Connect with us

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

LIVE TEXT. CORESPONDENŢĂ SPECIALĂ de la BRUXELLES. Cum va arăta noul Parlament European? Se profilează noul ȘEF AL COMISIEI EUROPENE. REZULTATE şi declaraţii ale LIDERILOR EUROPENI

Published

on

PARLAMENT Robert LUPIȚU

UPDATE 26.05.2014 (ora României)

11.00 Candidații la șefia Comisiei Europene vor susține declarații de presă în cel mai scurt timp. Caleaeuropeană vă va prezenta LIVE TEXT intervențiile lor precum și primele rezultate oficiale ale alegerilor ce s-au încheiat aseara.

11.18 Potrivit ultimelor estimări mandatele din noul PE ar putea fi următoarele: 214 PPE, 189 S&D, 66 ALDE, 55 Verzi, 42 GUE/NGL, 46 ECR, 4 1NI, 38 EFD, 63 alți membri care vin din partide politice neafiliate la familiile politice europene.

12.26 CONFERINȚĂ DE PRESĂ S&D, Serghei Stanisev, lider al socialiștilor: „Partidul Socialist European este cel care a susținut desemnarea unor candidați pentru șefia Comisiei. Marele perdant al acestor alegeri a fost PPE, care a scăzut cu 25%. Ne îngrijorează procentele obținute de extremiști. S&D are un program puternic: creare de locuri de muncă, politică socială și solidaritate. Ne dorim o UE socială, reglementarea finanțelor publice și dorim să creem condiții pentru investiții și competitivitate. Noua compoziție a PE ne oferă posibilitatea să realizăm aceste obiective. Dorim să începem negocierile cu grupurile democratice pentru a asigura majoritate și stabilitate în PE și în celelalte instituții ale UE. Suntem profund îngrijorați de voturile pe care le-au obținut Frontul Național, UKIP și alte grupări extremiste. Asta înseamnă că ceva s-a schimbat în Europa, iar noi trebuie să ajustăm aceste modificări în beneficiul cetățenilor. Credem în Europa socială, dreaptă și pentru cetățeni”.

13.03 Noi imagini privind procentele și mandatele obținute:

1888748_709233335786330_8994253630390626489_n 10298994_709234135786250_3795655297868732197_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.40 CONFERINȚĂ DE PRESĂ, Grupul Verzilor. Participă președintele Verzilor, Rebecca Harms și co-candidații la Comisia Europeană, Ska Keller și Jose Bove.

10376342_709246515785012_2037710682037012060_n

Rebecca Harms: „Sunt bucuroasă de rezultatul pe care Verzii l-au obținut. Nu este cel mai bun dintotdeauna, însă am putut stabiliza poziția Verzilor în PE. Suntem în fața unui nou populism și naționalim și sunt profund îngrijorată de acest lucru. Sunt îngrijorată de naționalismul soft al lui Martin Schulz, care cere sprijinul germanilor. Vrem să schimbăm Europa și pentru asta trebuie să ne concentrăm pe valorile integrării. Acum vedem că domnul Juncker este în pole position, iar noi sperăm că ne vom înțelege asupra unei majorități care va lua în considerare prioritățile noastre: schimbarea climatică și dezvoltarea socială”.

Ska Keller: „Cred că politica noastră este una europeană, campania noastră a fost una europeană. Am câștigat locuri în Croația și Ungaria, deci în estul Europei. Suntem uniți într-o mare familie verde europeană și suntem mândri de succesul avut în aceste alegeri.

Jose Bove: „Aceste alegeri au fost un seism din cauza populismului și extremismului, în special în Franța. Pentru mine este clar că din cauza crizei și a șomajului am ajuns aici. Trebuie atenuată politica interguvernamentalistă, deoarece aceasta dăunează construcției europene. Trebuie să salvăm democrația europeană și nivelul de trai al cetățenilor”.

UPDATE 25.05.2014 (ora României) 22.01 Președintele Grupului PPE, Joseph Daul a sosit la sediul PE și a declarat următoarele: „Sunt mulțumit de rezultat. Nu avem un procentaj la fel de mare ca acum cinci ani, însă am obținut un scor foarte bun, iar prezența la vot a fost bună”.

22.17 O scurtă intervenție a avut și liderul socialiștilor și democrațiilor din PE, Hannes Swoboda: „Dacă europenii au votat împotriva măsurilor de austeritate și împotriva crizei, atunci înseamnă că am noi am câștigat mai multe mandate decât în 2009”.

