Daily Telegraph: Mobilizare fără precedent de nave de război în Golful Persic

O flotă impresionantă de nave de război se grupează în Golful Persic, în aşteptarea unui posibil atac al Israelului împotriva Iranului, conform Daily Telegraph, citat de antena3.ro şi preluat de Cotidianul.ro.

Armada formata din nave de lupta, portavioane, dragoare de mine si submarine din 25 de tari se indreapta spre stramtoarea Ormuz intr-o demonstratie de forte fara precedent, in timp ce Israelul si Iranul par a fi pe punctul de a incepe razboiul. 

Liderii occidentali sunt convinsi ca Iranul va raspunde oricarui atac printr-o tentativa de a mina sau a forma o blocada pe canalul naval prin care trec zilnic circa 18 milioane de barili de petrol, circa 35% din petrolul tranzactionat pe mare din intreaga lume.

O blocadă în acest punct strategic ar avea efecte catastrofale asupra Marii Britanii, Europei, SUA şi Japoniei, economii care se bazează pe ţiţeiul din golf, mai scrie Daily Telegraph.

Pregătindu-se de un atac preventiv din partea Israelului şi de un răspuns al Teheranului, navele de război au început sâmbătă un antrenament de 12 zile. Manevrele militare sunt cele mai ample desfăşurate vreodata în regiune.

Citiţi mai multe AICI.

Sursa: Cotidianul.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.