Angela Filote, noul şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România

angela filote ec.europa.euDin data de 1 ianuarie 2014, Angela Filote va prelua funcția de șef al Reprezentanței din România, când expiră mandatul lui Nicolae Idu, precizează Comisia Europeană într-un comunicat.

Angela Filote, lucrează acum în cadrul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene.

„Cu peste 20 de ani de experienţă în managementul comunicării instituţionale, dna Filote a lucrat în România, Turcia şi Egipt, iar începând cu anul 2010, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles”, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei CE din România.

Angela Filote, căsătorită cu Dorian Filote, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Agricultură Dacian Cioloş, a făcut parte, în 1993, din echipa de presă şi informare a nou-formatei reprezentanţe diplomatice a CE în România. În 2006, s-a mutat la Ankara, fiind responsabilă cu gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegaţiei UE din această ţară. Ulterior, a lucrat ca şef-adjunct al Delegaţiei UE din Egipt.

„După preluarea mandatului de către actuala echipă a Comisiei Europene, în 2010, ea a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai acesteia, şi anume cel responsabil pentru tema extinderii şi politicii de vecinătate a UE. Începând cu anul 2011, dna Filote lucrează în cadrul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, unde se ocupă în principal de difuzarea informaţiilor referitoare la politica agricolă comună, fiind responsabilă de pregătirea campaniei de comunicare cu privire la reformele din cadrul acestei politici la nivelul întregii Uniuni”.

Executivul european are reprezentanţe în toate cele 28 de state membre, acestea având rolul de a informa mass-media şi publicul cu privire la politicile UE, precum şi de a informa Comisia în privinţa principalelor evoluţii din ţara respectivă. Reprezentanţele CE se află sub autoritatea vicepreşedintelui CE Viviane Reding, comisar european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie.

One Response to Angela Filote, noul şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România

  1. Pingback: Angela Filote, noul şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.