Germania ar putea reduce indemnizaţiile sociale pentru imigranţii din UE, inclusiv din România

germany euGermania intenţionează să limiteze drastic accesul la indemnizaţiile sociale pentru imigranţii din Uniunea Europeană, prin urmarea exemplului Marii Britanii, măsura vizându-i în special pe cei din ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România şi Bulgaria, relatează RTBF, conform Gandul.info.

Potrivit proiectului de lege elaborat de ministrul social-democrat al Muncii, Andrea Nahles, cetăţenii europeni care locuiesc în Germania vor fi de acum înainte excluşi de pe lista celor care primesc ajutoare sociale dacă nu lucrează.

Textul prevede ca imigranţii intraeuropeni fără un loc de muncă să nu poată avea acces la ajutoarele publice decât după cinci ani de şedere în Germania.

Cei care nu vor mai putea beneficia de indemnizaţii sociale vor avea posibilitatea, cu toate acestea, să solicite o alocaţie tranzitorie de o lună, acordată o singură dată şi care are rolul de a acoperi cheltuielile elementare (hrană, îngrijire, adăpost).

Posibilitatea acordării unui împrumut pentru acoperirea cheltuielilor de întoarcere în ţara de origine este de asemenea prevăzută.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.