Connect with us

ROMÂNIA

Frank Rose la Bucureşti: “SUA sunt aici, vor fi aici”. De ce este important scutul antirachetă pentru influenţa unei ţări

Published

on

Frank RoseFrank Rose, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru politica spaţială şi de apărare, a vorbit la Bucureşti despre perspectivele scutului antirachetă de la Deveselu, componentă a apărării NATO şi SUA împotriva rachetelor balistice. El a dat asigurări, în contextul crizei din Ucraina, că angajamentele SUA în România sunt şi vor fi la fel de puternice: “Suntem aici, vom fi aici”, relatează Gandul.info.

Rose a explicat de asemenea de ce este important pentru o ţară să aibă pe teritoriul ei o instalaţie de tipul celei de la Deveselu: “Când o ţară are o apărare antirachetă eficientă, capătă timp de decizie, pentru a lăsa diplomaţia să lucreze”.

Frank Rose, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru politica spaţială şi de apărare, a explicat că administraţia Obama a asigurat, pentru anul 2015, 8,5 miliarde de dolari pentru programul de apărare antirachetă la nivel mondial. Fondurile pentru instalaţia de la Deveselu, unde vor fi amplasate baterii de rachete interceptoare SM 3, au fost deja asigurate încă de anul acesta, a spus Rose, prezent la masa rotundă “Missile Defence – A True Commitment for the Allied Security”, organizată de Institutul Diplomatic Român.

Frank Rose este al doilea oficial american sosit la Bucureşti, după Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland.

Rose a fost primit astăzi şi de preşedintele Traian Băsescu, care l-a decorat.

decorare

ROMÂNIA

Marcel Boloș a transmis mediului de afaceri că „orice viitoare politici fiscale vor fi predictibile”: „Vrem să oferim un cadru sigur și favorabil pentru investiții”

Published

on

© Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor și Consiliul Investitorilor Străini – FIC au avut joi, 25 aprilie, o nouă ședință de lucru, în cadrul căreia s-a discutat despre perspectivele economice ale țării și despre modalitățile de îmbunătățire a climatului investițional din România, potrivit unui comunicat.

FIC a subliniat importanța ca proiectele de investiții să fie încurajate în continuare, iar autoritățile sã mențină dialogul constant cu mediul de afaceri pentru a găsi împreună cele mai bune soluții și a susține redresarea economică.

 

„Mesajul meu către mediul de afaceri este unul de stabilitate, îi așteptăm să ne fie parteneri. Le-am transmis angajamentul ferm că orice viitoare politici fiscale pe care le vom avea în vedere vor fi predictibile. Pentru că vrem să oferim un cadru sigur și favorabil pentru investiții și pentru dezvoltarea economică sustenabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Ministrul a răspuns la întrebări despre sustenabilitatea bugetului de stat, reforma fiscală, digitalizarea ANAF și sistemele electronice, măsurile de sprijinire a investițiilor mari și de stimulare a inovației, cercetării și dezvoltării, piețele financiare internaționale și agențiile de rating, finanțarea sistemului de sănătate.

Experții FIC participă la întâlnirile săptămânale ale reprezentanților Ministerului Finanțelor în care se discută cele mai bune soluții pentru buna funcționare a sistemelor electronice de raportare (e-Factura, e-Transport și e-TVA).

Continue Reading

ROMÂNIA

Companiile românești din IT vor contribui la modernizarea economiilor emergente din întreaga lume, anunță Bogdan Ivan după ce Guvernul a aprobat participarea României la Digital for Development Hub

Published

on

© Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării/ Facebook

Guvernul a aprobat, în timpul vizitei comisarului pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București, participarea României la Digital for Development Hub, fapt ce oferă companiilor IT din țara noastră să contribuie la modernizarea economiilor emergente din întreaga lume.

”Investiții de 6 miliarde de euro sunt alocate de Uniunea Europeană proiectelor de #digitalizare a țărilor din Africa, Asia-Pacific, America Latină, zona Caraibilor și a statelor din vecinătatea Uniunii Europene. Astfel, companiile românești din IT vor accesa piețe noi în țările în dezvoltare din Africa și America Latină, cu bani europeni. De la digitalizarea serviciilor publice, întărirea securității cibernetice, dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială, până la consolidarea conectivității, domeniu în care România excelează la nivel european”, a declarat ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan.

Odată cu adoptarea acestei participări, ministerul de resort va lucra la elaborarea unei strategii naționale de promovare a sectorului de IT&C din România pe piețele emergente, pe baza unei colaborări solide între sectorul public și mediul privat.

Comisia Europeană a dezvoltat politica de Digital4Development (D4D), una dintre priorităţile de politică externă a Uniunii Europene în relaţia cu ţările în curs de dezvoltare.

Din totalul de 79,5 miliarde euro alocate prin instrumentul Neighbourhood, Development and International Cooperation Instrument (NDICI) pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană preconizează că aproximativ şase miliarde euro vor fi alocate proiectelor de digitalizare.

Continue Reading

ROMÂNIA

Noi investiții prin PNRR în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă. Ministrul Adrian Veștea: Sunt proiecte de importanță majoră

Published

on

© Adrian Veștea/ Facebook

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care Compania Națională de Investiții devine structură de implementare pentru noi proiecte cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, din domeniul sănătății, turismului și culturii și al bunei guvernanțe, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei printr-un comunicat.

”Obiectivele aprobate astăzi sunt proiecte de importanță majoră, așteptate de locuitorii din aceste comunități, care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii medicale, culturale, juridice și sportive”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Conform actului normativ, la Timișoara va fi construit Institutul Regional de Oncologie (în valoare de 1,15 miliarde de lei), iar la București vor fi extinse Institutul de urgență pentru boli cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” (cu o valoare de 1,40 miliarde de lei) și un ambulatoriu pentru rezonanță magnetică, supraveghere post anestezie și terapie intensivă intermediară post-operatorie în cadrul Centrului medical de diagnostic, tratament și recuperare (15 milioane de lei). Ordonanța prevede și înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România (268,2 milioane de lei), a Memorialului ”Închisoarea Tăcerii” din Râmnicu Sărat și a Centrului Educațional privind Comunismul în România (77,2 milioane de lei), dar și modernizarea sediilor Judecătoriilor din Buzău și Galați, precum și a Tribunalului Alba (cu o valoare totală de peste 276 milioane de lei).

Tot în ședința de joi, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou stadion dedicat fotbalului (categoria 4 UEFA) în Timișoara.

Obiectivul va avea o capacitate de 30.000 de locuri, valoarea totală a investiției este de 836.949.000 de lei, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 26 de luni.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA2 hours ago

Marcel Boloș a transmis mediului de afaceri că „orice viitoare politici fiscale vor fi predictibile”: „Vrem să oferim un cadru sigur și favorabil pentru investiții”

ROMÂNIA2 hours ago

Companiile românești din IT vor contribui la modernizarea economiilor emergente din întreaga lume, anunță Bogdan Ivan după ce Guvernul a aprobat participarea României la Digital for Development Hub

ROMÂNIA2 hours ago

Noi investiții prin PNRR în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă. Ministrul Adrian Veștea: Sunt proiecte de importanță majoră

CHINA3 hours ago

Întâlnirea Blinken – Wang Yi de la Beijing, influențată de dilema “stabilității sau a spiralei descendente în relațiile China-SUA”. Blinken avertizează împotriva calculelor greșite

REPUBLICA MOLDOVA3 hours ago

Ziua Victoriei de sorginte sovietică devine istorie la Chișinău. Maia Sandu îi invită pe cetățeni să celebreze pe 9 mai Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale: “Moldova Europeană suntem Noi!”

NATO3 hours ago

Ministrul apărării și ambasadorul Germaniei au discutat despre “implicarea companiilor germane în modernizarea industriei românești de apărare”

NATO4 hours ago

De la Berlin, secretarul general NATO apreciază că “nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige războiul, pentru că un sprijin mai puternic este pe drum”

CONSILIUL EUROPEAN4 hours ago

Cancelarul german reacționează la discursul lui Macron de la Sorbona: Conține “impulsuri bune” pentru ca “Europa să rămână puternică”

Dan Motreanu18 hours ago

Dan Motreanu prezintă un bilanț al mandatului de europarlamentar: Am promovat proiecte în interesul României și voi continua să fac acest lucru

INTERNAȚIONAL19 hours ago

Liderii din 18 țări, între care Joe Biden, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, fac un apel la eliberarea imediată a tuturor ostaticilor din Gaza

INTERNAȚIONAL2 days ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA2 days ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță că ”proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România” este în lucru la Ministerul Muncii: Păstrarea forţei de muncă în ţară, o prioritate

INTERNAȚIONAL3 days ago

Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat, la Seul, Declarația pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Coreea de Sud, cu accent pe apărare, energie și investiții

U.E.4 days ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA1 week ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA1 week ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA1 week ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

Trending