22.45 Candidatul din partea Verzilor, Ska Keller a declarat că: „Cetățenii au votat pentru un viitor mai bun, iar Europa acum trebuie să le ofere siguranță și prosperitate”.

22.57 Prima estimare a prezenței la vot la nivelul UE este de 43.11%.

La nivelul statelor membre estimările sunt următoarele: 45.0% Austria 90.0% Belgia 40.2% Bulgaria 24.3% Croația 19.5% Cehia, 42.4% Cipru, 55.0% Danmarca, 36.4% Estonia, Finland 40.4% 43.5% Franța, 47.9% Germania, 57.4% Grecia, 29.2% Ungaria, 51.2% Irlanda, 60.0% Italia, 30.0% Letonia, Lituania 37.3%, 74.8% Malta, 36.0%  Marea Britanie, 37.0% Olanda, 22.7% Polonia, 34.5% Portugalia, 34.7% România, 13% Slovacia, 21.0% Slovenia, 44.7% Spania, 51.0% Suedia. tumblr_inline_n65c3bLyjt1sebpn1

23.34 Liderii grupurilor politice vor interveni acum. Între timp a fost realizat și grafic estimativ al împărțirii mandatelor înaintea previziunilor oficiale.

 

 

„În PE este complicat să creezi o majoritate, dar printre grupurile democratice am semnat un pre-acord pentru a ne susține”.

23.36 Joseph Daul, liderul grupului PPE: „Una dintre grijile noastre a fost absenteismul. Am avut un procentaj bun de prezență. Oamenii au votat pentru stabilitate și prosperitate. PPE este forța politică din Europa responsabilă să aducă bunăstare. Candidatul nostru se va alătura nouă aici mai târziu. În PE este complicat să creezi o majoritate, dar printre grupurile democratice am semnat un pre-acord pentru a ne susține. Deci este Jean-Claude Juncker care va merge în fața Consiliului European pentru o nouă Comisie Europeană. Pe de altă parte, sunt foarte trist pentru previziunile din Franța, și anume procentul foarte pe care se pare că Frontul Național l-a obținut, însă acest aspect nu va afecta majoritatea din noul PE”.

„Vom accepta ca domnul Juncker să meargă în fața Consiliului European, dar dacă într-adevăr dorește să fie președinte al Comisiei trebuie să accepte propunerile noastre de politici pentru locuri de muncă și redresare economică”.

23.41 Hannes Swoboda, liderul grupului S&D: „Mă bucur că sunteți aici. Deja am aflat estimările. Sunt foarte fericit că marele dezastru care a fost prezis nu s-a adeverit. Acest rezultat arată o adevărată competiție între candidații pentru șefia Comisiei. Probabil că va trebui să le dăm șansa oamenilor să aleagă președintele Comisiei. A fost o pierdere semnificativă pentru PPE, aproape 25%. Acest vot arată nemulțumirea cetățenilor față de politica PPE. Estimările arată că vom avea un grup puternic și vom utiliza această chestiune. Vom accepta ca domnul Juncker să meargă în fața Consiliului European, dar dacă într-adevăr dorește să fie președinte al Comisiei trebuie să accepte propunerile noastre de politici pentru locuri de muncă și redresare economică. Nu vom face o coaliție, ci vom forma o majoritate care să sprijine schimbarea în Europa”.

„Președintele Comisiei Europene trebuie să fie unul dintre candidați, altfel, această bătălie va rămâne doar o simulare de democrație”.

23.50 Guy Verhofstadt, liderul ALDE: „În primul rând vreau să îmi exprim tristețea față de atacul de ieri împotriva comunității evreiești, deoarece noi suntem construiți în baza toleranței. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani estimările sunt în creștere. Aceasta este o consecință a faptului că am avut candidați pentru șefia Comisiei și poate putem merge mai departe încât să alegem președintele Comisiei în 2019. În ceea ce privește estimarea prezenței la vot și a locurilor obținute de ALDE rămânem al treilea cel mai mare grup politic. Trebuie să stabilim președintele Comisiei și susțin ce am spus anterior: acesta trebuie să fie unul dintre candidați, altfel, această bătălie va rămâne doar o simulare de democrație”.

00.12 Urmează să aflăm primele estimări ale mandatelor obține de grupurile politice.

00.50 Avem primele rezultate preliminare, mai puțin cele din Marea Britanie. 212 PPE, 185 S&D, 71 ALDE, 55 Verzi, 45 GUE/NGL, 40 ECR, 40 NI, 36 EFD, 67 alți membri care vin din partide politice neafiliate la familiile politice europene.

