Connect with us

POLITICĂ

Cine este Ramona Mănescu, propunerea premierului pentru şefia Ministerului Transporturilor

Published

on

Ramona Manescu-RAPPLRamona Manescu este este absolventă a Facultăţii de Drept, europarlamentar din 2007, realeasă în 2009, şi membru PNL din anul 1990. Este membra a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator in Comisia pentru Dezvoltare Regionala si membru in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale.

De asemenea, face parte din delegatiile Parlamentului European pentru relatiile cu Peninsula Arabica si Japonia.

După absolvirea Facultăţii de Drept, Ramona Mănescu a urmat mai multe cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul Superior de Securitate Naţională, la Facultatea de Ştiinţe Politice şi la Institutul Diplomatic Român şi a fost a fost expert parlamentar şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, înainte de a fi europarlamentar.

În calitate de raportor ALDE, membru supleant in cadrul Comisiei pentru Educatie si Cultura (CULT), activitatea Ramonei Mănescu presupune:

• Raportor privind competentele cheie pentru o lume in curs de schimbare: punerea in aplicare a programului de lucru “Educatie si formare profesionala 2010”

• Raportor privind promovarea accesului tinerilor la piata muncii, consolidarea statutului stagiarilor si ucenicilor;• Raportor privind Cartea Verde “Eliberarea potentialului industriilor culturale si creative”

• Raport privind “Platforma europeană de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale: un cadru european pentru coeziunea socială și teritorială”

• Raport referitor la agenda pentru noi competențe şi locuri de muncă.

 În calitate de coordonator ALDE in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (REGI), Mănescu notează următoarele activităţi:

Raportor de opinie:

• Aviz referitor la modernizarea achizițiilor publice

Raportor principal:

• Raport privind procedura de achizitii publice

• Raport privind achizițiile efectuate de entitățile care își desfășoară activitatea în sectoarele apei, energiei, transporturilor și serviciilor poștale

• Raport privind reteaua de telecomunicatii trans-europeana

Raportor ALDE:

• Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1083/2006 al Consiliului în ceea ce priveşte asistenţa rambursabilă şi ingineria financiară.

• Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1083/2006 al Consiliului în ceea ce priveşte anumite dispoziţii referitoare la gestiunea financiară pentru anumite state membre care se confruntă cu dificultăţi grave sau sunt ameninţate de astfel de dificultăţi cu privire la stabilitatea lor financiară (FEDER şi FSE).

• Modificarea Regulamentului (CE) nr. 1083/2006 în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la instrumentele de împărțire a riscurilor în cazul statelor membre care se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți cu privire la stabilitatea lor financiară.

• O Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

• Facilitatea „Conectarea Europei”.

• Raport privind al doilea pachet de simplificare a cerinţelor privind utilizarea fondurilor europene

• Raport privind dobândirea coeziunii teritoriale, sociale şi economice în cadrul Uniunii Europene – condiţie esenţială pentru dezvoltarea durabilă şi competitivitatea la scară globală

• Raport privind contribuia politicii de coeziune la atingerea obiectivelor Lisabona

• Raport privind descarcarea de gestiune 2008: Bugetul general al CE

• Raport privind Cartea Albă a Comisiei Europene pe tema adaptării la schimbările climatice

• Raport privind situaţia actuală şi sinergiile viitoare pentru o eficacitate sporită între FEDER şi alte fonduri structurale

• Raport privind Obiectivul 3: O provocare pentru cooperarea teritorială – viitoarea agendă pentru cooperarea transfrontalieră, transnaţională şi interregională

• Raport privind PIB-ul şi dincolo de acesta – Măsurarea progreselor într-o lume în schimbare

• Raport privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive

• Raport privind eliberarea potențialului industriilor culturale și creative

• Raport privind politica de coeziune și regională a UE după 2013

• Raport privind politica de locuinţe şi politica de dezvoltare urbană

• Raport privind programul de susținere a continuării dezvoltării unei politici maritime integrate

• Raport privind normele comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune și de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori

• Raport privind propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program de susținere a continuării dezvoltării unei politici maritime integrate

• Raport privind propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consilului privind Sistemul european de conturi nationale si regionale din Uniunea European

• Raport “O Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor”

• Raport “PAC în perspectiva anului 2020: Cum răspundem provocărilor viitorului legate de alimentație, resurse naturale și teritorii”

• Regulamentul privind Fondul de Coeziune

• Redezvoltarea urbana ca instrument de crestere economica in cadrul Politicii de Coeziune

• Sistemul european de conturi nationale si regionale din UE

• Regulamentul privind Fondul Social European

Mai multe informatii despre activitatea Ramonei Mănescu în Parlamentul European, aici.

Ramona Mănescu are 41 de ani, este soţia primarului Sectorului 6 al Capitalei, Rareş Mănescu.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

POLITICĂ

Klaus Iohannis a primit premiul ”Garantul democrației” din partea Tineretului Național Liberal: ”Dați ce aveți mai bun pentru țară”

Published

on

© Captură video/ presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a primit sâmbătă, la Sinaia, premiul ”Garantul democrației” din partea Tineretului Național Liberal la Gala TNL ”Mircea Ionescu Quintus”.

