Băsescu: România şi-a creat condiţiile să devină un câştigător atunci când va trece criza

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Andreas Treichl, preşedinte executiv al grupului ErsteBank, căruia i-a spus că, deşi 2012 pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă, România şi-a creat condiţiile să devină un câştigător atunci când va trece criza. Presedintele a adăugat că dacă instituţia bancară va rămâne în România să finanţeze dezvoltarea, este un mesaj foarte important.

“Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi cerut să avem o discuţie. Cred că este un moment oportun ca să vedem cum putem împinge lucrurile înainte în 2012, care pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă “, a spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.

“Dacă vă uitaţi la întreaga Europă şi comparaţi situaţia României cu cea a altor ţări, precum şi faptul că Guvernul a făcut câţiva paşi dureroşi pentru a îmbunătăţi deficitul bugetar, cred că acum România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa. România se află în situaţia în care poate construi infrastructură, poate primi multe fonduri de la UE”, a declarat preşedintele executiv al grupului Erste Bank.

“Noi suntem pe deplin angajaţi în ceea ce priveşte România. România este o piaţă foarte importantă pentru grupul Erste. Suntem pe deplini convinşi să continuăm”, i-a spus Andreas Treichl lui Traian Băsescu.

Şeful statului a afirmat, la rândul său, că intervenţia oaspetelui său conţine “cuvinte magice pe care le-a aşteptat”.

“Domnule preşedinte, acestea au fost cuvintele magice pe care le-am aşteptat de la dumneavoastră, pentru că aceleaşi aşteptări au fost ieri (joi – n.r.), în discuţiile mele cu preşedintele Raiffeisen şi, dacă astăzi şi Erste se uită spre România ca spre o piaţă unde decideţi să rămâneţi şi să finanţaţi dezvoltarea, este cel maiimportant mesaj pe care l-am primit astăzi”, a spus Băsescu.

” Cunoaşteţi reacţia mea când Banca Naţională a Austriei a indicat nişte măsuri şi am fost extrem de critic şi de temător, pentru interesul României. Acum, văzând că două dintre cele mai mari bănci austriece sunt hotărâte să rămână aici, pentru mine este un mesaj excelent. Putem discuta orice alt subiect, atât timp cât acest mesaj este o realitate”, a punctat Traian Băsescu.

Sursa articol: Mediafax.ro

Sursa foto: de.dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.