Financial Times: România se descurcă bine, dar pentru cât timp?

În condițiile în care Produsul Intern Brut a crescut cu 1,2% în trimestrul doi, crescând de la un an la altul, se poate spune că România o duce destul de bine în ultimul timp, se arată pe blogul publicației “Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

Cât vor dura timpurile bune ? se intreaba jurnalistii.

Numai în acest an, România a avut trei guverne și s-a confruntat cu un conflict public între premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu. Potrivit IHS, Fitch și Moody’s atribuie României categoria cea mai joasă recomandată pentru investiții (doar Standard & Poor’s acordă României cel mai ridicat nivel al categoriei junk).

Creșterea exporturilor a scăzut aproape de zero, cauzând o încetinire a producției industriale. Declinul exporturilor va duce la o reducere a veniturilor disponibile și a consumului intern, dar si la un declin al investițiilor.

Numărul de angajați a început să crească, dar inflația rămâne ridicată, iar creșterea salariilor este de asemenea sub presiune în acest mediu, iar consumul ar putea scădea. Investitiile ar putea, de asemenea, să încetinească, se mai arată în articol.

Mai multe informaţii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  123rf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.