Connect with us

EVENIMENTE

Elitele medicinei româneşti – premiate la Gala Sănătăţii 2012

Published

on

Cea de-a IV-a ediție a Galei Sănătății își deschide cortina, în seara de 5 decembrie, în Salonul de Recepţii al Palatului Parlamentului, în fața celor mai mari personalități ale vieții medicale și le premiază pentru realizările deosebite pe care le-au înfăptuit în cursul anului 2012.

Câștigătorii premiilor înscrise în concurs la cele nouă categorii vor fi desemnați de către comisia de jurizare, care se va reuni pentru deliberare astazi,  26 noiembrie. Juriul este format din personalităţi de marcă din lumea medicală si academica, precum:

 • ·         Preşedintele Comisiei: Acad. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti
 • ·         Vicepreşedintele comisiei: Prof. Dr. Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca

Membrii comisiei:

 •          Rodica Nassar, preşedinte Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor
 •          Prof. Dr. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
 •          Acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române
 •          Dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii
 •          Dr. Vasile Cepoi, preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor
 • Prof. Univ. Dr. Marius Bojiţă, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj
 •          Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
 •    Dr. Florian Bodog, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii
 •      Dr. Marius Filip, medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate
 •   Prof. Dr. Petru Armean, managerul Spitalului „Prof. Dr. Th. Burghele”
 •         Conf. Dr. Laurenţiu Beluşică, şeful secţiei de chirurgie de la Spitalul M.A.I „Dimitrie Gerota” din Bucureşti
 •          Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, seful sectiei de  Chirurgie Generala Spitalul Clinic Sf. Maria
 •          Diana Brâncuş, jurnalist TVR
 •          Lector Univ. Dr. Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group

„Gala Sănătăţii a devenit un fenomen care şi-a dovedit valoarea şi puterea de a supravieţui în condiţii dificile. Gala Sănătăţii este unul dintre puţinele, dacă nu cumva singurul loc, unde excelenţa, la nivel apropiat obiectivităţii maxime îşi găseşte locul. Am ajuns deja la a IV – a ediţie, fiecare dintre ele demonstrând calitatea şi neutralitatea alegerilor valorilor medicale care cu adevărat merită. Gala Sănătăţii a devenit o sărbătoare a valorilor din sănătatea românească care are bucuria ca la sfârşitul fiecărui an să-şi redescopere elitele. A devenit în acelaşi timp o provocare pentru fiecare dintre actorii din lumea medicală, pentru a îndeplini criteriile care îi fac compatibili cu excelenţa şi cu obţinerea preţioaselor diplome. Fiecare medic mai mare sau mai mic, lucrează în fiecare zi pentru vieţile semenilor lor fără să se gândească la o răsplată, dar sunt sigur că la sfârşit, cei care obţin această diplomă sunt cu adevărat fericiţi pentru că reprezintă ceva pentru lumea medicală”, a conchis Acad. Dr. Dan Mircea Enescu, preşedintele Comisiei de Jurizare al Galei Sănătăţii, ediţia a IV-a, 2012.     

Seara de 5 decembrie se anunță a fi o seară de sărbătoare a medicinei româneşti, de apreciere a muncii tuturor celor care se implică pentru îmbunătăţirea sănătăţii din România și de bucurie a celor care vor câștiga cele 12 premii oferite de Sănătatea Media Group.

În cadrul Galei Sănătății, ediția a IV-a vor fi acordate cele 7 premii consacrate, dintre care amintim:

Premiul pentru cel mai performant management medical – sectorul public;

Premiul pentru cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii;

Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală;

Premiul pentru cea mai implicată asociaţie de pacienţi;

Premiul pentru cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină;

Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate;

Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică.

În cadrul Galei Sănătății, ediția a IV-a vor fi acordate și trei premii speciale, devenite și ele deja tradiție. Este vorba despre premiul “Pasiune şi devotament”, “Întreaga carieră medicală” și Premiile “Explore Medicine TV”.

“Premiul Explore Medicine TV este un premiu special pentru mine și asta deoarece aici îi premiem pe acei medici care s-au implicat în proiectul didactic Explore Medicine TV. Îi premiem pe aceia care s-au alăturat acestui proiect inovator în acest an, care au înţeles că imaginea  video contribuie substanţial la eficacitatea procesului de învăţare, şi care, cu dăruirea pe care o implică profesiunea de dascăl, primesc echipele noastre de filmare în sala de operații, se implică   apoi activ în elaborarea materialelor didactice video dedicate studentilor si rezidentilor”, a declarat Simona Maria Vlădica, Directorul General al Sănătatea Media Group.

Anul acesta, Gala Sănătății acordă și două premii noi, este vorba despre “Chirurgul Anului” și „Pediatrul Anului”, unde medicii cu cele mai importante realizări în domeniul respectiv, pe anul 2012, vor fi apreciați de către juriul Galei Sănătăţii.

Gala Sănătăţii, ediţia a patra, este un eveniment Sănătatea Media Group organizat în anul 2012, in parteneriat cu Primăria Sectorului 5.

