Connect with us

INTERNAȚIONAL

Covid-19: Prețul barilului de petrol a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii

Published

on

Prețul barilului de petrol a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii, pe fondul creșterii incertitudinii legate de speranțele președintelui Donald Trump de a pune capăt măsurilor restrictive din Statele Unite și al temerii investitorilor că va urma o săptămână de cifre potențial dăunătoare cu privire la impactul coronavirusului asupra economiei mondiale, informează Xinhua și Reuters, preluat de Agerpres

Prețul petrolului brut din SUA a scăzut luni cu aproape 20%, până sub  cota de 15 dolari,  – cel mai scăzut punct din 1999 – deoarece stocurile au continuat să crească după prăbușirea cererii generate de pandemia Covid-19.

Zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină şi combustibil pentru avion sunt ancorate în apropiere de marile hub-uri pentru depozitarea produselor petroliere din Europa, neputând să îşi descarce încărcătura deoarece facilităţile terestre de depozitare sunt la capacitate maximă, pe fondul prăbuşirii cererii ca urmare a crizei coronavirusului.

Conform calculelor Reuters, o cantitate de aproape un milion de tone de produse rafinate este în prezent stocată în aproximativ 30 de tancuri petroliere ancorate în apropierea coastelor Europei.

Amintim că săptămâna trecută, OPEC, Rusia și alte țări producătoare de petrol au convenit o reducere record a producției de petrol. Această reducere de aproape 10 milioane de barili pe zi a fost făcută pentru a stabiliza prețul petrolului pe fondul epidemiei de coronavirus și al unui război al prețurilor purtat până recent între Arabia Saudită și Rusia.

Preocuparea de pe piețele internaționale a fost accentuată de diferențele de opinie dintre președintele SUA și guvernatorii statali cu privire la ridicarea restricțiilor de circulație și asupra economiei. 

Totodată,  șefii tuturor marilor agenții ale ONU au emis o avertizare grafică asupra riscului de coronavirus în țările cele mai vulnerabile din lume, după ce au dezvăluit că donatorii internaționali s-au angajat să doneze doar un sfert din cele 2 miliarde de dolari pe care ONU le-a solicitat ​​pentru gestionarea pandemiei, informează The Guardian

Într-o conferință de presă de duminică, Trump a declarat că peste 4,18 milioane de americani au fost testați pentru coronavirus și că operațiunea pe scară largă a deschis calea pentru ca anumite părți ale țării să se redeschidă pentru afaceri. „Acesta este un record oriunde în lume”, a afirmat șeful de la Casa Albă.

Cu toate acestea, unii guvernatori l-au acuzat pe președinte că „delirează” și au subliniat că nu se pot înscrie încă în programul în trei faze recomandat de Trump pentru a relaxa restricțiile privind izolarea la domiciliu, deoarece regimul de testare încă nu și-a atins capacitatea maximă la nivel regional. Totodată, guvernatorii au precizat că se așteaptă ca nivelul central să se consulte cu guvernatorii în privința ridicării măsurilor de carantină deoarece situația la fața locului este diferită de la stat la stat. 

Bilanțul infectării cu coronavirus în SUA a depășit 760.000 de cazuri, în timp ce numărul deceselor se ridică la peste 40.000 de victime. Aceste date indică că SUA este țara cea mai afectată de pandemie la nivel global. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

ROMÂNIA

Raport al Departamentului de Stat al SUA privind climatul investițional din România: Se bucură de poziție strategică, forță de muncă educată și resurse naturale. Corupția rămâne în continuare o provocare

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

Poziția strategică, apartenența sa la Uniunea Europeană, forța de muncă relativ bine educată, salariile competitive și resursele naturale abundente fac din România un loc atractiv pentru firmele care doresc să aibă acces la piețele europene din Asia Centrală și Orientul Apropiat, arată cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA privind climatul investițional.

”România este deschisă la toate formele de investiții străine. Guvernul nu face diferențe în funcție de sursa de capital (…) Investitorii americani au indentificat oportunități în sectoare precum tehnologia informației, automobilelor, telecomunicațiilor, energiei, serviciilor, producției, produselor de consum, asigurărilor și băncilor”, este menționat în documentul mai sus amintit.

