Connect with us

JAPONIA

Românii pot călători în Japonia fără viză

Published

on

airport signsCetățenii români pot călători în Japonia fără viză, dacă vizita lor este de maxim 90 de zile, informează Ambasada Japoniei, potrivit Agerpres. Măsura s-a prelungit și este valabilă până la finalul anului 2018, fiind incluși de la 1 ianuarie 2016 inclusiv posesorii de pașapoarte temporare.

„Ambasada Japoniei în România dorește să aducă la cunoștință că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor și a relațiilor culturale și comerciale dintre Japonia și România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv) implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetățenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015, se arată în comunicatul de presă al Ambasadei Japoniei.

Cetățenii români posesori de pașapoarte valide, emise de autoritățile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a sta pe o perioadă ce nu depășește 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.

Condițiile acestea nu se aplică și cetățenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activități (inclusiv în domeniul artistic și sportiv, contra unei remunerații).

Ambasada Japoniei subliniază că românii care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligați să respecte legile și reglementările din Japonia.

Posesorii de pașapoarte temporare vor fi de asemenea incluși în acest program, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

.

.

INTERNAȚIONAL

Japonia nu a uitat lipsa de respect a autorităților române din timpul vizitei premierului Shinzo Abe. Ambasadorul Japoniei în România: Premierul a sosit la București doar ca să afle că nu era așteptat de unele autorități

Published

on

© Embassy of Japan in Romania/ Facebook

Ambasadorul Japoniei la București, Hitoshi Noda, a atras atenția autorităților române pentru lipsa de respect arătată de Guvernul român anul trecut, informează ProTV.

Cunoscuți pentru calitățile ireproșabile în domeniul diplomației și protocolului, japonezii nu au uitat incidentul din ianuarie anului trecut. Ambasadorul nipon în România a ținut să reamintească, la un an și jumătate de la momentele prin care a trecut premierul Japoniei, de primirea de care a avut parte Shinzo Abe la prima sa vizită oficială în România, programată pentru 16 ianuarie.

“O misiune importantă formată din oameni de afaceri puternici l-a însoţit pe prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, când a venit în vizită în ţara voastră anul trecut. Însă prim-ministrul nipon a sosit la București doar ca să afle că nu era așteptat de unele autorități cu care avea programate întrevederi politice, din cauză că unul dintre responsabilii români tocmai demisionase. Cu toate acestea, au avut loc mai multe întâlniri de afaceri.”, a declarat Hitshi Noda la Forumul Internațional de Afaceri, un eveniment dedicat impulsionării companiilor din România pentru expanisunea pe piețele din străinătate și sponsorizarea investițiilor.

Liderul celei de-a treia economii globale, Shinzo Abe, a efectuat la 16 ianuarie 2018 prima sa vizită în România, țara noastră fiind o oprire în cadrul unui turneu în Europa de Est ce a cuprins țările baltice, Bulgaria și Serbia.

Shinzo Abe a fost însoțit în turneul său din Europa de Est de peste 30 de companii nipone. Una dintre companiile a fost NTT Data, filiala concernului NTT specializat în servicii de telecomunicaţii.

Vizita sa venea într-un context politic intern agitat, în condițiile în care omologul său român, Mihai Tudose, își dădea demisia cu doar o seară înainte, declarând atunci că nu dorește să asigure interimarul, acesta lăsând delegația omologului nipon pe mâinile unui vicepremier.

Astfel, în contextul în care în programul oficial s-a creat un gol până la întâlnirea cu președintele României, Klaus Iohannis, Abe s-a văzut nevoit atunci să se alăture planurilor soției sale și să viziteze Muzeul Satului.

Românii i-au cerut atunci scuze, prin mesaje postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei la București, premierului Shinzo Abe pentru lipsa de curtoazie a autorităților din România.

Continue Reading

JAPONIA

Vicepremierul Mihai Fifor, întâlnire cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: Am reiterat dorința de a aprofunda componenta comercială a Parteneriatului Strategic

Published

on

© Mihai Fifor/ Facebook

Viceprim-ministrul pentru parteneriate strategice și ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunțat că a avut joi în ntrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureștei, Hans Klemm, în cadrul căreia au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală, punându-se accent pe oportunitățile concrete de dezvoltare a profilului Parteneriatului Strategic cu SUA, informează Agerpres.

