Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Fosta gimnastă Corina Ungureanu va candida ca independent la alegerile europarlamentare

Published

on

corina ungureanu facebookFosta gimnastă Corina Ungureanu şi-a anunţat, marţi, candidatura ca independent la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc anul viitor, ea demisionând din PSD, partid în care era înscrisă, pentru a putea candida ca independent.

Fosta campioană mondială la gimnastică Corina Ungureanu, care în prezent este consilier al primarului municipiului Ploieşti pe probleme de sport, şi-a anunţat, marţi, decizia de a candida ca independent pentru un mandat de europarlamentar la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 2014.

Corina Ungureanu şi-a făcut publică decizia printr-un comunicat de presă care are drept antet numele său, însoţit de sloganul “Gândiţi liber!”.

Mizez pe sprijinul tuturor cetăţenilor români care gândesc liber şi care cred în rolul esenţial pe care îl joacă, într-un sistem democratic funcţional, societatea civilă“, mai afirmă Corina Ungureanu.

Corina Ungureanu este dublă campioană cu echipa de gimnastică a României în anii 1997 şi 1999, campioană europeană cu echipa în 1998 şi campioană europeană la sol în 1998.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: www.facebook.com/corina.ungureanu.9

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D): ,,Ideea Președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiției în aceeași zi cu alegerile pentru PE este neconstituțională și face parte dintr-o strategie electorală pentru a sprijini PNL

Published

on

Europarlamentul Claudia Țapardel (PSD, S&D) susține că ideea Președintelui României Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiției în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European, pe 26 mai, este neconstituțională și face parte dintr-o strategie electorală pentru a sprijini Partidul Național Liberal, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

Claudia Țapardel transmite că Preşedintele Klaus Iohannis foloseşte ca pretext referendumul pe tema justiţiei pentru a intra în campania electorală cu scopul de a sprijini PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

„Devine tot mai clar scenariul anticonstituţional la care se lucrează în prezent: președintele Iohannis va merge în teritoriu, la foarte multe dintre mitingurile PNL, va urca pe scenă, va face băi de mulţime și va ține discursuri legate de importanța alegerilor europarlamentare, dar mai presus de orice despre tema referendumului pe Justiție, pe care intenționează să-l convoace în aceeași zi cu alegerile. Este încă o dovadă clară că actualul preşedinte al României, chiar pe ultima sută a mandatului său, calcă în picioare Constituţia”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

În opinia acesteia, Preşedintele României ar trebui să fie garantul Constituţiei, însă intenţia acestuia de a convoca referendum chiar în ziua alegerilor europarlamentare contravine atât Constituției, cât și recomandărilor Comisiei de la Veneția. Mai mult, spune eurodeputatul social-democrat, desfășurarea concomitentă a două voturi ar crea confuzie în rândul cetățenilor.

​„Înţelegem că actualul şef al statului nu respectă deciziile Curţii Constituţionale, lucru dovedit de acţiunile sale în timpul mandatului, dar este mult prea mult să nu permită ca alegerile pentru Parlamentul European să se desfăşoare într-un climat de linişte. Atât Comisia de la Veneţia, cât şi Consiliul Europei au recomandat foarte clar că un referendum nu poate fi organizat în aceeaşi zi cu un scrutin electoral. ​Românii vor veni la urne pe 26 mai pentru a vota reprezentanţii în cea mai democratică instituţie a Uniunii Europene. A veni cu un referendum pe o altă temă în aceeaşi zi cu europarlamentarele nu va face decât să bulverseze şi să creeze o stare de conflict şi de dezbinare în societate”,a precizat europarlamentarul.

Politicianul le atrage atenția românilor că organizarea unui referendum pe teme de justiţie în acelaşi timp cu europarlamentarele este ,, ultimul as din mâneca prezidenţială,  o manipulare prin care să crească numărul de participanţi la vot”,  iar intenţia preşedintelui Iohannis, care induce cetățenii în eroare, nu poate fi acceptată, susţine Claudia Ţapadel. 

Amintim că Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constituțională.

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale. Iohannis a trimis la acel moment către Parlament scrisori solicitând consultarea cu privire la declanșarea unui referendum.

Continue Reading

Mihai Țurcanu

Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL, PPE) și Consiliul Concurenței, dialog la Bruxelles cu autorități române și reprezentanți ai instituțiilor europene privind progresul României în impulsionarea economiei competitive prin digitalizare și inovare

Published

on

Economia competitivă, cercetarea, inovarea și digitalizarea au fost subiectele dezbătute, ieri, 21 martie, la Bruxelles, de autorități din România alături de reprezentanți ai instituțiilor europene. Evenimentul organizat de Consiliul Concurenței împreună cu europarlamentari români a reunit specialiști ai Ministerului Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Serviciului de Telecomunicații Speciale, ANCOM și ai mediului academic din România, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro

Conferința a fost deschisă de europarlamentarul Theodor Stolojan, șeful delegației României la Grupul Partidului Popular European care a pus accentul pe importanța eficienței și eficacității în proiectele aflate pe agenda europarlamentarilor români și a fost felicitat de reprezentanții Comisiei Europene pentru evoluția înregistrată de România în domeniul concurenței, al antreprenoriatului și al dezvoltării tehnlogice.