În pofida peisajului investițional ofertant, Departmanetul de Stat al SUA amintește de recentul raport al Comisiei Europene, de ”instabilitatea legislativă persistentă, imprevizibilitatea procesului decizional, calitatea scăzută a instituțiilor și corupția”, care sunt principalii ”factori care erodează încrederea investitorilor. De asemenea, raportul notează că acte legislative importante au fost adoptate fără o consultare adecvată a părților interesate și, adesea, fără evaluări de impact. Reorganizările frecvente ale instituțiilor publice contribuie, de asemenea, la gradul semnificativ de instabilitate”, semnalează instituția americană.

Aceasta amintește și de ”eforturile anterioare ale guvernului de a submina procurorii și de a slăbi independența justiției” care ”au zdruncinat încrederea investitorilor în eforturile de combatere a corupției”.

”Retorica politică a adoptat un ton din ce în ce mai naționalist, unii lideri politici acuzând ocazional companiile străine că nu plătesc impozite, că profită de lucrători și de resurse și că sponsorizează proteste anti-guvernamentale. Președintele Iohannis a fost reales în noiembrie 2019 cu o poziție pro-business. Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au avut ca rezultat un guvern de coaliție de centru-dreapta, pro-investiții, cu o majoritate parlamentară, ceea ce a asigurat o stabilitate politică sporită. Coaliția și-a exprimat în mod repetat sprijinul pentru statul de drept și pentru reforme”, este amintit în raport.

Departamentul de Stat al SUA a salutat ”progresele semnificative în combaterea corupției, dar aceasta rămâne o provocare actuală”.

În anul 2020, volumul total al schimburilor comerciale România – SUA s-a cifrat la 2,24 miliarde de dolari, din care 1,215 miliarde dolari au reprezentat exporturi româneşti, iar 1,025 miliarde dolari importuri din SUA. Balanţa comercială pe relaţia SUA a înregistrat un excedent de aproximativ 190 milioane de dolari, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Conform statisticii ONRC, investiţiile americane în România se cifrează  la 1,2 miliarde dolari – capital înregistrat (locul 13), reprezentând 1,94% din totalul investiţiilor străine directe, cu 8.046 companii (3,45% din totalul societăţilor mixte înregistrate).

Conform raportului BNR, investițiile reale provenite din SUA (în funcție de țara de origine a ultimului investitor) erau – la 31 decembrie 2019 – de 5,8 miliarde euro (sau 6,6% din totalul investițiilor străine directe în economia României), SUA situându-se, astfel, pe locul 5 în clasamentul general.

Există și o serie de investiții românești în SUA, estimate de partea americană la 193,5 milioane dolari (la nivelul anului 2018), cele mai importante fiind cele realizate de Alexandrion Grup (în statul New York), Rack-Soft – 4PSA (Florida), Softwin (N/A), Softvision (New York), AMC Pixel Factory (California), CoSoSys (California) și Hosterion (California).

În raportul anual privind situația statului de drept în toate statele membre UE, Comisia Europeană a constatat o îmbunătățire a cadrului general privind situația statului de drept în România, dar a subliniat necesitatea desființării SIIJ și modificarea codurilor penale.

Executivul european și-a exprimat aprecierea față de faptul că Guvernul propune reforme menite să răspundă preocupărilor ridicate de modificările aduse legilor justiției din 2017-2019, care au atras critici pentru impactul negativ asupra independenței, calității și eficienței justiției, reluând astfel mesajul transmis și în 2020, cu ocazia publicării primului raport.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

Republica Moldova: Bogdan Aurescu a anunțat un nou sprijin de 300.000 euro pentru societatea civilă și presa independentă

Published

on

© Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a decis, în numele României, acordarea unei noi contribuții voluntare de 300.000 euro, prin intermediul European Endowment for Democracy, în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova.

„Am plecat de la premisa, în acordarea acestei asistențe că susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice, reziliente și incluzive”, a punctat șeful diplomației române, cu ocazia întrevederii sale cu președintele Maia Sandu, vineri, 23 iulie, la Chișinău.