”Am avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Hans Klemm, la sediul Guvernului României. A fost o excelentă oportunitate de a aborda teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe oportunităţi concrete de dezvoltare a profilului Parteneriatului Strategic cu SUA. În domeniul securităţii, a fost evidenţiată cooperarea intensificată dintre România şi SUA, inclusiv din perspectiva consolidării flancului estic al NATO şi al continuării angajamentului pentru stabilitatea regiunii Mării Negre”, a precizat pe Facebook Mihai Fifor.

Vicepremierul a completat că a reiterat, în cadrul întrevederii, dorința Guvernului României de a aprofunda și componenta comercială a Parteneriatului Strategic, inclusiv din perspectiva dezvoltării proiectelor de investiții ale companiilor americane în economia românească.

Mihai Fifor a avut o întâlnire și cu ambasadorul Japoniei la București, Hitoshi Noda.

© Mihai Fifor/ Facebook

”Principalul subiect de pe agenda de discuții a fost proiectul Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia, o inițiativă lansată în ianuarie 2018”, a scris viceprim-ministrul român pe Facebook.

În cadrul întrevederii a fost ”evidențiată importanța anului 2021, având în vedere împlinirea a 100 de ani de relații diplomatice, ceea ce constituie un excelent prilej de a ridica cooperarea dintre cele două state la nivelul unui parteneriat strategic”.

Au fost abordate, de asemenea, oportunități de cooperare ”în domenii diverse precum securitate, energie, comerț și infrastructură. Intrarea în vigoare la 1 februarie a 2019 a Acordului dintre Uniunea Europeană și Japonia, în domeniul economic, creează cadrul unei colaborări intensificate, inclusiv la nivelul mediului de afaceri din România”.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Premieră în Dieta Japoniei: Deputați tetraplegici au participat la o sesiune a Parlamentului nipon

Published

on

© Wikipedia

Prima reuniune a Parlamentului nipon, care s-a reunit joi într-o sesiune extraordinară pentru a-și alege noul președinte în urma alegerilor parțiale din luna iulie, a fost marcată de participarea primilor deputați tetraplegici din țară, anunță EFE, citat de Agerpres.

Dieta din Japonia a efectuat o serie de lucrări cu câteva zile înainte de a se reuni pentru a facilita accesul deputatului Yasuhiko Funago, în vârstă de 61 de ani, care suferă de scleroză laterală amiotrofică, şi al deputatei Eiko Kimura, de 54 de ani, cu paralizie cerebrală.

În contextul în care parlamentarii folosesc scaune cu rotile mai mari decât cele obișnuite, trei fotolii de lângă o ușă au fost eliminate pentru a crea suficient spațiu în așa fel încât cei doi deputați să poată participa la ședințe.

Sediul Legislativului nipon era deja adaptat pentru parlamentarii cu dizabilități.

Atât Funago, care a rămas fără mobilitate a membrelor în 2008, cât şi Kimura, care suferă de paralizie cerebrală de la 8 luni, depind de însoţitori pentru a se mişca şi a realiza alte acţiuni.

Yasuhiko Funago și Eiko Kimura au obținut mandatul de deputat în urma alegerilor în care a fost reînnoită jumătate din Camera Superioară a Parlamentului nipon.

Mandatul se întinde pe o durată de șase ani, și implică atribuții mai puțin importante decât cele ce revin celor din Camera Reprezentanților.

Funago şi Kimura au participat la alegeri pe listele formaţiunii Reiwa Shinsengumi, un partid progresist fondat în aprilie de actorul devenit politician Taro Yamamoto şi care a reuşit să intre în Parlament cu un program antinuclear şi în care se evidenţiază politicile sociale.

Alegerile au fost câștigate de Partidul Liberal Demcoratic, aflat la guvernare, al premierului Japoniei, Shinzo Abe, și de partenerul de coaliție, Komeito, obținând 71 de mandate din cele 124.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending