Laszlo Tokes: Cele spuse de mine la Tusnad au fost denaturate intr-o maniera inimaginabila

tokes laszloEuroparlamentarul Lazslo Tokes considera “grave” si “neadevarate” acuzatiile ca ar fi cerut protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, iar, ulterior, ca ar vrea dictat asupra Transilvaniei, el sustinand ca afirmatiile sale au fost “denaturate intr-o maniera inimaginabila”, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat transmis presei acesta a subliniat ca in data de 27 iulie, la lucrarile Universitatii de Vara “Balvanyos”, s-a referit la o autonomie functionala si apreciata, cea a Tirolului de Sud din Italia. Potrivit afirmatiilor sale, in acest caz, in urma dialogul constructiv dintre Italia si Austria, Austria a recunoscut frontierele impuse de catre puterile iesite invingatoare din cele doua razboaie mondiale, iar Italia a recunoscut dreptul Austriei de a supraveghea discret tot ceea ce se intampla in Tirolul de Sud.

“Avandu-l langa mine pe Orban Viktor, premierul Ungariei, (…) mi s-a parut firesc sa-i sugerez, sa-l rog (nu pentru prima data de altfel), sa incerce construirea unui mecanism similar sau asemanator cu cel al Tirolulului de Sud (…) evident impreuna cu Romania, in interesul ambelor tari, inclusiv al maghiarilor din Romania“, a explicat Tokes.

“Este posibil sa nu fi fost informat presedintele statului? Este imposibil! Fara indoiala, cele spuse de mine la Tusnad au fost denaturate intr-o maniera inimaginabila, in mod constient si premeditat. S-a cautat si s-a gasit un pretext pentru declansarea unui nou episod antimaghiar, mie revenindu-mi rolul ingrat de tap ispasitor. Se stie ca politica fara manipulare nu exista. Dar aici avem de a face cu o denaturare crasa, de nepermis in secolul al XXI-lea, in special in cazul unui stat membru al Uniunii Europene“, a spus acesta.

Potrivit afirmatiilor sale, “iesirile antimaghiare nefondate” ale presedintelui nu sunt benefice reputatiei politice a sefului statului.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.