 

EVENIMENTE

VIDEO. ,,Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice” Conferință organizată, la București, de Marea Lojă Națională din România, în cadrul seriei de conferințe și dezbateri “Viitorul României”

Published

on

Marti, 22 ianuarie, ora 18:00, a avut loc conferința cu tema ,,Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice. ” din seria seria de dezbateri “Viitorul României” lansată de Marea Lojă Națională din România. Evenimentul se desfășoară în Pentagon Events.

Lectorii prezenți în această seară sunt dl. Academician Mugur Isărescu (Guvernatorul BNR), dl. Academician Ioan-Aurel Pop (Președintele Academiei Romane), dl. Deputat Sorin Câmpeanu (Președintele Consiliului Național al Rectorilor din România), dl. Horia Alexandrescu, jurnalist. Moderator: dl. Alecu Racoviceanu.

Partea I

Partea a II-a

Partea a III-a

Context:

Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora. Care sunt formele de implicare in societate a elitelor? Cum pot fi acestea recunoscute si in ce formula optima isi pot asuma rol activ in leadership-ul national?

Pentru a facilita clarificarea unor aspecte privind probleme majore care preocupă România de azi, Marea Lojă Națională din România organizează o serie de conferinte si dezbateri, într-un larg cadru, cu implicarea societății civile și a factorilor interesați.

Printre participanții invitați la dezbateri se vor număra personalitati din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic si politic. Prin acest ciclu de conferințe, societatea civilă va putea contribui la clarificarea aspectelor insuficient explicate, într-o perioadă care generează nevoia de a contura o viziune unitară și coerentă privind dezvoltarea României.

Tematicile alese reprezinta repere ale interesului manifestat de mass-media si publicul larg, dar si resurse de dezvoltare pentru viitorul tarii noastre. Urmarind nevoia de normalitate si viziune strategica in abordarea unor astfel de repere, initiativa isi propune sa reuneasca lideri de opinie si exponenti ai zonelor de expertiza vizate, astfel incat proiectia rezultata sa ofere atat oportunitatea unei dezbateri reale pe teme concrete, dar si solutii pentru evitarea unor confuzii sau distorsionari ale situatiei reale ori ale solutiilor de care Romania are nevoie in aceasta perioada.

Citiți și:

Marea Lojă Națională din România lansează seria de dezbateri “Viitorul României”, pe teme importante și de actualitate pentru societatea românească

VIDEO. Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Conferință organizată, la Iași, de Marea Lojă Națională din România, în cadrul seriei de conferințe și dezbateri “Viitorul României”

Continue Reading

EVENIMENTE

VIDEO. Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Conferință organizată, la Iași, de Marea Lojă Națională din România, în cadrul seriei de conferințe și dezbateri “Viitorul României”

Published

on

Marea Lojă Națională din România, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași și Academia Română, Filiala Iași, Institutul de istorie ”A. D. Xenopol”, a organizat la 18 ianuarie, conferința  ”Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, care se înscrie în seria de dezbateri ”Viitorul României”, în cadrul cărora sunt abordate teme de actualitate cu scopul de a facilita clarificarea unor aspecte privind probleme majore care preocupă România de azi.

Conferința ”Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a avut loc în Aula Bibliotecii Universitate ”Mihai Eminescu” și a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook CaleaEuropeană.ro.

 

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Simona Spinaru, director al Institutului Diplomatic Român, prof.univ.dr. al Academiei Române, Filiala Iași, Institutul de istorie ”A.D. Xenopol”, Cătălin Turliuc, Laura Iulia Scântei, senator din partea PNL în Parlamentul României și directorul CaleaEuropeană.ro, Dan Cărbunaru.

”Alegerile europarlamentare sunt de o importanță crescută. Dimensiunea parlamentară românească va avea un dublu impact. Voi fi în același timp la prezidiul Consiliului Uniunii Europene, și va trebui în același timp să ne gestionăm propriul proces electoral, campania și alegerile europarlamentare. Acestea sunt foarte importante pentru că, în funcție de aceste alegeri, vom avea configurația viitoare a Parlamentului European, vom putea să intuim orientarea politicilor care vor fi adoptate de viitoarea Comisie Europeană, cum ne vor avantaja din punct de vedere al politicii fiscale, alocării resurselor financiare în viitorul CFM”, a punctat Iulia Scântei în cadrul discursului său susținul la eveniment.

Senatorul liberal a atras atenția asupra avântului pe care îl au forțele eurosceptice în ultima perioadă semnalând că acestea vor ”genera o nouă fragmentare care vor îngreuna adoptarea diverselor acte normative ale viitorului PE”

”Dincolo de ordinea politică, forțele pro-europene se împuținează de la un ciclu electoral la altul. Întmpinăm o nouă evoluție, apariția partidelor eurosceptice care va duce la o nouă fragmentare care vor îngreuna adoptarea diverselor acte normative ale viitorului PE. Vom fi în situația numirii președintelui Comisiei Europene, va urma, în octombrie, numirea președintelui Băncii Centrale Europene care va genera fricțiuni între membri nordici și sudici și o nouă competiție între est și vest pentru că vor fi implicate mai mult statele care sunt deja în zona euro”, a mai spus Iulia Scântei.

