Connect with us

POLITICĂ

Cine este Ramona Mănescu, propunerea premierului pentru şefia Ministerului Transporturilor

Published

on

Ramona Manescu-RAPPLRamona Manescu este este absolventă a Facultăţii de Drept, europarlamentar din 2007, realeasă în 2009, şi membru PNL din anul 1990. Este membra a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator in Comisia pentru Dezvoltare Regionala si membru in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale.

De asemenea, face parte din delegatiile Parlamentului European pentru relatiile cu Peninsula Arabica si Japonia.

După absolvirea Facultăţii de Drept, Ramona Mănescu a urmat mai multe cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul Superior de Securitate Naţională, la Facultatea de Ştiinţe Politice şi la Institutul Diplomatic Român şi a fost a fost expert parlamentar şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, înainte de a fi europarlamentar.

În calitate de raportor ALDE, membru supleant in cadrul Comisiei pentru Educatie si Cultura (CULT), activitatea Ramonei Mănescu presupune:

• Raportor privind competentele cheie pentru o lume in curs de schimbare: punerea in aplicare a programului de lucru “Educatie si formare profesionala 2010”

• Raportor privind promovarea accesului tinerilor la piata muncii, consolidarea statutului stagiarilor si ucenicilor;• Raportor privind Cartea Verde “Eliberarea potentialului industriilor culturale si creative”

• Raport privind “Platforma europeană de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale: un cadru european pentru coeziunea socială și teritorială”

• Raport referitor la agenda pentru noi competențe şi locuri de muncă.

 În calitate de coordonator ALDE in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (REGI), Mănescu notează următoarele activităţi:

Raportor de opinie:

• Aviz referitor la modernizarea achizițiilor publice

Raportor principal:

• Raport privind procedura de achizitii publice

• Raport privind achizițiile efectuate de entitățile care își desfășoară activitatea în sectoarele apei, energiei, transporturilor și serviciilor poștale

• Raport privind reteaua de telecomunicatii trans-europeana

Raportor ALDE:

• Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1083/2006 al Consiliului în ceea ce priveşte asistenţa rambursabilă şi ingineria financiară.

• Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1083/2006 al Consiliului în ceea ce priveşte anumite dispoziţii referitoare la gestiunea financiară pentru anumite state membre care se confruntă cu dificultăţi grave sau sunt ameninţate de astfel de dificultăţi cu privire la stabilitatea lor financiară (FEDER şi FSE).

• Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1083/2006 în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la instrumentele de împărțire a riscurilor în cazul statelor membre care se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți cu privire la stabilitatea lor financiară.

• O Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

• Facilitatea „Conectarea Europei”.

• Raport privind al doilea pachet de simplificare a cerinţelor privind utilizarea fondurilor europene

• Raport privind dobândirea coeziunii teritoriale, sociale şi economice în cadrul Uniunii Europene – condiţie esenţială pentru dezvoltarea durabilă şi competitivitatea la scară globală

• Raport privind contribuia politicii de coeziune la atingerea obiectivelor Lisabona

• Raport privind descarcarea de gestiune 2008: Bugetul general al CE

• Raport privind Cartea Albă a Comisiei Europene pe tema adaptării la schimbările climatice

• Raport privind situaţia actuală şi sinergiile viitoare pentru o eficacitate sporită între FEDER şi alte fonduri structurale

• Raport privind Obiectivul 3: O provocare pentru cooperarea teritorială – viitoarea agendă pentru cooperarea transfrontalieră, transnaţională şi interregională

• Raport privind PIB-ul şi dincolo de acesta – Măsurarea progreselor într-o lume în schimbare

• Raport privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive

• Raport privind eliberarea potențialului industriilor culturale și creative

• Raport privind politica de coeziune și regională a UE după 2013

• Raport privind politica de locuinţe şi politica de dezvoltare urbană

• Raport privind programul de susținere a continuării dezvoltării unei politici maritime integrate

• Raport privind normele comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune și de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori

• Raport privind propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program de susținere a continuării dezvoltării unei politici maritime integrate

• Raport privind propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consilului privind Sistemul european de conturi nationale si regionale din Uniunea European

• Raport “O Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor”

• Raport “PAC în perspectiva anului 2020: Cum răspundem provocărilor viitorului legate de alimentație, resurse naturale și teritorii”

• Regulamentul privind Fondul de Coeziune

• Redezvoltarea urbana ca instrument de crestere economica in cadrul Politicii de Coeziune

• Sistemul european de conturi nationale si regionale din UE

• Regulamentul privind Fondul Social European

Mai multe informatii despre activitatea Ramonei Mănescu în Parlamentul European, aici.

