Victor Ponta, primit la Elysee de preşedintele Franţei

ponta hollandePremierul Victor Ponta a fost primit joi la Paris de preşedintele francez Francois Hollande, cu care va discuta despre relansarea Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa, încheiat prima dată în 2008, precum şi despre aderarea ţării noastre la Schengen, relatează Adevarul.ro.

Întrebat ce are în vedere pentru această vizită în Franţa, primul-ministru a spus că îşi propune să fie „un moment important“, în care relaţia dintre România şi Franţa „să fie repornită, în aşa fel încât Romania să rămână, în zona de est a Europei, partenerul şi aliatul principal al Franţei“.

„Să lucrăm împreună pe probleme care ţin de integrarea europeană, până la urmă e vorba de spaţiul Schengen, de Politica Agricolă Comună, de celelalte proiecte pe care le avem şi, dincolo de cele două întâlniri pe care le-aţi menţionat, cu preşedintele Franţei şi primul-ministru, cu Guvernul francez“, a explicat Ponta.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a fost primit joi la Paris de preşedintele francez Francois Hollande, cu care va discuta despre relansarea Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa, încheiat prima dată în 2008, precum şi despre aderarea ţării noastre la Schengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.