Secretarul de stat Bogdan Aurescu a participat la Conferinţa „Securitatea naţională în societatea bazată pe cunoaştere. Intelligence, cunoaştere strategică şi decizie”

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a participat, potrivit unui comunicat remis presei, astăzi, 26 noiembrie 2012, în calitate de vorbitor, la Conferinţa „Securitatea naţională în societatea bazată pe cunoaştere. Intelligence, cunoaştere strategică şi decizie”.

Oficialul român a arătat că, la nivelul NATO şi UE, organizaţiile în cadrul cărora România îşi defineşte politica de securitate, este utilizat un concept multidimensional şi integrat de securitate. Acest concept include dimensiunile politico-militară, economică şi umană ale securităţii având în vedere instrumente dintr-un spectru variat, flexibile şi eficiente, adaptate şi riscurilor neconvenţionale. În acest context, intervenţia oficialului român a evidenţiat că România a fost şi rămâne un contributor important atât pe palierul conceptual, cât şi pe cel operaţional la îndeplinirea obiectivelor NATO şi UE.

Remarcând că „ameninţările curente în materie de securitate, prin natura transnaţională a acestora, nu pot fi abordate independent şi necesită un răspuns coordonat şi cuprinzător, atât la nivel inter-instituţional naţional, cât şi regional şi global”, intervenţia diplomatului român s-a concentrat pe dezvoltarea cadrului şi a capabilităţilor de combatere a riscului cibernetic, prezentând totodată eforturile şi contribuţia României în domeniu în organizaţiile regionale şi internaţionale din care face parte. În context, Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea cooperării consolidate între state şi organizaţii internaţionale, precum şi între acestea din urmă, pe baza unor standarde comune şi măsuri unitare în materie de securitate cibernetică.

Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Academiei Române şi a fost organizat de Ministerul Apărării Naţionale şi Academia Română.

Foto: old.mae.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.