Conferinta “Tehnologia informației în spațiul românesc.O provocare”

Joi, 26 ianuarie 2012, la Casa Titulescu, a avut loc prima Conferinta pe o temă economică din acest an, Tehnologia informației în spațiul românesc.O provocare, susținută de Prof. Univ. Dr. Vasile Baltag, Past President CEPIS și Președinte ATIC și moderată de Secretarul General al Fundației Europene Titulescu, Adrian-Marius Dobre.  Au participat specialişti în IT&C, reprezentanți din lumea academică şi universitară, diplomaţi, politologi.

Evenimentul a avut ca obiectiv introducerea  în dezbaterea publică a importanței strategice a sectorului economic, tehnologia informației, precum și sedimentarea unor posibile măsuri cu privire demersul de conștientizare a importanței sale în spațiul românesc.

Conferința a fost urmată de o serie de întrebări și răspunsuri, din care s-au putut desprinde concluzii utile pentru dezvoltarea sectorului IT&C în Romania. S-au abordat unele teme de interes major precum exodul tinerilor bine pregătiți în domeniu, despre avantajele României pentru investitorii străini, despre inițiativa privată și capitalul românesc investit în IT&C, despre reglementările Uniunii Europene, cât și despre informatizarea României, e-learning și e-Government. Dezbaterea a rămas deschisă pentru a fi reluată într-o altă întâlnire sub formă de masă rotundă.

Pentru detalii privind activitatea Fundaţiei Europene Titulescu: www.titulescu.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.