Potrivit TNL, acordarea acestui premiu șefului statului a fost decisă datorită faptului că activitatea lui Klaus Iohannis oferă ”garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale”.

Dați ce aveți mai bun pentru țară”, a spus președintele Klaus Iohannis, în discursul său către tinerii liberali, citându-l pe Mircea Ionescu Quintus.

”Am fost mișcat când am aflat că doriți să îmi acordați un premiu care se numește garant al democrației. Mi-am pus întrebarea dacă merit un premiu cu această denumire. Sunt eu un garant al democrației în România?”, a întrebat președintele, în aplauzele sălii. 

La eveniment au fost prezenți și candidați ai PNL la alegerile europene, între care Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Marian-Jean Marinescu, Mihai Țurcanu sau Violeta Alexandru.

Până în prezent, președintele Klaus Iohannis a primit mai multe recunoașteri și distincții internaționale cu privire la activitatea sa politică.

Anul trecut, șeful statului a primit, la München, premiul ”Franz Josef Strauss” din partea Fundației Hanns Seidel pentru promovarea, în mod constructiv și vizionar, de-a lungul întregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societăți unite și a încrederii în proiectul european.

Aceasta a fost cea de-a treia distincție primită de Klaus Iohannis în Germania, după ce în 2016 a fost distins la Kiel cu premiul  Fundației Hermann Ehlers pentru “sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”, iar în 2017, la Berlin, cu Ordinul Sfântului Gheorgheacordat de Balul Operei ”Semper” din Dresda, pentru angajamentul său politic pro-european.

Tot în 2017, președintele a primit, la Washington, distincţia „Light Unto the Nations”, premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee – AJC) şefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice.

Continue Reading

POLITICĂ

Teodor Meleșcanu cere dublarea bugetului MAE: Natura războiului se schimbă. Apărarea şi descurajarea trebuie să fie dublate de comunicare strategică

Published

on

© Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a propus dublarea cadrului bugetar de care dispune Ministerul Afacerilor Externe, aflat actualmente la aproximativ 0,5% din PIB, invocând faptul că apărarea şi descurajarea trebuie să fie dublate de comunicare strategică, dar şi de rezilienţa societăţii în general în condițiile în care ”natura războiului” se află în transformare.

Dacă vă uitaţi la (…) schimbarea naturii războiului, la accentul şi priorităţile pe care le avem în ceea ce priveşte combaterea războiului hibrid, în principal prin consolidarea rezilienţei, prin toate metodele dedicate comunicării strategice, fără aceste elemente nu putem să ne simţim cu adevărat în siguranţă“, a afirmat şeful diplomaţiei române la “Atlantic-Black Sea Security Forum”, eveniment organizat de Aspen Institute Romania și biroul de la București al German Marshall Fund.

El a spus că apărarea văzută doar din punct de vedere militar nu este suficientă și a vorbit despre o eventuală creştere a bugetului Ministerului Afacerilor Externe la 1% din Produsul Intern Brut.

Faptul că alocăm 2% din PIB Ministerului Apărării cred că este o idee foarte bună şi există un consens politic legat de aceasta. Cred că a venit momentul să ne gândim, de asemenea, la creşterea posibilităţilor şi activităţilor din domeniul nostru. (…) Cred că ar trebui să ne gândim, de asemenea, la 1% din buget pentru Ministerul Afacerilor Externe şi diplomaţia noastră. În prezent nu este rău, avem 0,54%, dar 1% din PIB ar putea fi un instrument foarte important pentru dezvoltare“, a punctat el, potrivit Agerpres

Ministrul Afacerilor Externe a participat joi a deschiderea „Atlantic – Black Sea Security Forum: The New Great Game? Return to Power Politics”, organizat de Institutul Aspen din România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the United States.

Șeful diplomației române a mai evocat, în alocuțiunea sa, evoluțiile politico-militare și de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre cu implicații la nivelul întregii comunități euro-atlantice.

 

Continue Reading

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis va primi premiul ”Garantul democrației” la Gala Tineretului Național Liberal

Published

on

©️ Calea Europeană/ Diana Zaim

Tineretul Național Liberal organizează sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 18:00, la Centrul Internațional de Conferințe „Casino” din Sinaia, Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, eveniment ce are ca scop recunoașterea și promovarea activității tinerilor liberali din întreaga țară, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Gala din acest an se va bucura de prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, și de participarea președintelui PNL, Ludovic Orban, și a unor candidați PNL la alegerile europarlamentare. De asemenea, la reuniune vor mai lua parte lideri locali liberali și aproximativ 400 de tineri liberali din toată țara.

Cu acest prilej, Tineretul Național Liberal va acorda Președintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democrației”, activitatea domniei sale oferind garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale.

Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi decernate premii membrilor și filialelor Tineretului Național Liberal care s-au remarcat prin activitatea desfășurată pe parcursul anului 2018, dar nu numai. În plus, vor fi acordate distincții și premii speciale organizațiilor partenere sau unor membri ai societății civile a căror activitate este rezonantă cu principiile și valorile TNL.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending