Forumul EUROSFAT privind alegerile europarlamentare, 7 aprilie

Asociația Europuls și Centrul Român de Politici Europene (CRPE) va invita la evenimentul EUROSFAT care va avea loc în data de 7 Aprilie 2014, la Palatul Parlamentului din București. EUROSFAT este forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene. Scopul evenimentului este de a reuni reprezentantii politici, mediul de afaceri, societatea civilă și cetățenii interesați pentru a contura pozițiile dar şi așteptările pe care aceștia le au față de Uniunea Europeană.

eurosfattÎn preajma alegerilor europene, cei care activează în domeniul politicilor europene sunt invitați sărealizeze un bilanț al ultimilor ani și să enunțe recomandări pentru noii europarlamentari și pentru noua Comisie Europeană. Candidații la alegerile europene vor fi prezenți în cadrul unor dezbateri speciale pentru a răspunde întrebărilor societății civile cu privire la forma și conținutul angajamentului lor european. EUROSFAT 2014 va consta din două reuniuni plenare și din şase ateliere. Reuniunea plenară de deschidere va avea ca temă centrală alegerile europene şi modalităţile de ameliorare a procesului electoral, în timp ce reuniunea plenară de închidere va constitui o dezbatere între lideri ai partidelor politice europene. Acestia vor avea șansa sa își prezinte viziune despre viitorul UE, în contextul alegerilor europene şi al alegerii unui nou Președinte al Comisiei Europene. Printre invitaţii confirmaţi se numără Guy Verhofstadt, photo-verhofstadtPreşedintele ALDE şi candidat desemnat la Preşedinţia Comisiei Europene precum şi Comisarul European Dacian Cioloş.

Atelierele EUROSFAT 2014 se vor grupa în dezbateri cu candidați și dezbateri cu experți. Dezbaterile cu candidați vor urmări să aducă în prim plan viziunileși programele politice ale candidaţilor români care se vor confrunta în campania pentru alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, dezbaterile cu experți vor oferi aportul societății civile și al experților în politici publice la anumite probleme specifice care vizează poziționarea României în cadrul Uniunii Europene.

EUROSFAT 2014 este organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European,Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor.

Inscrierile se fac la www.eurosfat.ro/inscrieri. Programul EUROSFAT 2014 poate fi consultat aici.

Pentru mai multe detalii: www.eurosfat.ro sau contact@eurosfat.ro.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.