VIZITA ISTORICA. Barack Obama vine în Europa la Summit-ul UE-RUSIA. Cu cine se va intalni presedintele american

obama UPDATE 2 martie. Barrack Obama este asteptat in Europa, peste cateva zile. Pentru prima oara, Obama se va intalni la Bruxelles cu liderii UE si va participa la Summit-ul UE-Rusia, in premiera, intr-o perioada extrem de incordata, dupa invazia din Crimeea. Programul lui Obama include participarea la o Conferinta pe teme nucleare, in Olanda si o vizita la Roma, unde sa va intalni cu Papa Francisc. Papa a avut, la randul sau, o intalnire cu presedintele rus, Vladimir Putin, la sfarsitul anului trecut.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, este aşteptat la sfârşitul lunii martie în Europa, urmând să participe la două summituri – unul privind dosarul nuclear, iar celălalt cu liderii instituţiiilor europene, şi o întâlnire cu papa Francisc, a anunţat luni Casa Albă, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Preşedintele Obama va participa la summitul şefilor de state privind dosarul nuclear, organizat în Olanda la 24 şi 25 martie, iar ulterior se va deplasa la Bruxelles pentru summitul UE-Rusia, urmând ca, la 27 martie, să fie primit la Roma de papa Francisc.

La Bruxelles, preşedintele Obama se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Romşuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Aceasta este prima vizită a lui Obama la instituţiile europene.

Preşedintele american se va întâîlni, de asemenea, cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi cu reprezentanţi ai Guvernului belgian.

El va fi primit la Vatican la 27 martie de papa Francisc, cu care intenţionează să discute despre “angajamentul comun în combaterea sărăciei şi a creşterii inegalităţilor”, probleme care vor domina şi discursul privind starea Uniunii pe care Obama îl va rosti la 28 ianuarie în Congres.

Summitul UE-Rusia va reprezenta o ocazie pentru Barack Obama de a răspunde aşteptărilor Uniunii Europene, cu scopul de a restabili încrederea dintre Bruxelles şi Washington, afectată de dezvăluirile privind amploarea programelor de spionaj ale Statelor Unite.

One Response to VIZITA ISTORICA. Barack Obama vine în Europa la Summit-ul UE-RUSIA. Cu cine se va intalni presedintele american

  1. Pingback: Presedintele SUA vine la Summit-ul UE-Rusia, in plina criza dupa invazia Crimeei. Cu cine se intalneste | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.