Ramona Mănescu are 41 de ani, este soţia primarului Sectorului 6 al Capitalei, Rareş Mănescu.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis a decis amânarea ceremoniei în care urma să declare anul 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”

Published

on

© Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a decis amânarea ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat “Anul omagierii victimelor comunismului”.

“În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai, la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat “Anul omagierii victimelor comunismului”. Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent şi din profund respect pentru toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate în anii tiraniei comuniste, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară”, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Potrivit sursei citate, încă de la preluarea mandatului, preşedintele Iohannis a acţionat constant pentru condamnarea crimelor şi abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum şi pentru omagierea victimelor totalitarismului.

“Preşedintele Klaus Iohannis consideră ca lecţiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei şi a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toţi un exerciţiu civic permanent”, mai arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi că şeful statului va declara anul 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat marţi de ce a ales data de 20 mai pentru acest eveniment.

“Săptămâna viitoare voi declara anul 2019 – Anul recunoştinţei, este anul în care vreau să ne arătăm recunoştinţa faţă de cei care au făcut posibilă marea schimbare în Decembrie ’89 şi unii mai cârcotaşi m-au întrebat: şi atunci de ce începeţi în mai? Eu vreau să declar anul 2019 ca An al recunoştinţei care se încheie în decembrie cu o mare sărbătoare în cinstea Revoluţiei din Decembrie ’89 şi încep atunci când a început votul democratic în România. Primele alegeri libere în România au avut loc pe 20 mai 1990. De aceea în mai”, a explicat şeful statului, cu ocazia lansării celui de-al treilea volum al său “EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc la Ploieşti. 

Continue Reading

JUSTIȚIE

VIDEO Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să voteze la referendum: „Pe 26 mai sa spunem răspicat DA pentru România europeană”

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că îi îndeamnă pe români să vină să voteze la referendum dacă își doresc o Românie europeană.

Dragi români, cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai sa spunem răspicat Da pentru România europeană, ”DA” pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri în care nimeni nu este mai presus de lege. Votați ”DA” la referendum și nu-i lăsați pe alții să decida în locul vostru. Românii votează pentru ca românii contează”, este mesajul șefului statului.

Pe 25 aprilie, președintele Klaus Iohannis a luat ”act de preocuparea intensă și constantă a societății românești față de necesitatea combaterii fenomenului corupției” și a semnat decretul prin care a decis organizarea referendumului național pentru justiție la data de 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Referendumul, primul convocat de un președinte după cel din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300 de membri și optarea pentru un Parlament unicameral, are loc în condițiile în care șeful statului a solicitat Guvernului și majorității politice să nu mai legifereze netransparent și în favoarea unei amnistii și grațieri a faptelor de corupție.

”Luând act de preocuparea intensă și constantă a societății românești față de necesitatea combaterii fenomenului corupției şi a consecințelor acestuia, a asigurării integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, precum și de nevoia unui cadru legislativ coerent și stabil”, este prima motivație care reiese din decretul semnat de Klaus Iohannis.

Decretul are trei articole, precizându-se că ”poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele probleme de interes național: 1. interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție; 2. interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe”.

Referendumul din 26 mai presupune chemarea cetățenilor români la vot pentru a opta cu ”Da” sau ”Nu” la cele două întrebări care se vor regăsi pe buletinul de vot:


1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Continue Reading

POLITICĂ

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a inaugurat o nouă secție de terapie acută nefrologică de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila

Published

on

© Gabriela Firea/ Facebook

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat marți, o nouă secție de terapie acută nefrologică de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila.

Valoarea totală a lucrărilor și investițiilor realizate la această unitate medicală se ridică la aproximativ 3,1 milioane de euro.

“Investițiile masive pe care le-am făcut în unitățile medicale administrate de noi își dovedesc rezultatele: am reușit astăzi să avem la spitalul Dr. Carol Davila aparatură medicală de ultima generație, în valoare de peste două milioane de euro! Valoarea totală a investițiilor realizate în acest spital este de 3,1 milioane de euro, însemnând dotări și reabilitări. Astfel, ne putem mândri că avem în 3 spitale administrate de Primăria Capitalei secții de urologie moderne: la Burghele, Colentina și Carol Davila, mai ales că numărul pacienților urologici este în continuă creștere. Datorită investițiilor făcute în acest spital numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condițiile în care în prezent este de 900 pe luna, iar pacienții cu litiază renală au o șansă de a se vindecă fără intervenție chirurgicală. Vom continuă și anul acesta investițiile în spitalele pe care le administrăm, astfel încât bucureștenii, și nu numai, să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene”, se anunță într-un comunicat al Primăriei Municipiului  București.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending