Bucureștiul va beneficia de un expert special în Unitatea pentru România de la DG Regio. Comisarul Corina Crețu: Sunt proiecte complexe pe care România nu le-a mai implementat

Bucureștiul va avea un expert special în Unitatea pentru România de la DG Regio, au anunțat, vineri, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei declarații de presă comune.

FOTO: facebook.com/EUCorinaCretu

„Vreau să aduc o mulțumire specială atât Corinei Crețu, cât și reprezentanților DG Regio și Jaspers pentru faptul că astăzi, în cadrul întrevederii pe care am avut-o, a decis doamna comisar european ca Bucureștiul să beneficieze de un reprezentant special care să țină legătură permanentă cu specialiștii noștri în domeniul tehnic, pentru atragerea de fonduri europene, astfel încât orice nelămurire sau neclaritate să poată fi discutată imediat, pentru a evita blocaje”, a precizat Gabriela Firea, potrivit StirileProTv.

„Din punctul nostru de vedere, este clar că este vorba de proiecte complexe, mari, care au nevoie de asistență — și externă — pentru a fi elaborate, tocmai de aceea am decis ca și pentru București să avem un expert special în Unitatea pentru România de la DG Regio. Sunt proiecte pe care România nu le-a mai implementat. Eu sunt mare adeptă a acestui concept de schimburi de bune practici, iar capacitatea administrativă este mult mai importantă în opinia mea decât banii înșiși. Pentru că, după cum vedeți, avem bani la dispoziție care nu pot fi transmiși, pentru că nu avem proiecte mature, iar în perioada 2014 — 2020, din păcate, în domeniul transporturilor nu avem niciun proiect nou, cel mai avansat proiect — care e și cel mai important — este Sibiu-Pitești, care e în faza studiului de fezabilitate. Restul sunt doar proiecte fazate”, a menționat ea. 

Comisarul este de părere că o bună capacitate administrativă este mai importantă decât banii.

”Eu sunt mare adeptă a acestui schimb de bune practici, iar capacitatea administrativă este mult mai importantă decât banii înşişi. Avem bani la dispoziţie care nu pot fi transmişi, pentru că nu avem proiecte mature, iar în perioada 2014-2020 în domeniul transporturilor nu avem niciun proiect nou, cel mai avansat este cel Sibiu-Piteşti”, a declarat Creţu.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.