Băsescu: Poziţia României pe Siria rămâne neschimbată. Avem o atitudine prudentă

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că poziţia României în problema Siriei rămâne neschimbată, bazată pe prudenţă, pentru a proteja cetăţenii români care cer asistenţă consulară şi pentru că situaţia în zonă se poate complica oricând.

Pe de altă parte, el a adăugat că dacă aliaţii noştri vor considera că Damascul trebuie avertizat că este de netolerat folosirea gazelor toxice împotriva populaţiei, România se va solidariza cu aceştia.

“Poziţia statului român, a României, legată de Siria se menţine aceeaşi pe care am exprimat-o cu ocazia întâlnirii cu ambsadorii români acreditaţi în străinătate, anume că în această fază România consideră că trebuie să aibă o atitudine prudentă, iar la momentul la care aliaţii noştri ar hotărî să ia măsuri prin care să dea un semnal Damasului că e de netolerat utilizarea de gaze toxice de luptă, România se va solidariza cu aliaţii săi”, a spus Băsescu, potrivit Ziarul Financiar.

“De ce prudenţă? Pentru că, spre exemplu, şi azi au fost circa 20 de solicitări de operaţiuni consulare la ambasada noastră de la Damasc. Duminică au fost 18 solicitări de asistenţă consulară. În acest moment e în pregătire repatrierea a 19 cetăţeni români. Avem o problemă legată de prezenţa cetăţenilor români pe teritoriul sirian”, a spus Băsescu.

Sursa: ZF.ro
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.