Bogdan Aurescu este primul oficial din Uniunea Europeană care efectuează o vizită în Republica Moldova după alegerile anticipate din 11 iulie 2021, în urma cărora șeful diplomației române a mers la Chișinău pentru a exprima „mesajul ferm de deschidere și disponibilitate crescute din partea României, care este pregătită să își consolideze sprijinul în toate domeniile de interes major pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și pentru apropierea sa de Europa”.

 

Citiți și

Bogdan Aurescu, primul oficial din UE primit la Chișinău de președinta Maia Sandu după alegerile anticipate din 11 iulie

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

Maia Sandu apreciază deschiderea autorităților de la București pentru aprofundarea și consolidarea relației dintre România și R. Moldova

Finanțarea anunțată este în acord cu pachetul de sprijin anunțat de președintele Iohannis cu ocazia vizitei sale la Chișinău, în decembrie, această sumă venind în continuarea sumei de 250 000 de euro acordați pe aceleași principii în luna noiembrie a anului trecut.

Organizația European Endowment for Democracy (EED) a fost înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE.

Ministerul Afacerilor Externe a acordat, în noiembrie 2020, o contribuție voluntară în valoare de 250.000 euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova. Contribuția a fost alocată din bugetul cu destinația cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 tot prin intermediul EED.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, decizia anunțată în noiembrie, precum și cea de vineri, vine în continuarea activității consecvente a României în direcția susținerii parcursului european al Republicii Moldova, singura opțiune în măsură să asigure stabilitatea și prosperitatea cetățenilor săi. România își propune astfel să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene și principiile democratice, prin susținerea concretă acordată societății civile și mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori. 

România completează în acest fel investițiile multiple realizate în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul Agenției de cooperare internațională pentru dezvoltare (RoAid), din subordinea MAE, în infrastructură, instituții de învățământ, în sistemul medical și în alte numeroase domenii, inclusiv în mass-media, cu scopul profesionalizării și asigurării independenței în vederea îndeplinirii cu succes a rolului său democratic.

România va continua să acționeze în sprijinul direct al cetățenilor din Republica Moldova, în baza relației speciale fundamentată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, precum și pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: România va fi mereu alături de Maia Sandu. R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

Published

on

© Ministerul Afacerilor Externe

Republica Moldova poate să devină un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE, care este un spațiu de importanță strategică pentru Uniune, și un exemplu concret al puterii de transformare pozitivă a acesteia, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu, cu ocazia întrevederii sale cu președintele Maia Sandu, vineri, 23 iulie, la Chișinău.

Bogdan Aurescu este primul oficial din Uniunea Europeană care efectuează o vizită în Republica Moldova după alegerile anticipate din 11 iulie 2021, în urma cărora șeful diplomației române a mers la Chișinău pentru a exprima „mesajul ferm de deschidere și disponibilitate crescute din partea României, care este pregătită să își consolideze sprijinul în toate domeniile de interes major pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și pentru apropierea sa de Europa”.

 

„România a susținut ferm și continuă să susțină aspirațiile cetățenilor Republicii Moldova, care se regăsesc în amplul program de reformă propus de doamna președinte Maia Sandu și pe care noul guvern îl va duce la îndeplinire. Ne bucură să vedem că opțiunea clar exprimată pentru cetățenii Republicii Moldova este una pentru dezvoltare în spiritul valorilor europene. Rezultatele de la alegerile parlamentare creează premisele și pentru o relansare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova dintre țările noastre, o relansare și aprofundare a cooperării bilaterale între România și Republica Moldova, pentru care vom depune toate eforturile atât în plan bilateral, cât și la nivel european pentru a răspunde cu succes aspirațiilor cetățenilor”, a declarat Bogdan Aurescu. 

Pentru Aurescu, următorii ani vor arăta că Republica Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană și de transformare pozitivă și a precizat că se află la Chișinău pentru a transmite asigurările sale, ale președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin Cîțu, că România este pregătită pentru o accelerare și multiplicare a colaborării în toate domeniile. În plus, acesta a reiterat sprijinul de la București pentru Maia Sandu și viitorul său guvern.

