Viktor Orban critică din nou Uniunea Europeană: Birocraţii din Bruxelles ”se comportă de parcă ar fi centrul unui imperiu”

Politicienii şi birocraţii din Bruxelles ”se comportă de parcă ar fi centrul unui imperiu”, a declarat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu acordat săptămânalului german Welt am Sonntag, relatează MTI.

Foto: Facebook/ Viktor Orban

Liderul de la Budapesta a adăugat că ţara sa „are un simţ mai dezvoltat pentru tema imigranţilor, decât Germania”, deoarece se află „într-o zonă de pericol”.

„Suntem solidari şi pentru asta suntem criticaţi. Apărăm graniţele UE cu militari, ceea ce ne costă 1 miliard de euro. Ce face în schimb Bruxelles-ul sau Berlinul? Nu ne plătesc nimic şi ne mai şi înjură. Nu vom permite Bruxelles-ului să ne dicteze pe cine să primim, doar Ungaria poate decide cine are voie să se afle pe pământ unguresc. Cu respectarea acestui principiu, vom participa cu plăcere la elaborarea unui sistem privind imigranţii”, a mai spus Viktor Orbán.

El a adăugat că una dintre cele mai mari realizări ale UE este Schengen, ”în special pentru noi care venim dintr-o dictatură, și apreciem în mod deosebit această libertate. Dacă, totuși, nu putem să neprotejăm frontierele externe, atunci granițele noastre interne trebuie să fie închise”.

Ca răspuns la o întrebare despre ce înseamnă să fii european, Orbán a spus că a fi european face parte din identitatea maghiară, care este o combinație între trăsăturile orientale și cultura creștină și europeană.

”Europa nu este la Bruxelles, ci la Berlin, la Budapesta, la Varşovia sau la Paris, dar nu critic Bruxellesul, ci pe politicienii şi birocraţii de acolo, care se comportă de parcă ar fi centrul unui imperiu”, a continuat prim-ministrul Ungariei.

În ceea ce privește relația sa cu Vladimir Putin, Orbán a spus că, pentru a fi considerat un bun european, „trebuie să-l numiți pe președintele rus, diavolul”, dar este ”ridicol să-l demonizezi pe Putin”. „Trebuie să recunoaștem că și-a făcut țara puternică și un jucător în politica mondială din nou”, a spus primul-ministru, dar UE încă nu înțelege că „atît puterea, cât și voința de a coopera ar trebui să fie demonstrate față de Rusia”. Politica europeană cu privire la Rusia, a adăugat el, este „proastă, pentru că este prea unilaterală”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.