Vocea Rusiei: Europenii vor îngheța la iarnă

gazpromPortalul guvernamental de ştiri Vocea Rusiei anunţă că gigantul Gazprom ar putea să-şi redirecţioneze producţia către Est, în special China, pe fondul întârzierii “revoluţiei gazelor de şist în Europa”. Consecinţa ar fi că Europa ar putea îngheţa la iarnă.

“Se pare că visul moscovit de a-şi diversifica cumpărătorii gazului şi petrolului se apropie de realizare. După ani de negocieri, Gazprom şi companiile energetice din China s-au înţeles în privinţa preţului livrărilor, deschizând posibilitatea redirecţionării gazului rusesc spre Est.

(…) Compania rusă lucrează intens asupra deschiderii de noi capacităţi de producţie şi asupra asigurării posibilităţilor tehnice de redirecţionare a gazului ‘european’ spre China”, scrie Vocea Rusiei, potrivit EVZ.ro.

Portalul de la Moscova ironizează apoi promisiunile guvernelor europene de a scădea preţurile la gaze prin “revoluţia gazelor de şist”.

Articolul se încheie cu o ameninţare voalată, prin care europenii sunt avertizaţi că ar putea îngheţa la iarnă.

“Rămâne de văzut cât vor plăti europenii pentru gaz şi energie electrică când Rusia va putea alege la liber direcţia în care să-şi livreze gazele naturale şi petrolul. În aceste condiţii devine uşor explicabilă frenezia mediatică sponsorizată de politicienii europeni care sunt nevoiţi să spună alegătorilor dulci poveşti despre ‘revoluţia gazelor de şist’ în speranţa că aceste poveşti îi vor încălzi în timpul iernii care se anunţă a fi destul de friguroasă”, subliniază Vocea Rusiei.
Surse: Vocea Rusiei, EVZ.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.