Connect with us

ROMÂNIA

Oleg Roibu, director juridic eMAG: Am bugetat peste 250 milioane de lei în următorii trei ani pentru dezvoltarea antreprenoriatului digital

Published

on

© Oleg Roibu/Facebook

eMAG crede în beneficiile economiei digitale și a alocat peste 250 milioane de lei în următorii trei ani pentru dezvoltarea antreprenoriatului digital, cu accent pe tehnologizare, internaționalizare și resurse umane, a afirmat luni Oleg Roibu, director juridic în cadrul companiei de retail online, în panelul „Conectarea României la viitorul digital european”, din cadrul Forumului EUROSFAT. 

În acest moment, ecosistemul eMAG marketplace a ajuns la aproximativ de 36.000 de comercianți pe toate platformele din regiune, România, Bulgaria și Ungaria. Dintre aceștia, aproape 2000 de companii românești vând în Bulgaria și Ungaria prin intermediul platformelor marketplace. Astfel, cumva aducem contribuția noastră la digitalizarea României. În același timp, eMAG produce tehnologie în România, toate platformele din regiune fiind dezvoltate în țară și astfel ajutăm mediu de afaceri românesc să se dezvolte internațional și să mențină valoarea aici. Noi credem în beneficiile economiei digitale și am bugetat pentru următorii trei ani peste 250 milioane de lei pentru dezvoltarea antreprenoriatului digital, prin intermediul platformei marketplace, sume care vor fi investite în tehnologie, internaționalizare și oameni”, a afirmat Oleg Roibu.

Potrivit DESI (Indicele economiei și societății digitale), a mai spus Roibu, 11% dintre IMM-urile românești vând online, față de 18% media europeană; 5% din cifra de afaceri a IMM-urilor românești este generată de comerțul electronic vs. 11% media europeană; iar în ceea ce privește comerțul transfrontalier, doar 6% dintre IMM-urile românești vând, față de 8% media europeană. În acest sens, eMAG marketplace „oferă sprijin cu transformarea digitală pentru mii de IMM-uri din România, fiind una dintre soluțiile pentru ca IMM-urile să se dezvolte în direcția online”. 

În ceea ce privește digitalizarea în general, conducerea eMAG consideră că „îmbunătățirea parametrilor incluși în DESI ne-ar garanta rezultate palpabile și am putea stabili ca obiectiv național creșterea în DESI cu până la 3 poziții anual”, a mai precizat reprezentantul companiei. 

„În DESI stăm bine la conectivitate, un element de bază important, pe care putem construi, dar mai există câteva elemente care creează infrastructura digitală și aici vorbim în principal de elemente care sunt adresate în PNRR și sperăm că se vor realiza, precum competențele digitale, identitatea digitală – carte electronică de identitate și semnătura electronică -,

Nu în ultimul rând, în materie de economie digitală, eMAG este de părere că prioritizarea acesteia la nivel național este posibilă. „Aici statul are la dispoziție o serie de mecanisme pentru a susține această prioritate”, a mai spus Oleg Roibu. 


A IX-a ediție a Forumului EUROSFAT, care se desfășoară sub egida Conferinței privind Viitorul Europei, a fost lansată luni, 25 octombrie. Forumul va avea loc până pe 29 octombrie 2021, atât în format fizic, cât și online, iar în cele cinci zile de dezbateri peste 55 de vorbitori împărțiți în 9 sesiuni vor încerca să le ofere cetățenilor români cadrul propice pentru a discuta următoarele direcții strategice ale Uniunii Europene. 

Panelul „Conectarea României la viitorul digital european” a abordat strategia și reformele cheie necesare, dar și viziunea României pentru respectarea agendei digitale a UE, în conturarea viitorului său digital.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

ROMÂNIA DIGITALĂ

ICI București a participat la a Treia Sesiune a Comitetului Mixt de Cooperare lnterguvernamentală România-Emiratele Arabe Unite

Published

on

© ICI București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat vineri, 26 aprilie, la a treia sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Cu acest prilej, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Federația Camerelor de Comerț din Emiratele Arabe Unite.

Sesiunea a reprezentat o oportunitate importantă de consolidare a relațiilor diplomatice și tehnologice dintre cele două țări. În cadrul întâlnirii, au fost abordate și tematici privind colaborări în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, precum și proiecte de inovare și transfer tehnologic.

Participarea ICI București subliniază angajamentul ferm al țării noastre în consolidarea cooperării și dialogului cu Emiratele Arabe Unite în domeniul TIC.

Continue Reading

ROMÂNIA

Sorin Cîmpeanu a condus delegația Senatului la Conferința Președinților Parlamentelor UE, încheiată cu adoptarea unui Carte privind rolul parlamentelor în democrație

Published

on

Vicepreședintele Sorin Mihai Cimpeanu, senator PNL, a condus o delegație a Senatului la Conferința Președinților Parlamentelor UE, care a avut loc la Palma de Mallorca, în perioada 21-23 aprilie 2024, potrivit unui comunicat transmis pe Facebook.

Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea a deschis oficial conferința, urmat de discursuri din partea președinților ambelor Camere ale Parlamentului Spaniei: Francina Armengol (Congresul Deputaților) și Pedro Rollan (Senat).

Discuțiile s-au concentrat pe teme esențiale: autonomia strategică a UE; provocările la adresa democrațiilor liberale și impactul Inteligenței Artificiale asupra politicii externe și de apărare.

Un moment important a fost inaugurarea Summitului Femeilor Președinți de Parlamente din UE. Conferința s-a încheiat cu adoptarea unor Concluzii și a unei Carte care definesc rolul Parlamentelor în democrație.

Potrivit Senatului, „participarea României la acest eveniment demonstrează angajamentul ferm pentru consolidarea democrației europene”.

 

Continue Reading

FONDURI EUROPENE

Adrian Câciu anunță investiții de 4,5 miliarde de euro în primul trimestru din 2024, o creștere de 70% față de perioada similară a anului trecut

Published

on

© Guvernul României

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a arătat, vineri, că investiţiile realizate în primul trimestru al anului au ajuns la 4,5 miliarde de euro, cu 1,9 miliarde mai mult decât în 2023.

„Investiţii de 4,5 miliarde euro în primul trimestru al anului 2024! Plus de 1,9 mld. euro fata de 2023! Valoarea investiţiilor publice realizate în primul trimestru al anului 2024 a crescut cu 70% faţă de perioada similara a anului trecut, ajungând la 22,5 miliarde lei”, a scris vineri, pe Facebook, Adrian Câciu.

Acesta arată că, în primul trimestru, au fost atrase finanţări europene de 2,9 miliarde de euro.

„Totodată, potrivit execuţiei bugetare aferente primului trimestru, finanţările privind din fonduri externe nerambursabile au fost de 14,28 mld. lei, cu 32,55% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent”, susţine ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Execuţia bugetului general consolidat în primele 3 luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 35,88 mld lei, respectiv 2,06% din PIB faţă de deficitul de 22,75 mld lei, respectiv 1,42% din PIB aferent celor trei luni ale anului 2023, informează Ministerul Finanţelor.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL4 days ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA4 days ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA4 days ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță că ”proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România” este în lucru la Ministerul Muncii: Păstrarea forţei de muncă în ţară, o prioritate

INTERNAȚIONAL5 days ago

Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat, la Seul, Declarația pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Coreea de Sud, cu accent pe apărare, energie și investiții

U.E.6 days ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA1 week ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 weeks ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 weeks ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

Trending