Guvernatorul BNR, alaturi de Presedinte in disputa cu Premierul. Isărescu despre uniunea bancară: Procesul este inevitabil. Trebuie să ne înscriem în el

Uniunea bancară şi consolidarea supravegherii reprezintă un proces inevitabil, mult mai rapid decât s-a anticipat cu câteva luni în urmă, iar România va trebui să se înscrie în el, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Iărescu, potrivit Mediafax, preluat de Gandul.info.

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul săptămânii trecute că România va decide în privinţa aderării la uniunea bancară după ce vor fi clarificate unele probleme expuse de alte ţări, precum Polonia, şi pornind de la ideea că oficialii români trebuie să fie “la masă”, proiectul actual nepermiţând României să îşi exprime opinia în uniune. In schimb, Presedintele Traian Basescu s-a pronuntat transant in favoarea participarii Romaniei la Proiectul Uniunii Bancare, mentionand, la ultima sa intalnire cu Presedintele Comisiei Europene, ca s-a consultat in acest sens si cu Guvernatorul BNR, care ii impartaseste opiniile.
Foto:  deveghepatriei.wordpress.com

 

puteti fi interesati si de

https://www.caleaeuropeana.ro/mapamond-uniunea-bancara-incotro-amd/

https://www.caleaeuropeana.ro/romania-ce-inseamna-aderarea-la-uniunea-bancara/

https://www.caleaeuropeana.ro/mapamond-planul-persedintilor-uniune-bancara-clocoteste-amd/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.