”Cred că Europa este leagănul marilor civilizații și o casă trainică pentru națiunile ce o compun, iar Uniunea Europeană este cea mai bună invenție politică din istoria noastră contemporană, fundamentată pe principii și valori, gândire pozitivă” a precizat senatorul Iulia Scâtei într-o postare pe Facebook ce a succedat evenimentul, completând că ”viitorul Uniunii e de neconceput fără reconciliere, fără solidaritate, fără coeziune și fără respect reciproc între statele membre.”

Seria de conferințe și dezbateri a fost lansată la București, 15 ianuarie 2019 și a fost dedicată importanței preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Printre temele din cadrul ciclului de conferințe ”Viitorul Europei” se numără: Promovarea capitalului și business-ului. Oamenii de afaceri romani. Oportunitățile generate de integrarea în UE,  Exodul de inteligență, problema majoră a României, Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice. Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora, Intelligence-ul – rol și necesitate în societatea modernă, Importanta învâțământului dual profesional în dezvoltarea României moderne.

Tematicile alese reprezinta repere ale interesului manifestat de mass-media si publicul larg, dar si resurse de dezvoltare pentru viitorul tarii noastre. Urmarind nevoia de normalitate si viziune strategica in abordarea unor astfel de repere, initiativa isi propune sa reuneasca lideri de opinie si exponenti ai zonelor de expertiza vizate, astfel incat proiectia rezultata sa ofere atat oportunitatea unei dezbateri reale pe teme concrete, dar si solutii pentru evitarea unor confuzii sau distorsionari ale situatiei reale ori ale solutiilor de care Romania are nevoie in aceasta perioada.

Continue Reading

EVENIMENTE

VIDEO Părinți din șapte state membre UE, inclusiv România, solicită o lege europeană pentru educația incluzivă a copiilor cu dizabilităţi

Published

on

Părinţi din şapte state membre ale UE propun Comisiei Europene o lege europeană care să faciliteze accesul copiilor cu dizabilităţi în şcolile de masă, suport, programă adaptată sau profesor de sprijin.

Astfel, părinţi din România, Belgia, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Ungaria depun iniţiativa legislativă utilizând mecanismul Comisiei Europene – EU Citizens Initiative – prin intermediul căruia cetăţenii europeni din cel puţin şapte state membre pot solicita Comisiei să înainteze Parlamentului European un proiect de lege pe o anumită temă.

Evenimentul de lansare a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.


“Ne-am adunat părinţi din şapte state ale Uniunii Europene, părinţi de copii cu dizabilităţi, pentru că dorim să solicităm Comisiei Europene o lege pentru educaţia incluzivă a copiilor cu dizabilităţi. UE nu are o lege dedicată persoanelor cu dizabilităţi şi cu atât mai puţin legată de educaţie. În toate statele membre sunt probleme legate de accesul la educaţie al copiilor noştri şi cu atât mai mult în România. Aşa că ne-am adunat mai mulţi părinţi din şapte ţări şi am propus Comisiei Europene un proiect de directivă. (…) Dacă ţările noastre sau guvernele noastre nu ne aud, a venit momentul să ducem vocea noastră la un nivel mai înalt, acolo unde credem noi că printr-o lege europeană implementată obligatoriu în toate statele europene viaţa copiilor noştri se va schimba”, a afirmat, vineri, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Mădălina Turza, la evenimentul de lansare a iniţiativei civice europene – “Europe Cares”, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că o astfel de lege ar însemna o “schimbare majoră” pentru copiii cu dizabilităţi.

“În primul rând i-am avea pe copii scoşi din şcolile speciale, unde ei sunt izolaţi, ar exista mecanisme de tranziţie către şcolile incluzive, profesorii ar începe să fie pregătiţi prin programe dedicate, să ştie cum să le predea, ar exista servicii de intervenţie timpurie în comunitate care să îi ajute pe copiii noştri să poată accesa şcolile, tehnologii asistive în şcoli, accesibilizare, programă adaptată, toate acele lucruri care există în ţările nordice şi SUA. În UE şi cu precădere în statele estice există o problemă foarte, foarte mare. Şi, în general, în UE, 40% dintre copiii cu dizabilităţi abia termină învăţământul gimnazial şi rămân fără nicio pregătire”, a punctat Turza.

Potrivit ei, în România sunt 70.000 de copii cu dizabilităţi, dintre care aproape jumătate sunt izolaţi în şcoli speciale.

“Foarte mulţi copii sunt în afara sistemului de învăţământ, iar cei care au accesat şcolile de masă după modificarea unei legi pe care am făcut-o în 2016 se confruntă cu lipsa de sprijin în şcoală – nu există profesor de sprijin, profesorii nu ştiu să le predea, părinţii celorlalţi copii îi vor afară din şcoală. Avem mii de cazuri în România de copii discriminaţi sau supuşi excluziunii”, a spus Mădălina Turza.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi este o organizaţie nonguvernamentală dedicată protecţiei şi promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi din România.

 

.

Continue Reading

Trending