Cătălin Predoiu: Guvernul Ponta se joacă cu chibriturile. Deficitul balanței comerciale a crescut cu 15%

predoiuGuvernul Ponta se joacă cu chibriturile”, afirmă Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL.

Politicianul semnalează, într-o declarație de presă remisă caleaeuropeana.ro, faptul că în primul semestru exporturile României au ajuns la 27 de miliarde de euro, dar că deficitul balanței comerciale a crescut cu 15% față de perioada similară a anului trecut. Predoiu afirmă că deși Guvernul se laudă cu o creștere de 5,9%, premierul “uită” să spună că importurile au avut o creștere abruptă la 30,3 miliarde de euro. 

”Se confirmă îngrijorările: creșterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure. În aceste condiții, adoptarea Codului Fiscal fără măsuri de ponta bbacompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării și reforma administrației), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense și sărăcie”, arată Cătălin Predoiu.

Prim-ministrul Victor Ponta a susținut într-o postare pe Facebook că datele oferite publicității de INS reprezintă o veste bună pentru economia românească. ”Altă veste bună! Potrivit datelor INS, față de luna mai 2015, exporturile din luna iunie 2015 au crescut cu 6,3% (total de 4767,0 milioane euro). Pentru întreg semestrul I din acest an, creșterea exporturilor este de 5,9% – cu grupa mașinilor și echipamentelor de transport având o pondere de 44,6% din totalul exporturilor!”, a menționat șeful Guvernului.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.