Bloomberg: Franţa nu mai este sexy pentru antreprenori

Guvernul de la Paris pregăteşte un buget pentru anul viitor care vizează fonduri de 24,4 miliarde de euro din taxe suplimentare, însă între timp antreprenorii şi bogaţii Franţei se înghesuie să părăsească ţara, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax și preluat de Realitatea.net.

Franţa nu mai este locul sexy în care să te afli. Pentru a atrage şi păstra afacerile şi locurile de muncă trebuie să arăţi cât de bine poţi, mai ales în vremuri dificile economic. Cu toate costurile, taxele şi presiunea socială, Franţa pare mai mult o menajeră bătrână”, a declarat Jean-Emile Rosenblum, fondator şi fost proprietar al Pixmania, retailer online de PC-uri.

Rosenblum, care părăseşte Franţa împreună cu familia pentru a începe o nouă afacere într-o ţară pe care nu o dezvăluie, se află printre francezii fugăriţi de taxele anunţate de Hollande după câştigarea alegerilor în mai. Taxa de 75% pentru veniturile de peste 1 milion de euro a fost urmată de noi ipozite pe câştigurile de capital, majorarea taxei pe venit şi avere, a celei percepute pe moşteniri, precum şi a celei impuse antreprenorilor care îşi vând companiile.

Citiți mai multe aici.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.