Serghei Lavrov, apel către SUA: Moscova și Beijing au propus un plan de pace între Statele Unite și Coreea de Nord. Cel care face primul pas este cel care este mai puternic și mai inteligent

Rusia și China au propus de mai multe ori un dublu ”moratoriu” pentru dezamorsarea crizei din Peninsula Coreea, care să includă încetarea testelor nucleare și balistice nord-coreene și, simultan, a manevrelor militare comune ale SUA și Coreii de Sud, transmite șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, pe fondul îngrijorărilor apărute privind o posibilă escaladare a situației dintre Coreea de Nord și Statele Unite.

FOTO: MFA Russia/ Flickr.com

Lavrov a declarat că Moscova este ”foarte îngrijorată” din cauza ”riscurilor foarte ridicate” ale unui conflict militar între SUA și Coreea de Nord, diplomatul sugerând că revine Washingtonului să facă un prim pas în vederea dezamorsării crizei, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

De altfel, ministrul de Externe al Rusiei că riscul unui conflict militar legat de programul nuclear al Coreei de Nord este foarte mare, iar Moscova este profund îngrijorată de amenințările dintre Washington și Phenian.

În opinia sa, ”cel care trebuie să facă primul un pas pentru a se îndepărta de linia periculoasă este cel care este mai puternic și mai inteligent. Păstrăm speranța”, a concluzionat șeful diplomației ruse.

Apelul lui Lavrov către Washington survine după ce Rusia a anunțat că și-a plasat sistemele de apărare antiaeriană din Extremul Orient în stare de alertă ridicată pe fondul situației create în jurul Coreii de Nord.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *