Ponta: Mă bazez pe experienţa de negociator a lui Băsescu pentru a obţine bani la Consiliul European

victor pontaPremierul Victor Ponta a declarat marţi, că a discutat cu şeful statului despre negocierile care se vor purta la Consiliul European, punctând că se bazează pe sprijinul preşedintelui Traian Băsescu şi pe experienţa sa de negociator pentru a obţine cât mai mulţi bani pentru România, informează Realitatea.net.

“Subiectul principal este – şi raportat la ceea ce am discutat eu, ieri, cu preşedintele Barroso şi van Rompuy – poziţia României în negocierile care, probabil, se vor finaliza joi referitoare la bugetul 2014 – 2020. Ştiţi foarte bine că în propunerea iniţială a preşedintelui Barroso, România avea o alocare 2014 – 2020 bună, spre foarte bună, undeva aproape de 48 miliarde de euro. Acum, dăcă nu reuşim să obţinem cei 48 de miliarde de euro şi probabil va fi dificil să îi obţinem pe toţi, e foarte important să pierdem cât mai puţin. Adică e o mare diferenţă dacă pierdem un miliard sau pierdem 10″, a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Dincolo de sprijinul tehnic, de sprijinul politic, mă bazez pe dl preşedinte Băsescu şi pe experienţa sa de negociator să obţină cât mai mulţi bani pentru România”, a conchis acesta.

Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.