APCE: Dunja Mijatovic, noul comisar al Consiliului Europei pentru Drepturile Omului

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat-o pe Dunja Mijatovic (Bosnia  și Herțegovina) drept noul comisar al Consiliului Europei pentru Drepturile Omului.

Foto: CoE.int

Mijatovic a fost aleasă pentru o perioadă de șase ani și îl va înlocui, începând cu 1 aprilie 2018, pe Nils Muiznieks din Letonia.

Mijatovic a obținut 107 voturi în cea de-a doua rundă de vot, în timp ce francezul Pierre-Yves Le Borgn “a obținut 103 de voturi, iar Goran Klemencic din Slovenia a primit 19 voturi, a informat  APCE într-o declarație.

Dunja Mijatovic a fost reprezentantul OSCE pentru libertatea presei din 2010 până în 2017, iar înainte de aceasta, a fost director al Audiovizualului la Agenția de reglementare a comunicațiilor din Bosnia și Herțegovina (CRA).

Comisarul pentru Drepturile Omului este o instituție independentă și imparțială ne-judiciară înființată în 1999 de către Consiliul Europei și însărcinată în principal cu promovarea conștientizării și a respectării drepturilor omului în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei. Comisarul face vizite regulate la statele membre pentru a se angaja în dialog cu guvernele și societatea civilă și pentru a întocmi rapoarte cu privire la chestiunile care țin de mandatul său.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.