„Am fost mereu și vom fi și în viitor alături de domnia sa (președintele Maia Sandu, n.r.) și de guvernul care-și va începe în curând mandatul în eforturile de avansare a acestor reforme care sunt de natură să consolideze poziția Republicii Moldova ca partener solid în relația cu Uniunea Europeană. Avem încredere că va fi învestit rapid un guvern profesionist, care să gestioneze responsabil situația din Republica Moldova, să implementeze în ritm alert reformele care sunt atât de necesare și să ducă Republica Moldova mai aproape de Europa. Republica Moldova poate să devină un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE, care este un spațiu de importanță strategică pentru Uniune și un exemplu concret al puterii de transformare pozitivă a Uniunii”, a mai transmis ministrul de externe.

Sprijinul substanțial al României pentru Republica Moldova de-a lungul timpului s-a tradus prin susținere pentru reforme, transformare și apropiere de Europa, în consonanță cu prioritățile promovate de forțele pro-reformiste de la Chișinău, în direcții precum reformarea statului, consolidarea instituțiilor, accelerarea și eficientizarea luptei anticorupție, respectiv consolidarea statului de drept.  Astfel, Bogdan Aurescu a anunțat că printre principalele priorități ale României în relația cu Republica Moldova se află un nou program de asistență nerambursabilă, cum a fost cel de 100 de milioane de euro care a ieșit din vigoare din motive care nu ar fi imputabile părții române, și prin care au fost susținute proiecte emblematice timp de 10 ani.

Acordul privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a ieșit din vigoare, în martie 2021. România a depus eforturi susținute pentru extinderea perioadei de valabilitate a Acordului prin încheierea unui al șaselea Protocol adițional, însă Guvernul de la Chișinău a reacționat foarte târziu în raport cu data ieșirii din vigoare a Acordului, 28 martie 2021, dată până la care Protocolul adițional trebuia semnat și ratificat de cele două părți.

Cu toate acestea, România și-a exprimat disponibilitatea pentru încheierea unui nou Acord, care să îndeplinească funcțiile Acordului din 2010, cu obiectivul de a impulsiona dezvoltarea Republicii Moldova, avansarea parcursului său european și implementarea reformelor democratice, de îndată ce la Chișinău se va instala un Guvern cu puteri depline.

De-a lungul celor 10 ani, proiectele de cooperare bilaterală derulate de România în Republica Moldova au dus la îmbunătățirea condițiilor de viață ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova prin finanțarea renovării a peste 1100 de grădinițe; donația a 196 de microbuze școlare pentru instituții de învățământ; burse de studii; programe de pregătire pentru profesori; tabere de vară pentru elevi și profesori; renovarea de edificii culturale; operaționalizarea SMURD pe teritoriul țării; programe de colaborare, schimburi de experiență și bune practici la nivelul tuturor instituțiilor administrației publice centrale ș.a.

De asemenea, ministrul de externe a decis, în numele României, acordarea unei noi contribuții voluntare de 300.000 euro, prin intermediul European Endowment for Democracy, în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova. Finanțarea este în acord cu pachetul de sprijin anunțat de președintele Iohannis cu ocazia vizitei sale la Chișinău, în decembrie, această sumă venind în continuarea sumei de 250 000 de euro acordați pe aceleași principii în luna noiembrie a anului trecut.

„Am plecat de la premisa, în acordarea acestei asistențe că susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice, reziliente și incluzive”, a punctat șeful diplomației române.

Nu în ultimul rând, ministrul de externe a anunțat înființarea unui grup informal de lucru care se va întâlni în perioada imediat următoare pentru a discuta posibilitățile de cooperare în vederea unui parcurs european ireversibil prin proiecte care să genereze rezultate palpabile.

La finalul declarațiilor de presă, Maia Sandu a salutat colaborarea foarte buna dintre Republica Moldova și România și a apreciat deschiderea autorităților de la București pentru a aprofunda această relație.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, a obținut majoritate parlamentară cu 52,8% din voturi – cel mai mare scor înregistrat de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare din Republica Moldova, precum și 63 de mandate din cele 101 disponibile în Parlamentul de la Chișinău. Formațiunea a fost succedată în preferințele alegătorilor de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS), cu 27,1% din voturi și Partidul “Șor” (PPȘ), cu 5,7% din voturi.

