Interviu| Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE: Manfred Weber este un candidat care cunoaște situația din România și care va lupta pentru un rol central al țării noastre în construcția europeană

Manfred Weber este un candidat care cunoaște situația din România și care, dacă în urma alegerilor europene va deveni președintele Comisiei Europene, va susține ca România să aibă un rol central în construcția europeană, a declarat, într-un interviu pentru CaleaEuropeană.roeuroparlamentarul Siegfried Mureșan (PNL, PPE), purtător de cuvânt al PPE, acordat în marja lucrărilor Congresului Partidului Popular de la Helsinki.

VIDEO INTERVIU:

„Practic, începem campania pentru alegerile europarlamentare. Astăzi vom alege în mod deschis, democratic și transparent candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene. Acest lucru este foarte important deoarece toate sondajele arată, la acest moment, că PPE va câștiga în Europa următoarele alegeri europarlamentare. Înseamnă că persoana pe care o vom alege noi astăzi drept candidat pentru poziția de președinte al Comisiei Europene va fi, într-adevăr, viitorul președinte al Comisiei Europene”, a declarat eurodeputatul, înaintea votului din Congresul PPE în urma căruia se va afla cine va intra în cursa pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Mureșan a precizat că au fost adoptate patru documente pragmatice – „prosperitate, siguranță, politică externă și sustenabilitate”- care vor constitui baza pentru programul electoral al PPE în cadrul alegerilor europarlamentare.

„Avem baza și vom trece la elaborarea sa alături de candidatul ales astăzi și vom prezenta la începutul anului următor cetățenilor din toată Europa”, a punctat eurodeputatul.

„Noi suntem în Parlamentul European cel mai mare grup politic, suntem la nivel european cea mai mare familie politică. Diversitatea în cadrul PPE există, e firesc să existe și partide de natură liberală, creștin-democrată, partide cu un filon conservator puternic. Trebuie să știți următorul lucru: la vot, în Parlamentul European, grupul PPE este grupul cu cea mai mare coeziune. (…) Suntem diverși, dar coerența în cadrul familiei noastre este mai bună decât în oricare alt grup politic”, a mai transmis Mureșan. 

„Au mai fost perioade în care PPE a deținut președinția tuturor instituțiilor Uniunii Europene, perioadă în care au avut loc două mari crize: cea economică și financiară și a migrației și refugiaților. Niciuna din aceste crize nu a fost generată de UE, dar în ambele noi am fost la guvernare și am avut responsabilitatea. În plenul Congresului PPE s-a spus foarte clar: au fost miniștri ai PPE care au scos țările din sudul Europei din criză. (…) Această responsabilitate am avut-o întotdeauna și am reușit să scoatem Uniunea Europeană întărită”. 

Manfred Weber va susține ca România să aibă un rol central în construcția europeană și va efectua, în timpul campaniei electorale, mai multe vizite în România.

„Românii trebuie să știe că Manfred Weber este un candidat care cunoaște situația din România, este interesat și va fi alături de noi, de europarlamentarii PNL, un bun reprezentant al intereselor României la vârful Uniunii Europene. Este un candidat carea vrea, ca noi, justiție, dreptate, bună guvernare. Este un candidat care vede în 27 de state membre ce înseamnă o țară bine guvernată. (…) Este un candidat care va lupta, alături de noi, pentru un rol central al României în construcția europeană, pentru o aderare cât mai rapidă a României la spațiul Schengen, pentru pregătirea aderării României la zona euro, două priorități naționale asumate și de președintele României în discursul din plenul Parlamentului European de la Strasbourg. Manfred Weber vrea și o apropiere a Uniunii Europene de cetățeanul european, lucru foarte important și pentru noi, în România, ca oamenii să simtă că deciziile nu sunt luate undeva departe, la Bruxelles, ci cât mai aproape de ei. Manfred Weber va veni de mai multe ori în România pe durata campaniei electorale, nu vom avea evenimente politice numai la București, ci vom merge între oameni, în mai multe orașe ale țării”, a transmis europarlamentarul român. 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.