Sebastian Kurz, întâlnire cu Angela Merkel înainte de summitul informal al liderilor UE de la Salzburg. Întrevederea se va axa pe problema frontierelor UE și relațiile cu Africa

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, va discuta în timpul întrevederii sale cu omologul german, Angela Merkel, problema unor frontiere mai puternice ale Uniunii Europene și a unor relații UE-Africa mai strânse, a anunțat purtătorul său de cuvânt, informează DPA, citat de Agerpres.

Foto: bundeskanzlerin/ Instagram

Vizita lui Kurz, stat care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene,  la Berlin face parte din pregătirile pentru summitul informal al liderilor UE, care are loc joi în orașul Salzburg.  

Liderul aniti-imigraţie al UE are de asemenea programată pentru luni o deplasare la Paris, pentru discuţii cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

”Nu pot exista frontiere deschise în cadrul Europei fără o protecţie a frontierelor externe ale UE”, a susţinut liderul austriac, potrivit purtătorului său de cuvânt. “De aceea este atât de important să fie întărită Frontex (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene)”, a adăugat acesta.

În cadrul ultimului său discurs privind Starea Uniunii, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a pledat pentru o alianță Africa-Uniunea Europeană, menit să sporească investițiile și să creeze locuri de muncă.

Citiți și: 

Prima măsură cu impact major luată de Comisia Europeană după SOTEU 2018 – lansarea Alianței Africa – Europa, proiect menit să stimuleze investițiile și să creeze locuri de muncă

În cadrul intrevederii de la Salzburg, liderii statelor membre UE trebuie să transpună în practică ideile privind migrația pe care le-au convenit în timpul ultimului lor summit formal din iunie, printre care centrele pentru primirea de migranţi de pe teritoriul UE şi potenţiale centre din nordul Africii.

Potrivit lui Kurz, el a convenit cu Merkel că ”este necesar să se lucreze asupra detaliilor” celor ce au fost decise în iunie, când s-a reuşit ”un moment de cotitură”. Cancelarul austriac a anunţat, de asemenea, că ţara sa va găzdui un summit UE-Africa împreună cu preşedintele Rwandei, Paul Kagame, în decembrie, la Viena, pentru a întări relaţiile economice cu continentul african, de unde provin mulţi dintre migranţii care caută azil în Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.