România și-a afirmat public în mod repetat sprijinul pentru Maia Sandu și pentru agenda sa reformatoare și europeană, încă din momentul anunțării candidaturii la funcția de președinte al Republicii Moldova și pe tot parcursul de atunci, urmărind, astfel, atragerea susținerii actualului președinte de la Chișinău de cât mai multe state membre ale UE.

Menționăm, în context, contribuția voluntară în valoare de 250.000 de euro a Guvernului, din bugetul de cooperare pentru dezvoltare și asistență umanitară, către European Endowment for Democracy, în noiembrie 2020 (înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE), pentru susținerea societății civile și a mass media independente de peste Prut. România și-a propus, astfel, să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene și principiile democratice, prin susținerea concretă acordată societății civile și mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori. 

De altfel, România și-a asumat un rol principal în ceea ce privește definirea relației Uniunii Europene și a partenerilor occidentali cu Republica Moldova – la Bruxelles și în capitalele statelor membre, folosindu-se de fiecare discuție și contact relevant pentru a evidenția importanța menținerii Republicii Moldova pe Agenda UE și pentru a susține agenda reformatoare a Maiei Sandu și a forțelor democratice pro-europene pe care le reprezintă. 

Citiți și

Președintele Consiliului European, în prima sa vizită oficială în RM: UE este cel mai de încredere partener al Republicii Moldova

Charles Michel, prima vizită în Republica Moldova: Europa este de partea voastră. Puteți conta pe noi

Maia Sandu, mesaj pentru președintele Consiliului European: „Suntem un popor european, cu vocație europeană și viitor european”

Amintim că în iulie 2019, în timpul negocierilor complicate de la Bruxelles privind numirea șefilor instituțiilor UE, șeful statului s-a întors la București pentru a o primi pe Maia Sandu la Palatul Cotroceni, aceasta efectuând o vizită oficială în România în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova. Atunci, Klaus Iohannis a fost primul lider european cu care Maia Sandu s-a întâlnit după preluarea funcției de șef al guvernului de la Chișinău.

Mai mult, România s-a racordat la toate evenimentele importante la nivel politic pentru Republica Moldova astfel încât să devină/reprezinte primul contact/prima vizită a Președintelui ales Maia Sandu.

În acest sens, amintim că eforturile de susținere la nivel bilateral au fost încununate cu organizarea vizitei Președintelui României la Chișinău, la 29 decembrie 2020, când a anunțat un pachet consistent de sprijin pentru Republica Moldova, în special pe dimensiunea de luptă împotriva COVID-19. Tot atunci, președinții României și Republicii Moldova au adoptat o Declarație comună destinată consolidării parteneriatului strategic bilateralliderii de ambele maluri ale Prutului reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Citiți și

Klaus Iohannis, primul lider internațional primit la Chișinău de Maia Sandu: Cei doi președinți vor semna marți o Declarație pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Moldova

De la Chișinău, Klaus Iohannis anunță un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova: România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 și va sprijini în continuare societatea civilă și lupta anti-corupție

De asemenea, în aprilie a avut loc o a doua întrevedere Iohannis – Sandu, la București pe fondul situației politice de la Chișinău, dar și a susținerii pe care România o acordă Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19, pentru parcursul său european și pentru combaterea corupției.

Aceeași abordare a fost aplicată de România și în cazul alegerilor anticipate parlamentare din 11 iulie 2021, când Bucureștiul a fost printre primele state care au felicitat partenerul de peste Prut pentru rezultatele majoritar în favoarea forțelor reformiste și pro-europene reprezentate de formațiunea PAS, condusă de Maia Sandu, precum și țara care și-a transmis public susținerea pentru reformele și integrarea europeană a Republicii Moldova. 