„Fără S&D nu se poate forma o majoritate în PE”.

00.53 Martin Schulz, președintele PE și candidat la președinția Comisiei Europene: „Doresc să îmi exprim amărăciunea față de ceea ce s-a întâmplat ieri la Bruxelles, în primul rând. În ceea ce privește alegerile proaspăt încheiate, indiferent care vor fi mandatele, vom avea un nou președinte al Comisiei și o nouă Comisie care nu sunt stabilite în spatele ușilor închise. De mâine vom vedea cine va încerca să formeze o majoritate în PE. Jean-Claude Juncker o va face, probabil și eu. Vom vedea cine va forma o majoritate în baza unui program. Consider că acest program trebuie bazat pe crearea de locuri de muncă pentru tineri, lupta împotriva fraudei și evaziunii fiscale, stabilitate pentru sectorul bancar. Fără S&D nu se poate forma o majoritate în PE. Voi vorbi cu domnul Juncker în această seară pentru a discuta despre programe de reformă. Rezultatele din Franța arată dezamăgire și lipsă de încredere în Europa. Sunt pregătit să negociez pentru soluții în favoarea oamenilor și nu a băncilor”.

„ Ceea ce este cel mai important este programul noii Comisii”.

01.07 Guy Verhofstadt, în calitate de candidat al președinției Comisiei: „Când vedem aceste rezultate preliminarii observăm că PPE și PES au pierdut multe locuri și au nevoie de aliați pentru o nouă majoritate. Aceste negocieri pentru noi se vor baza pe conținut. Ceea ce este cel mai important este programul noii Comisii. Vom participa la această nouă majoritate dacă orientarea Comisiei nu va mai fi conservativă, dar nici cum gândesc socialiștii: să ne îndatorăm pentru a avea bani. Pentru noi este important să creem o majoritate stabilă, un nou program al Comisiei și o piață digitală și a telecomunicațiilor.Nu vrem o Uniune supra-reglementată, supra-birocratică. Tratatul de la Lisabona nu spune că partidul care are cele mai multe locuri va da președintele Comisiei. Dacă acel candidat nu va avea susținere, va încerca cel de-al doilea și apoi cel de-al treilea. Asta este înțelegerea între grupurile democratice”.

„Vom sprijini candidatul care va veni propuneri privind problemele de mediu și să reconsidere politicile anti-mediu din ultimii ani”.

01.15 Ska Keller, candidat la șefia Comisiei din partea Verzilor:  „Rezultatele din această seară sunt bune pentru noi, Verzii. Am fost pe locui doi în Suedia, am câștigat procente substanțiale în Marea Britanie și Austria. Asta arată că mesajul Verzilor se răspândește și că am avut candidați foarte buni în toate țările. Vrem un președinte al Comisiei care să soluționeze clivajul social din Europa și care să pună democrația pe primul pe plan. Asta înseamnă să nu se mai negocieze cu ușile închise. Vom ataca criza climatică, vom sprijini independența energetică, însă nu ne dorim semnarea unui acord transatlantic. Nu avem rezultatele finale, însă vom sprijini candidatul care va veni propuneri privind problemele de mediu și să reconsidere politicile anti-mediu din ultimii ani”.

„Am înfrânt politica de austeritate și vrem o politică socială și solidaritate”.

01.28 Alexis Tsipras, în direct de la Atena, candidat la președinția Comisiei din partea GUE/NGL: „Europa a votat împotriva politicii de austeritate. Am avut un vot substanțial împotriva PPE și S&D. Stânga europeană este o forță care acum a avut rezultate bune. Vom fi influenți și vom avea o agendă politică care nu poate fi evitată. Am văzut cum un partid de stânga câștigă alegeri europene în Grecia. Am înfrânt politica de austeritate și vrem o politică socială și solidaritate. Acesta este mesajul pe care îl transmitem europenilor”.

„Nu voi ceda locul meu unui alt candidat din partea PPE”.

01.34 Jean-Claude Juncker, candidat din partea PPE pentru președinția Comisiei: „Îmi exprim în primul rând regretul față de cele întâmplate ieri la Bruxelles împotriva comunității evreiești. Doresc să felicit Ucraina pentru alegerile prezidențiale de astăzi. Nu voi comenta asupra estimării rezultatelor de astăzi. Doresc să aștept rezultatele oficiale. Cei care care cred în sufragiul european trebuie ascultați. Într-adevăr, sunt persoane care se gândesc la noul președinte al Comisiei, dar trebuie să așteptăm rezultatele finale. Președintele Comisiei trebuie să reflecte rezultatul alegerilor, el trebuie să meargă în fața Consiliului European pentru a obține numirea. Ca reprezentant al PPE doresc să transmit socialiștiilor că partidul nr. 1 nu trebuie să stea în genunchi în fața lor. Eu propun discuții și negocieri și cu liberalii și cu verzii. Doresc să fiu președintele Comisiei Europene, doresc o mare majoritate în PE pentru mandatul meu. Nu voi ceda locul meu unui alt candidat din partea PPE. Consiliul European trebuie să analizeze rezultatul alegerilor și să respecte Tratatul de la Lisabona, indiferent de dificultățile întâmpinate. Avem o majoritate pro-europeană în Parlamentul European, am lucrat în trecut cu socialiștii și doresc să lucrez cu ei, însă partidele cu care vom forma majoritatea trebuie să înțeleagă că leadership-ul este asigurat de PPE. Trebuie să respectăm votanții pentru că sunt cetățeni europeni care au transmis un mesaj foarte clar”.

—-

După patru zile de vot în Uniunea Europeană, întrebarea cea mare rămâne “cum va arăta noul Parlament European?”. În această seară, după ora 23 (ora României), vor fi făcute primele estimări privind compoziţia noului legislativ european, Caleaeuropeana.ro, va transmite, în timp real, cele mai noi informaţii din capitala UE – Bruxelles.

Astfel, începând cu ora 21.00 (ora 22.00 în România) vor fi anunţate primele estimări ale prezenţei la vot la nivelul Uniunii Europene. O oră mai târziu, se vor face primele aprecieri ale opţiunilor exprimate de alegători la nivelul UE. La ora 22.15 (23.15 ora României) vor avea loc reacțiile grupurilor politice. La ora 23.00 (00:00, ora României) să fie anunţate primele rezultate preliminare, urmând ca la ora 23.15 (oo.15, ora României) să aflăm reacții din partea partidelor politice care au candidați la președinția Comisiei.

LIVE VIDEO 1 LIVE VIDEO 2

Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania va transmite in direct pe Internet “Noaptea alegerilor europene”, in aceasta seara, informatii despre procesul de vot la alegerile europarlamentare. Codul transmisiei pe Internet este pus la dispozitia jurnalistilor. Transmisie realizata cu sprijinul EurActiv.ro .

Canalul Video al transmisiei – imaginile in direct se vor activa odata cu inceperea transmisiei, duminica, ora 21:30, ora Romaniei
.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

STUDIU Parlameter 2014: Doua treimi dintre europeni NU se simt bine informati in legatura cu Parlamentul European

Published

on

O majoritate a cetățenilor europeni apreciază rolul pe care Parlamentul European l-a jucat în alegerea noului președinte al Comisiei, spune sondajul Parlameter, 2014 publicat vineri. Mai mulți europeni simt acum că vocea lor contează în luarea deciziilor la nivelul UE. Peste jumătate dintre respondenți au declarat că aderarea la UE este un lucru bun.

rp_European-parliament-strasbourg-inside-e1397734605729.jpg

Sondajul realizat în urma alegerilor europene din mai la UE și a inaugurării ulterioare a Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, a reflectat o conștientizare sporită în rândul cetățenilor, atât față de afacerile europene cât și față de Parlamentul European. Nivelul de cunoștiințe cu privire la Parlamentului European rămâne totuși slab.

Principalele constatări (modificări față de iunie 2013)

58% dintre respondenți au auzit recent despre Parlamentul European (+11 de puncte), în timp ce 40% (-10 puncte) nu.
– Imaginea Parlamentului a fost pozitivă în procent de 30% stabil, 43% neutru (+ 1 punct) și 23% negativ (-2 puncte).
67% nu se simt bine informați cu privire la activitatea Parlamentului (+ 1 punct față de noiembrie 2011).
63% au fost de acord ca, luând în considerare rezultatele alegerilor și alegerea președintelui Comisiei reprezintă un progres democratic, în timp ce 18% nu sunt de acord și 19% nu s-au pronunțat.
41% au considerat că vocea lor contează în Uniunea Europeană (+2 puncte).
– Principalele priorități politice ale UE au fost combaterea sărăciei și a excluziunii sociale 54% (+3 puncte), economia, coordonarea bugetară și politica de impozitare 31% (+1 punct), protecția consumatorilor și a sănătății 30% (-3 puncte), și combaterea terorismului și respectarea libertății individuale 29% (+4 puncte).
54% (+4 puncte) consideră că aderarea la UE este un lucru bun, 14% (-3%) sunt de părere că este un lucru rău, în timp ce 29% (-2 puncte) nu au apreciat acest aspect.

Context

Eurobarometrul Parlamentului European – Parlameter 2014 a fost comandat de către PE. La sondaj au participat 27801 de cetățeni, între 29 noiembrie și 9 decembrie 2014 care au răspuns unor întrebări privind percepțiile și cunoașterea instituției și a Uniunii Europene în ansamblu, precum și a domeniilor de politică. Acest studiu anual oferă rezultate atât la nivel european cât și la nivelul statelor membre.

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat un proces intentat fostului ministru Dan Şova

Published

on

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, marţi, că a câştigat, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, procesul intentat lui Dan Şova, care a susţinut că tatăl acesteia ar fi fost “general de Securitate” şi “şeful Securităţii Giurgiu”.macovei_monica

”Am câştigat procesul cu Şova şi la Curtea de Apel. Minciunile lui Şova despre tatăl meu au fost demontate. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Dan Şova a minţit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost «general de securitate» şi «şeful Securităţii Giurgiu»”, se arată într-un comunicat remis presei.

Monica Macovei aminteşte că, anterior, şi Tribunalul Bucureşti a decis că Şova ”a minţit” când a făcut aceste acuzaţii mincinoase în legătură cu tatăl său şi a admis, în octombrie 2013, acţiunea depusă de ea şi de mama sa, prin care îi solicita dovezi lui Şova.

“Dan Şova nu a avut şi nu are nicio dovadă, a minţit cu bună ştiinţă”, arată Macovei.

Monica Macovei mai precizează că hotărârea din decembrie 2014 a Curţii de Apel din Bucureşti este definitivă şi executorie şi că o va executa.

Potrivit unei postări anterioare făcută pe blogul personal, Monica Macovei arăta că a solicitat în acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti ca Dan Şova să îşi ceară public scuze şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

 

.

 

 

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Curiozitățile Parlamentului European. Cine este cel mai tânăr eurodeputat și ce delegație națională și-a schimbat întreaga componență

Published

on

Anul ce tocmai s-a încheiat a constituit unul în care Parlamentul European a început legislatura cu o componență politică și a încheiat-o cu alta. Acest lucru se întâmplă o dată la cinci când au loc alegerile europene.

Deși au o importanță diferită în fiecare stat, alegerile europarlamentare sunt adesea European-parliament-brusselsconsiderate alegeri de rang secund, iar componența Parlamentului generează de multe ori un interes doar din perspectiva propriului stat (cine sunt europarlamentarii care mă reprezintă). În campania electorală europeană (prima în care am avut și confruntări directe între pretendenții la șefia Comisiei Europene) s-a pus accent problemele economice, criza locurilor de muncă, pericolul extremismului, dar și egalitatea de gen în politica europeană. Printre temele de campanie s-a numărat și angajabilitatea tinerilor, o problemă serioasă pentru statele membre dar și pentru Bruxelles.

Între 22-25 mai 2014 s-a schimbat componența Parlamentului European. V-ați întrebat ce aduce diferit noul legislativ european?

În primul rând, avem o diferență de 65 de ani între cel mai tânăr euro-deputat, danezul Anders Primdahl Vistisen (12.11.1987, 27 de ani) și cel mai vârstnic, grecul Emmanouil Glezos (9.09.1922, 92 de ani).

Problematica egalității de gen la cel mai înalt nivel european este un subiect sensibil pe agenda de la Bruxelles, fie că vorbim despre Comisie sau Parlament. În urma alegerilor noului Parlament din totalul membrilor săi 36.88% sunt femei. Cele mai multe provin din Malta (66,67%). Cu un procent semnificativ în această direcție contribuie și România (28.12%; procentul s-a modificat o dată cu numirea doamnei Corina Crețu în calitate de comisar european).

Dacă ne gândim că o dată la cinci ani au loc alegeri iar tranziția dinspre un Parlament spre altul este dificilă, rezultatele din 2014 ne contrazic. Avem un total de 50.6% deputați realeși, în timp ce 49.4% sunt deputați noi. Cu alte cuvinte, în 2014 am legitimat un Parlament European care este pe jumătate identic cu cel din perioada 2009-2014.

La nivelul delegațiilor regăsim cifre interesante. Germania este țara cu cei mai mulți deputați realeși (69.79%) în timp ce Grecia este statul cu cei mai mulți deputați noi, un procent impresionant de 100%. La fel de impresionant este și numărul partidelor politice naționale, care prin intermediul euro-deputaților sunt prezente în PE: 186.

Totodată, să nu uităm că alegerile europene din 2014 sunt primele ce se desfășoară sub aplicabilitatea Tratatului de la Lisabona, iar în urma acestora Parlamentul European a revenit la componența prevăzută de Tratat – 751 de membri. În acest context, România a trecut de la 33 de membri în PE, la 32.

.

.

Continue Reading

Facebook

INTERNAȚIONAL59 seconds ago

Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care le cere statelor să respingă orice negare sau deformare a Holocaustului ca eveniment istoric

U.E.1 hour ago

Ungaria consideră Rusia un partener de importanță strategică în domeniul cooperării economice, al asigurării securității energetice și al combaterii COVID-19

PARLAMENTUL EUROPEAN1 hour ago

Deputații europeni solicită includerea dreptului la avort legal și sigur în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene

SUA1 hour ago

SUA și Germania subliniază importanța relațiilor transatlantice pentru securitatea globală și transmit Rusiei pe o singură voce că va suporta ”costuri severe” în cazul escaladării agresiunii împotriva Ucrainei

Eugen Tomac2 hours ago

Eugen Tomac a susținut în plenul PE necesitatea unui pachet legislativ care să reglementeze piața online: Actul privind Serviciile Digitale este esențial în acest sens

MAREA BRITANIE2 hours ago

Șefa diplomației britanice îl îndeamnă pe Vladimir Putin „să renunțe și să se retragă din Ucraina înainte de a face o greșeală strategică masivă”

Corina Crețu2 hours ago

Corina Crețu a fost numită membru al Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European

NATO2 hours ago

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă se întâlnesc vineri pentru a discuta situația de securitate de pe flancul estic al NATO

Marian-Jean Marinescu2 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Actul Serviciilor Digitale stabilește o serie de dispoziții pentru ca platformele online să fie mai responsabile pentru deciziile pe care le iau

NATO2 hours ago

Consilierul pe securitate națională al lui Joe Biden: Vom continua coordonarea strânsă cu aliații “București 9” în eforturile de apărare ale NATO

Daniel Buda18 hours ago

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate rapoartele lui Daniel Buda prin care este asigurată bunăstarea animalelor în timpul transportului, protejând în același timp interesele fermierilor

COMISIA EUROPEANA21 hours ago

Ursula von der Leyen, la Forumul Economic Mondial: Vom propune o Lege Europeană privind Cipurile în februarie

PARLAMENTUL EUROPEAN2 days ago

Liderul Renew Europe îndeamnă președinția franceză la Consiliul UE să fie foarte „îndrăzneață” în ceea ce privește sprijinirea tinerilor și egalitatea de gen

CONSILIUL UE2 days ago

De la pupitrul democrației europene, Emmanuel Macron pledează pentru o perspectivă clară de aderare la UE pentru țările din Balcanii de Vest, regiune ”aflată în inima continentului european”

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Emmanuel Macron promite că Parlamentul European va dobândi drept de inițiativă legislativă și cere apărarea statului de drept, al cărui sfârșit ar însemna o întoarcere la regimuri autoritare și la bâlbâiala istoriei

U.E.2 days ago

Emmanuel Macron subliniază urgența abordării schimbărilor climatice pentru ca UE să poată asigura progresul economic promis

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Emmanuel Macron cere o propunere comună europeană împreună cu NATO pentru “o nouă ordine de securitate” care “să fie negociată cu Rusia”

CONSILIUL UE2 days ago

Emmanuel Macron face apel la fermitate din partea UE în relația cu Regatul Unit: Pentru a rămâne prieteni, acordurile încheiate trebuie respectate

U.E.2 days ago

Emmanuel Macron: Provocarea UE este de a construi o piață unică digitală care să genereze inițiative emblematice și campioni europeni

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Emmanuel Macron vrea o “doctrină europeană de securitate complementară cu NATO” pentru ca Europa să nu depindă de alegerile celorlalte mari puteri

Advertisement

Team2Share

Trending