Premiile European Border Breakers: C2C câștigă premiul publicului

Câștigătorii din 2013 ai premiilor European Border Breakers („premiile EBBA”), care aduc în centrul atenției cele mai bune piese nou‑lansate în muzica europeană cu încasări de succes la nivel transfrontalier, au fost recompensați în cadrul Festivalului Eurosonic Noorderslag, la Groningen, în Olanda.

Marele câștigător al serii a fost grupul francez de DJ, C2C, care și-a adjudecat premiul publicului, anunțat în direct, în cadrul ceremoniei desfășurate după alegerea prin vot online a „celor mai buni dintre cei buni”. Câștigător de patru ori al campionatelor mondiale ale DJ‑ilor, grupul C2C mixează stiluri din gama jazz, soul, blues, electro și hip-hop. Originar din Nantes, grupul este format din patru DJ – 20Syl, Greem, Pfel și Atom. Albumul de debut al grupului, Tetra, plasat în fruntea clasamentelor, a primit discul de platină în urma vânzării a 100 000 de exemplare în Franța și, de asemenea, a înregistrat încasări record în Belgia și Elveția.

În cadrul ceremoniei de premiere au fost prezentate piese ale grupului C2C și ale altor șase dintre cei zece câștigători din 2013 ai premiilor European Border Breakers: Nabiha (Danemarca), Ewert and The Two Dragons (Estonia), French Films (Finlanda), Dope D.O.D. (Țările de Jos), Amor Electro (Portugalia) și Juan Zelada (Spania).

Mai multe informatii aici.

Foto: http://www.europeanborderbreakersawards.eu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.