Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: “Am înţeles faptul că nu putem reface Ungaria Mare aşa cum era”

Autonomia nu înseamnă separatism, iar în Ungaria nu există iredentism – a declarat ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, la Digi24 preluat de RomaniaLibera.ro. Pe de altă parte, oficialul consideră că şi românii ar fi mulţumiţi în interiorul unei regiuni autonome.

Întrebat despre poziţia guvernului ungar referitor la autonomia teritorială în Transilvania, ambasadorul Ungariei a declarat că “anumiţi politicieni români şi chiar o parte a opiniei publice din România au o opinie greşită despre autonomie. Ei cred, sau afirmă, că autonomia înseamnă separatism. Nu. Autonomia este opusul separatismului. Dacă cineva doreşte autonomie, înseamnă că vrea să rămână, şi nu să plece. Vrea sa rămână. Autonomia înseamnă să rămâi, şi a avea dreptul de a-ţi păstra identitatea, nimic altceva.”

În legătură cu acuzaţiile de iredentism, Fuzes a declarat: “Nu există niciun fel de iredentism deschis sau ascuns sau de altă natură privind teritoriile. Am înţeles faptul că nu putem reface Ungaria Mare aşa cum era. Ceea ce urmărim este reunificarea naţiunii, nu a ţării şi nu a teritoriilor, ci a oamenilor.”

Mai multe declarații ale ambasadorului Ungariei la București aici.

Sursa: Romanialibera.ro
Foto: cersipamantromanesc.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.