Din partea Comisiei Europene au participat directorul pentru problemele legate de ajutorul de stat din cadrul Direcției Generale pentru Concurență, Karl Soukup și directorul politicilor de dezvoltare și coordonare al Direcției de Cercetare și Inovare, Kurt Vandenberghe.

Temele de dezbatere au fost structurate pe două paneluri: „Cercetare și inovare” și „Digitalizare și conectivitate”.

În cadrul celui dintâi panel au luat cuvântul reprezentanți ai mediului academic care au prezentat lucrări de cercetare în desfășurare care abordează politica de concurență și antreprenoriatul, dar și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene care au punctat relevanța sprijinului acordat de Consiliul Concurentei în accesarea fondurilor nerambursabile destinate creșterii competitivității prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare prin asigurarea unei piețe stabile din punct de vedere al concurentei.

În cadrul celui de-al doilea panel intitulat „Digitalizare și conectivitate” au luat cuvântul directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Sorin Vasilca și reprezentantul ANCOM, Iosif Popa Acesta  a prezentat măsurile de securitate cibernetică pe care STS le asigură Consiliului Concurenței. Iosif Popa a arătat că tehnologia 5G si prelucrarea datelor vor caracteriza comunicațiile următorului deceniu, prezentând totodată unele elemente ale planificării strategice în curs de finalizare în Romania.

Consiliul Concurenței este preocupat de interesele consumatorilor. În același timp, mediul concurențial este permanent provocat de dezvoltarea tehnologică. Prin proiectele dezvoltate cu fonduri nerambursabile, Consiliul Concurenței a reușit să se adapteze pieței digitale, înregistrând progrese importante și datorită reglementărilor europene care favorizează dezvoltarea tehnologiei și simplificarea accesului la informații. Serviciul de Telecomunicații Speciale a făcut posibilă implementarea sistemelor informatice în cadrul a două proiecte: unul privind acordarea ajutoarelor de stat, iar altul referitor la interconectarea diferitelor baze de date deținute de autorități din România.

În acest context, președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu a mai vorbit despre importanța respectării legislației europene în domeniul concurenței, precum și despre sprijinul deosebit de important pe care Consiliul Concurenței îl acordă autorităților și mediului de afaceri din România. Un aspect important în activitatea autorității de concurență îl reprezintă colaborarea constantă cu autoritățile de reglementare române și europene.

Conferința a fost organizată de europarlamentarul Mihai Țurcanu și Consiliul Concurenței.

Continue Reading

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) anunță cea mai mare investiție de fonduri europene în sistemul de asistență maternală din România, în valoare de peste jumătate de miliard de euro

Published

on

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) anunță implementarea unui proiect major finanțat din fonduri europene, pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi din centrele de plasament din România, potrivit unei postări pe pagina de Facebook. 

Proiectul, în valoare de 568 milioane de euro la care face referire eurodeputatul social-democrat, va fi implementat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu toate DGASPC-urile din țară. Proiectul TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, are ca obiectiv general  creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunatățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

Prin intermediul proiectului, este de așteptat ca rețeaua asistenților maternali să crească de la 11.000 la 15.000 angajați și să se profesionalizeze. 

Mai exact, creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității este menită să asigure sustenabilitatea eforturilor de tranziție de la servicii sociale furnizate în sistem instituționalizat către servicii asigurate la nivelul comunității. În condițiile în care plasamentul copiilor sub 7 ani în instituții este interzis prin lege, dezvoltarea prin acest proiect a rețelei de asistență maternală contribuie direct la asigurarea unei alternative de protecție de tip familial pentru copiii care vor necesita o măsură specială de protecție. De asemenea, cei 4000 de noi asistenți maternali ce vor fi recrutați și pregătiți în cadrul proiectului vor contribui la continuarea procesului de închidere a instituțiilor de tip clasic, estimat a se finaliza în 2020.

De altfel, marțea aceasta, pe 19 martie, Guvernul României a semnat un protocol de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului TEAM-UP. Premierul Viorica Dăncilă, prezentă la ceremonia de semnare, a declarat:

,,Acest document este foarte necesar protejării copiilor aflaţi în dificultate. Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate. Ca mamă, mă bucur enorm că avem posibilitatea să implementăm astfel de programe pentru ca un număr cât mai mare de copii să aibă şansa să fie ocrotiţi şi îndrumaţi în viaţă aşa cum se cuvine. O instituţie de îngrijire nu poate suplini mediul familial, afecţiunea şi protecţia părintească. Domeniul semnat astăzi ajută la o aplicare mai bună a etapei a doua a celei mai mari investiţii din fonduri europene în sistemul de asistenţă maternală din România. Este un proiect în valoare de 568 de milioane de euro, implementat în toată ţara. Asistenţii maternali vor beneficia de cursuri de calificare necesare pentru îngrijirea şi creşterea copiilor, ocrotirea sănătăţii acestora, soluţionarea cazurilor de abuz şi neglijenţă. Avem datoria morală să luăm aceste măsuri pentru a le oferi copiilor aflaţi în grija statului şansa de a avea un trai decent, de a beneficia de afecţiunea şi ocrotirea unei familii pentru ca ei să devină adulţi sănătoşi din punct de vedere emoţional şi să aibă la maturitate capacitatea deplină de a se integra în societate”, a spus Dăncilă la Palatul Victoria, citată de Agerpres.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending