Ambasadorul american la Moscova se retrage din post. Ce explicatii are John Kerry

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Moscova, Michael McFaul, al cărui mandat a fost marcat de numeroase neînţelegeri cu michael-mcfaulautorităţile ruse, a anunţat astăzi că va părăsi Rusia la sfârşitul lunii februarie, la doar doi ani de la preluarea funcţiei.

“La scurt timp după Jocurile Olimpice, intenţionez să mă întorc la familia mea în California. După mai mult de cinci ani în slujba administraţiei preşedintelui Obama, este timpul să mă întorc acasă”, a scris Michael McFaul pe blogul său, preluat de AFP si EVZ.ro.

Diplomatul a explicat că soţia şi cei doi fii ai săi s-au mutat deja în vara anului trecut în California. “După şapte luni în care am fost departe, doresc doar să-mi regăsesc familia”, a adăugat el.

John Kerry anunta intr-un comunicat de presa ca “Mike a fost un avocat neobosit al statului de drept si al independentei mass-media” si care si-a dorit ca “Moscova sa actioneze nu doar ca o mare putere, ci si ca un partener global”

“Atunci cand tarile noastre n s-au inteles, Mike a vorbit raspicat, si in privat, si in public. Tot ce trebuie sa faceti este sa va uitati la contul sau de Twitter pentru a vedea ca a fost, intr-adevar, un ambasador , in vremuri revolutionare. El a inteles importanta pe care social media o are intr-o era a informatiei si a inteles deopotriva, un adevar esential: faptul ca toti oamenii de pretutindeni ar trebui sa poata sa se exprime si, in cele din urma, sa determine modul in care acestea sunt condusi.” sustine secretarul de stat american.

Foto: tweetingbizness.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.