Connect with us

INDIA

Noii sclavi ai industriei farmaceutice occidentale, cobaii indieni

Published

on

Mari concerne farmaceutice occidentale își testează noile medicamente pe indienii saraci, care nici măcar nu bănuiesc că iau parte la un experiment medical. ”Aceștia sunt noii sclavi ai industriei farmaceutice”, notează Deutsche Welle, potrivit EVZ.ro.

Experimentele farmaceutice la care participă oameni aduc medicilor din India mult mai mulți bani decat salariul lor anual. Pentru un astfel de experiment, un medic primește un avans de 3.500 de euro, cam cât salariul anual al unui doctor începător, angajat al unui spital de stat.

Pentru a fi autorizat în SUA sau Europa, un medicament trebuie să treaca prin câteva faze în care să îi fie demonstrate eficacitatea și siguranța. Cu cât un medicament nou este comercializat mai repede, cu atât mai profitabil devine pentru producător. Se consideră că în India, testarea noilor medicamente este mult mai ieftină decât în Occident.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  abortioneers.blogspot.com

INDIA

Emmanuel Macron efectuează o vizită în India pentru a ”consolida relațiile economice și diplomatice” dintre cele două țări

Published

on

© Narendra Modi - Twitter

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns în joi în India, în cadrul unei vizite de două zile care prevede discuțiile referitoare la potențiale acorduri în domeniile apărării și comerțului, într-un moment în care India celebrează Ziua Republicii, anunță Deutsche Welle.

Prima oprire a lui Macron a fost în orașul Jaipur, unde a fost întâmpinat cu covor roșu și o paradă cu elefanți. Ulterior, Macron va participa la un dineu de stat unde va fi întâmpinat de premierul indian Narendra Modi.

În timpul șederii sale în Jaipur, se așteaptă ca Macron să viziteze mai multe monumente culturale și istorice, a relatat site-ul de știri indian Mint.

Vineri, Macron va fi invitatul de onoare al premierului Modi pentru a marca împreună cea de-a 75-a Zi a Republicii din India, la New Delhi, premierul indian întorcând astfel gestul. Ne amintim că acesta a fost invitatul de onoare al lui Macron la festivitățile de Ziua Franței.

Citiți și: India anunță că va cumpăra avioane de luptă și submarine franceze, în contextul în care premierul Narendra Modi este invitat de onoare de Ziua Națională a Franței

Vizita liderului francez în India vine în contextul unor perspective solide privind viitoare negocieri pentru un acord referitor la avioane franceze ”Rafale”.

Franța este, de asemenea, al doilea cel mai mare furnizor de arme al Indiei, după Rusia, iar războiul din Ucraina a determinat New Delhi să își accelereze eforturile de a-și diversifica sursele de echipament militar. Președinția franceză a explicat că această vizită ”va consolida și va fortifica relațiile economico-diplomatice”.

De cealaltă parte, Ministerul indian de Externe a subliniat că Parisul și New Delhi sunt ”parteneri strategici”.

Înaintea vizitei, președinția franceză a declarat că India este ”un partener-cheie în contribuția la pacea și securitatea internațională”.

Experții din India spun că deplasarea lui Macron este, de asemenea, de natură să dea un impuls discuțiilor în curs de desfășurare privind un acord comercial între India și Uniunea Europeană .

Cu toate acestea, oficialii francezi au declarat că această călătorie contribuie la consolidarea parteneriatului dintre cele două țări, dar nu se așteaptă niciun acord în sectorul apărării.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

UE și India au semnat un acord privind cipurile pentru a construi lanțuri de aprovizionare robuste cu semiconductori

Published

on

© European Union 2023 - Source: EC

Uniunea Europeană și India au semnat vineri un memorandum de înțelegere privind semiconductorii, un acord care stabilește modul în care UE și India vor coopera pentru a construi lanțuri de aprovizionare robuste cu semiconductori și pentru a colabora în domeniul inovării.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, co-președinții Consiliului UE-India pentru comerț și tehnologie (TTC), vicepreședintele executiv Valdis Dombrovskis și vicepreședintele Věra Jourová, au avut vineri o convorbire de bilanț cu omologii lor indieni – ministrul afacerilor externe, Subrahmanyam Jaishankar, ministrul căilor ferate, comunicațiilor, electronicii și tehnologiei informației, Ashwini Vaishnaw, și ministrul comerțului, Piyush Goyal – pentru a evalua activitatea desfășurată până în prezent în cadrul TTC UE-India și pentru a pregăti terenul pentru următoarea reuniune ministerială.

Aceștia au salutat acordul dintre UE și India cu privire la un memorandum de înțelegere privind semiconductorii. Acesta a fost semnat de Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, și Ashwini Vaishnaw, ministrul căilor ferate, comunicațiilor, electronicii și tehnologiei informației din guvernul indian. 

În cadrul acestui memorandum, UE și India intenționează:

– să facă schimb de experiențe, de bune practici și de informații privind ecosistemele noastre respective de semiconductori;

 – să identifice domenii de colaborare în materie de cercetare, dezvoltare și inovare între universități, organizații de cercetare și întreprinderi;

– să promoveze dezvoltarea competențelor, a talentelor și a forței de muncă pentru industria semiconductoarelor și să faciliteze colaborarea prin organizarea de ateliere de lucru, parteneriate și promovarea investițiilor directe;

– să asigure condiții de concurență echitabile în acest sector, inclusiv prin schimbul de informații privind subvențiile publice acordate.

Etapele următoare

Ambii parteneri vor continua să se întâlnească în mod regulat și să raporteze în cadrul TTC. Următoarea reuniune ministerială TTC este planificată pentru începutul anului 2024 în India.

Context

Parteneriatul cu India este una dintre cele mai importante relații pentru UE, iar consolidarea acestui parteneriat, prin inițiative precum TTC, este o prioritate.

Prima reuniune ministerială TTC a avut loc la 16 mai 2023 la Bruxelles și urmează lansării la 6 februarie 2023 și anunțului făcut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și de prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, la 25 aprilie 2022 la New Delhi.

TTC UE-India este al doilea forum bilateral de acest tip pentru UE și primul creat cu orice partener pentru India. UE și SUA au lansat un TTC în iunie 2021. Acesta completează parteneriatele digitale deja lansate cu partenerii asiatici în cadrul Strategiei UE de cooperare în zona Indo-Pacific.

Continue Reading

G20

Acord “istoric” la G20: SUA, UE, India, Arabia Saudită și EAU au lansat “coridorul economic India – Orientul Mijlociu – Europa”. Cele trei regiuni vor fi conectate feroviar și prin cabluri electrice și de date

Published

on

Uniunea Europeană, Statele Unite, India, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au semnat sâmbătă, la summitul G20 de la New Delhi, un acord care oficializează crearea coridorului economic India – Orientul Mijlociu – Europa, un proiect strategic creat sub auspiciile Parteneriatului pentru infrastructură și investiții globale lansat de președintele american Joe Biden și liderii G7 menit, între altele, să rivalizeze cu proiectul “Noile Drumuri ale Mătăsii” promovat intens de China.

La un eveniment al PGII găzduit de premierul indian Narendra Modi și președintele american Joe Biden, cele cinci părți au lansat Coridorul economic India – Orientul Mijlociu – Europa, care va lega cele trei regiuni “prin intermediul unei infrastructuri de conectivitate de ultimă generație, contribuind la ridicarea relațiilor economice dintre ele la un nou nivel și oferind cetățenilor și întreprinderilor un acces îmbunătățit la bunuri, energie și date”.

“Au trecut doi ani de când am lansat PGII, o viziune comună a principalelor economii ale lumii de a investi în infrastructura de care au nevoie țările cu venituri mici și mijlocii. Și, după doi ani, tot mai multe proiecte la scară largă văd lumina tiparului. Astăzi prezentăm două dintre acestea”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referindu-se la acest coridor și la o declarație comună UE-SUA, prin care cele două mari puteri transatlantice vor moderniza un coridor trans-african crucial pentru infrastructura critică din Africa Subsahariană.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, coridorul economic India – Orientul Mijlociu – Europa va integra liniile de cale ferată și conexiunile portuare din India către Europa, prin EAU, Arabia Saudită, Iordania și Israel, ceea ce va duce la un tranzit mai ușor și mai rapid al mărfurilor, va dezvolta infrastructura energetică și va permite producerea și transportul de hidrogen verde către toți partenerii; și va consolida telecomunicațiile și a transferurile de date datorită unui nou cablu submarin care va conecta regiunile.

“Acesta nu este nimic mai puțin decât istoric. Va fi cea mai directă conexiune de până acum între India, Golful Arabiei și Europa: cu o legătură feroviară care va accelera cu 40 % schimburile comerciale dintre India și Europa; cu un cablu de electricitate și o conductă de hidrogen nepoluant pentru a promova comerțul cu energie curată între Asia, Orientul Mijlociu și Europa; cu un cablu de date de mare viteză pentru a lega unele dintre cele mai inovatoare ecosisteme digitale din lume și pentru a crea oportunități de afaceri pe tot parcursul traseului. Acestea sunt conexiuni de ultimă generație pentru lumea de mâine – mai rapide, mai scurte, mai curate. Acest coridor este mult mai mult decât “doar” o cale ferată sau un cablu, este o punte ecologică și digitală care traversează continente și civilizații”, a declarat Ursula von der Leyen, în cadrul evenimentului.

