul îmbogățit pentru combustibilul nuclear american.

Legislația ar putea zdruncina aprovizionarea industriei, iar inițierea unor programe de aprovizionare cu combustibil nuclear va fi crucială pentru administrația Biden pentru a evita întreruperile din industrie și obstacolele pentru următoarea generație de reactoare

Măsura, denumită Legea privind interzicerea importurilor de uraniu rusesc, deblochează 2,7 miliarde de dolari în noi fonduri pentru programe de aprovizionare cu combustibil nuclear la Departamentul de Energie.

Măsura interzice efectiv importurile de uraniu din Rusia începând cu 90 de zile de la promulgare, dar permite operatorilor de reactoare să continue să importe până în 2028 dacă nu au un alt furnizor viabil.

Senatul a adoptat în unanimitate proiectul de lege luna trecută.

„Această nouă lege restabilește poziția de lider a Americii în sectorul nuclear”, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, într-o declarație. “Aceasta va contribui la asigurarea sectorului nostru energetic pentru generațiile viitoare”.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
CONSILIUL UE4 mins ago

Statele UE iau în calcul un “cod etic” pentru influenceri pe rețele sociale pentru a sprijini impactul pozitiv al acestora și a combate potențialul dăunător

U.E.22 mins ago

Parlamentul Georgiei a adoptat legea “agenților străini” inspirată din Rusia, sfidând avertismentele UE. Protestele din Tbilisi iau amploare

CONSILIUL UE3 hours ago

Este important ca mobilitatea sa devină parte integrantă a oricărei rute de educație și formare, a subliniat ministra Ligia Deca în cadrul reuniunii Consiliului Educație

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Netanyahu evidențiază strânsa relație de prietenie dintre România și Israel într-o intervenție online în Parlament

CHINA4 hours ago

SUA combat practicile neloiale ale Chinei cu o majorare a tarifelor vamale pentru mai multe bunuri importate din această țară. Washington impune taxe de 100% pentru vehiculele electrice din China

ENGLISH4 hours ago

The Dean of the Harvard School of Dental Medicine is attending the 21st International Congress of Dental Esthetic in Bucharest

COMUNICATE DE PRESĂ4 hours ago

Decanul Facultății de Stomatologie a Universității Harvard participă, la București, la cea de-a 21-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară

ROMÂNIA5 hours ago

Vila Minovici și Turnul Chindiei din București, incluse în colecția paneuropeană de bunuri culturale 3D lansată de CE

CONSILIUL UE5 hours ago

Consiliul UE adoptă Pactul privind migrația și azilul, un set de norme care asigură o repartizare echitabilă a sarcinilor între statele membre și proceduri eficiente și uniforme în domeniu

ROMÂNIA6 hours ago

ICI București este reprezentat la conferința internațională „Impactul interferențelor informaționale asupra proceselor democratice/electorale”

ROMÂNIA1 day ago

Lansarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028. Marcel Ciolacu: Blamarea traficanților nu este suficientă. Avem o strategie sinergică care ne va ajuta să combatem fenomenul

INTERNAȚIONAL5 days ago

Klaus Iohannis a fost distins în SUA cu premiul Distinguished International Leadership “ca o recunoaştere a rolului de lider al României, în ultimii 20 de ani, ca membru NATO şi partener SUA”

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă afirmă că România trece printr-o situație „deosebit de complicată”, fiind necesară adaptarea strategiilor de țară și ralierea la temele europene

NATO7 days ago

Iohannis și Biden au decis “să continue dialogul” privind candidatura liderului român la șefia NATO: Nu se rupe Alianța cu doi candidați. Alianța este puternică

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

La Maastricht, Ursula von der Leyen și-a apărat mandatul în fața contracandidaților la șefia Comisiei Europene, criticându-i pe “reprezentanții lui Putin care încearcă să distrugă UE”

NATO2 weeks ago

Stoltenberg a discutat cu Zelenski la Kiev: Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua

ALEGERI EUROPENE 20242 weeks ago

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

INTERNAȚIONAL3 weeks ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA3 weeks ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA3 weeks ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

Trending