Premierul portughez, criticat dur pe Facebook după o postare legată de austeritate

Premierul portughez, Pedro Passos Coelho, a fost criticat dur pe Facebook, în zeci de mii de de comentarii de sâmbătă până luni dimineaţă, pentru o postare în care şi-a descris disconfortul de a anunţa noi măsuri de austeritate, scrie Financial Times, potrivit Gandul.info.

Cele 33.000 de comentarii, în majoritate copleşitoare critice, l-au atacat pe premier pentru adoptarea de măsuri de austeritate sau au descris dificultăţi personale.

“Domnule premier, mandatul dumneavoastră abia a început, dar se dovedeşte deja un dezastru. Şomajul a devenit un mod permanent de viaţă“, se arată în unul dintre comentarii.

Furtuna de comentarii de pe pagina de Facebook a premierului a urmat anunţării vineri seara de noi măsuri de austeritate, care ar trebui să asigure respectarea de către Portugalia a condiţiilor pachetului de ajutor extern de 78 miliarde de euro.

Amploarea şi vehemenţa reacţiilor sugerează că resemnarea cu care majoritatea portughezilor au acceptat măsurile de austeritate de până acum este împinsă la limită, notează cotidianul britanic.

Şomajul afectează în Portugalia peste 15% din populaţia activă.

Sursa: Gandul.info
Foto:  pt.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.