PGII reprezintă inițiativa emblematică a președintelui Joe Biden și a G7 în domeniul infrastructurii pentru a contracara proiectul strategic cu “Noile Drumuri ale Mătăsii” promovat de China, iar anunțul acestei implicării a Statelor Unite și Uniunii Europene vine pe fondul absenței președintelui chinez Xi Jinping la summitul din India.

UE este un actor cheie în PGII prin programul său emblematic Global Gateway. Global Gateway va activa 300 de miliarde de investiții în proiecte critice de conectivitate în perioada 2021-2027, dintre care jumătate sunt destinate Africii. Au fost identificate peste 90 de proiecte în Africa, America Latină și Caraibe, Asia și Pacific și în Balcanii de Vest.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA15 mins ago

Marcel Ciolacu: Cele mai importante reforme se vor regăsi în cererea de plată numărul patru din PNRR, unde se va vedea direcția și perspectiva României

EDUCAȚIE21 mins ago

Klaus Iohannis, la 160 de ani de la înființarea Universității din București: A reprezentat poarta spre lumina cunoașterii, către Occident, când Corina de Fier separa cele două emisfere

INTERNAȚIONAL39 mins ago

Ucraina este pregătită să colaboreze cu oricine câștigă alegerile prezidențiale din SUA, inclusiv cu Donald Trump, subliniază Volodimir Zelenski

MAREA BRITANIE1 hour ago

Keir Starmer solicită o evaluare completă a capabilităților militare ale Marii Britanii în contextul unei „lumi mai periculoase și mai volatile”

ROMÂNIA2 hours ago

Ministrul Sebastian Burduja, prezent la Energy Leaders Forum: Integrarea Inteligenței Artificiale în Energie va duce la prețuri mai mici și la un sistem energetic național mai sigur

INTERNAȚIONAL5 hours ago

La două zile după tentativa de asasinat, Donald Trump este nominalizat candidat al Partidului Republican la președinția SUA. Senatorul J.D. Vance, ales candidat la vicepreședinția SUA

ROMÂNIA DIGITALĂ18 hours ago

Ministrul Bogdan Ivan: Pregătim peste 2000 de IMM-uri pentru digitalizare prin PNRR

INTERNAȚIONAL19 hours ago

Volodimir Zelenski și-a stabilit ca obiectiv ca în noiembrie să aibă toate elementele unui nou plan de pace

INTERNAȚIONAL21 hours ago

Ministrul german de externe începe o vizită în Africa de Vest: Răspândirea instabilității în regiune va avea un impact direct asupra securității în Europa

U.E.21 hours ago

UE prelungește măsurile restrictive împotriva Iranului în contextul sprijinului militar pentru războiul Rusiei în Ucraina și pentru grupurile și entitățile armate din Orientul Mijlociu și regiunea Mării Roșii

ROMÂNIA15 mins ago

Marcel Ciolacu: Cele mai importante reforme se vor regăsi în cererea de plată numărul patru din PNRR, unde se va vedea direcția și perspectiva României

SUA1 day ago

Joe Biden, discurs către națiune din Biroul Oval după tentativa de asasinat asupra lui Trump: În America, ne rezolvăm diferendele la urnele de vot, nu cu gloanțe

NATO4 days ago

“NATO este ca o căsnicie, trebuie să fi implicat în fiecare zi”, afirmă Stoltenberg la ultimul summit ca secretar general înainte de a preda ștafeta

NATO4 days ago

Amfitrion al celebrării a 75 de ani de NATO, Joe Biden a încheiat un summit bântuit de gafa confundării lui Zelenski cu Putin alăturându-se tradiției SUA care se întinde “de la Truman la Reagan și până la mine” de apărare a NATO

INTERVIURI4 days ago

VIDEO INTERVIU Mircea Geoană, la summitul NATO de la Washington: Sprijinul NATO, o garanție suplimentară că Ucraina și R. Moldova își pot îndeplini calea europeană

NATO4 days ago

Summitul NATO: România, reprezentată de Nicolae Ciucă la lansarea “Pactului pentru Ucraina”, alături de Biden, Zelenski, Macron și ceilalți lideri euro-atlantici

ROMÂNIA5 days ago

Guvernul aprobă Strategia națională în domeniul inteligenței artificiale

MAREA BRITANIE5 days ago

În prima întâlnire cu Volodimir Zelenski, noul premier britanic îl asigură de sprijinul de neclintit al Regatului Unit: Schimbarea guvernului nu schimbă cu nimic sprijinul pe care îl vom oferi

ROMÂNIA5 days ago

Investiție de peste 100 milioane de dolari a PepsiCo într-un depozit automatizat din Popești-Leordeni. Ciolacu: Contribuiți la reducerea deficitului comercial al țării prin exportul producției către alte 17 state din lume

NATO5 days ago

La 75 de ani de NATO, liderii aliați au adoptat Declarația de la Washington: “Cale ireversibilă” a Ucrainei către NATO și o “Alianță capabilă” să apere flancul estic împotriva oricărui adversar

Trending