Citiți și 

Klaus Iohannis: România susține agenda de reforme a președintelui Republicii Moldova; Maia Sandu apreciază “sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova

Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu după victoria forțelor pro-europene la alegerile de peste Prut: România va fi alături de R. Moldova în susținerea parcursului european

România salută victoria forțelor pro-europene la alegerile de peste Prut: Vom fi alături de Republica Moldova pe drumul pro-european și al reformelor

Pe lângă susținerea politică arătată de România conducerii Maiei Sandu, autoritățile române au continuat sprijinul pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv prin multiple ajutoare umanitare pe parcursul lui 2020 și 2021 în contextul pandemiei COVID-19, constând în echipamente medicale și sanitare, asistență medicală, șase tranșe de vaccinuri anti-COVID însumând peste jumătate de milion de doze, precum și 6000 de tone de motorină destinate sprijinirii agricultorilor afectați de secetă.

 

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Discuții în premieră la nivelul Comisiei Europene despre adaptarea vaccinurilor existente la noile variante SARS-CoV-2

CONSILIUL UE6 hours ago

Ambasadorii UE aprobă actualizarea legislației privind accesul la justiție în probleme de mediu (Regulamentul Aarhus)

U.E.7 hours ago

Consiliul UE face un pas important pentru consolidarea sistemului de securitate sanitară al UE. Ajunge la un acord privind îmbunătățirea ECDC

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Raportul anual privind monitorizarea aplicării dreptului UE relevă o creștere de 13% a cazurilor de infringement în 2020 față de anul precedent

ROMÂNIA8 hours ago

Raport al Departamentului de Stat al SUA privind climatul investițional din România: Se bucură de poziție strategică, forță de muncă educată și resurse naturale. Corupția rămâne în continuare o provocare

U.E.9 hours ago

Eurostat: În Uniunea Europeană, numărul orelor lucrate la locul de muncă a scăzut cu 12% în 2020

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Statele UE vor putea pune în aplicare anumite măsuri de ajutor de stat, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei Europene

REPUBLICA MOLDOVA9 hours ago

Republica Moldova: Bogdan Aurescu a anunțat un nou sprijin de 300.000 euro pentru societatea civilă și presa independentă

REPUBLICA MOLDOVA10 hours ago

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: România va fi mereu alături de Maia Sandu. R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

REPUBLICA MOLDOVA10 hours ago

Maia Sandu apreciază deschiderea autorităților de la București pentru aprofundarea și consolidarea relației dintre România și R. Moldova

REPUBLICA MOLDOVA9 hours ago

Republica Moldova: Bogdan Aurescu a anunțat un nou sprijin de 300.000 euro pentru societatea civilă și presa independentă

REPUBLICA MOLDOVA10 hours ago

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: România va fi mereu alături de Maia Sandu. R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

ROMÂNIA1 day ago

Premierul Florin Cîțu apreciază că viteza cu care România va face tranziția la o economie verde va fi diferită de cea a altor țări UE: Partenerii europeni trebuie să ne sprijine mai mult

IMAGINEA ZILEI1 day ago

IMAGINEA ZILEI Militari ai Forțelor Aeriene SUA ajută localnicii afectați de inundațiile devastatoare din Germania

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Florin Cîțu: Se vor construi trei centre de mari arși la București, Timișoara și Târgu Mureș. Finanțarea se va face printr-un program cu Banca Mondială

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Florin Cîțu: Recunoștință și respect față de militarii români care au participat la acțiunile din Afganistan. Sunt eroi ai României

ROMÂNIA3 days ago

România: CE constată o îmbunătățire a cadrului general privind situația statului de drept în 2021, dar subliniază necesitatea desființării SIIJ și modificarea codurilor penale

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Comisia Europeană publică al doilea raport privind situația statului de drept în toate țările membre UE: Progresele au fost neuniforme și există motive serioase de îngrijorare determintate de mai multe țări

CONSILIUL UE1 week ago

Lansarea președinției slovene a Consiliului UE în România. Ministrul Bogdan Aurescu: Centrul Cyber al UE de la București poate contribui la dezvoltarea unui ecosistem european de securitate cibernetică

ROMÂNIA1 week ago

Primarul Capitalei Nicușor Dan: În august, vom avea Asociaţia de dezvoltare intercomunitară și vor putea să accesăm bani europeni pentru deşeuri

Team2Share

Trending