Romania poate scapa de somajul din randul tinerilor prin antreprenoriat

tineri-someri-2Dezvoltarea antreprenoriatului va reduce şomajul în rândul tinerilor, aflat în continuă creştere, soluţie care trebuie susţinută însă prin finanţare, mentorat şi scăderea birocraţiei, spune Mihaela Matei, marketing supervising associate la EY România.

”Antreprenoriatul vine cu două surse de scădere a şomajului: cu cât mai multe companii sunt înfiinţate, cu atât mai mult va creşte numărul de angajaţi, iar cu cât mai mulţi tineri vor deveni antreprenori şi se vor auto-susţine, numărul şomerilor va scădea. (…) Pentru creşterea numărului de antreprenori, însă, este nevoie de finanţare şi mentorat. Finanţarea fără mentorat este ineficientă, la fel ca şi mentoratul fără finanţare. În general, 88% dintre antreprenorii care au mentori oameni de afaceri experimentaţi supravieţuiesc în business”, a mai arătat Matei, potrivit Mediafax.ro.

88% dintre antreprenorii care au mentori oameni de afaceri experimentaţi supravieţuiesc în business. Pe lângă mentorat şi finanţare, birocraţia este o altă problemă cu care se confruntă antreprenorii.

”Cei mai mulţi antreprenori tineri sunt frustraţi de mediul de fiscalizare şi reglementare. În prezent, acesta este în general gândit pentru companiile mai mari”, mai spune Matei.

Sursa: Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.