Kremlinul neagă orice fel de implicare în tentativa de lovitură de stat din Muntenegru: „Constatăm zi de zi acuzații absurde împotriva Rusiei”

Rusia a respins luni acuzațiile „grave” și „iresponsabile” aduse de Muntenegru conform cărora structuri ale statului rus s-ar fi implicat în tentativa de lovitură de stat din luna octombrie, notează Reuters.

Este regretabil că astfel de acuzații sunt rostite de înalți responsabili. Sunt cuvinte prea grave pentru a fi pronunțate și a nu fi bazate pe informații fiabile. Este o minimă responsabilitate”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Constatăm zi de zi acuzații absurde împotriva Rusiei. Rusia nu a intervenit, nu intervine și nu intenționează să intervină în afacerile interne ale unui alt stat. Și în special nu în Muntenegru, cu care avem relații extrem de bune”, a adăugat el.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus la rândul său că acuzațiile conform cărora Rusia ar fi ajutat la organizarea tentativei de stat din Muntenegru sunt neîntemeiate.

Citiți și Muntenegrul acuză Moscova de organizarea tentativei de lovitură de stat din timpul alegerilor parlamentare

Aceste reacții vin în contextul îm care procurorul general al Muntenegrului, Milivoje Katnic, a afirmat că structuri ale statului rus s-ar fi implicat în complotul dejucat în ziua alegerilor legislative, care ar fi avut ca obiectiv să împiedice aderarea Muntenegrului la NATO.

În ziua alegerilor din octombrie, autoritățile din Muntenegru au arestat 20 de persoane din Serbia sub acuzația că ar fi plănuit atacuri armate împotriva statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.