Traian Băsescu: Un surogat de președinte nu ar fi obținut mai mult pentru România

traian basescuPreședintele Traian Băsescu susţine că România a obținut foarte mult la Bruxelles. „România este beneficiar net de fonduri europene – 31 de miliarde din contribuțiile cetățenilor europeni, germani, olandezi, francezi ș.a.m.d.”, susține șeful statului într-o conferinţă de presă, potrivit Jurnalul.ro.

Băsescu spune că a obținut o creștere a fondurilor europene „pe coeziune” cu 10%, față de perioada actuală, ceea ce este o performanță, întrucât stăm prost cu absorbția fondurilor europene și nu este credibil că ne vom îmbunătăți absorbția spectaculos, în perioada următoare. Sigur, sunt unii care la viața lor n-au negociat decât funcții de partid, n-au negociat cu alte state. Lipsa lor de experiență s-a vazut la negocierile cu Fondul”, a spus Băsescu, cu referire evidentă la premierul Victor Ponta.

Unul dintre jurnaliştii prezenţi l-a întrebat pe preşedinte dacă nu s-a gândit să-l delege pe Victor Ponta la Bruxelles, Băsescu răspunzând că „un surogat de președinte nu ar fi obținut mai mult pentru România”.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.